עבור לתוכן

חיבור בטריית 9V למפסק (כפתור מגע)

Featured Replies

פורסם

הי, מה שאני רוצה לעשות זה ממש פשוט אבל משום מה לא עובד לי... :nixweiss:

בסך הכל לחבר את הבטרייה למפסק (שני רגליים) ומשם לחבר את זה לצמר פלדה (לא משנה למה... :hat: )

מכיוון שהרבה זמן לא התעסקתי עם אלקטרוניקה, לא רציתי להלחים (כי אז זה בעייתי אם עושים טעות) אז כל החוטים (4) מצויידים בראשים עם קליפס כזה.

נסיתי לחבר את הדבר הזה בכמה צורות אבל זה לא עובד... איך אני אמור לחבר את החוטים? לאן? :s05:

בתודה אביב.

פורסם

מההצתה של הטיל / AP / וכו יוצאים 2 מוליכים. ברגע שהם במגע אם הכניסות של מקור הזרם בהתאמה (מינוס ו פלוס( מגיע זרם להצתה

אם החיבור האחרון מתבצע דרך המפסק ניתן לעשות אותו אל ידיי הרמת המפסק

הצמר פלדה יכול לא להידלק אם יש יותר מדיי / החיבורים אליו רחוקים מדיי אחד מהשני וכו. תכוון למשהוא כמו 20 ממ בין החוטים ושלא יהיה יותר מדיי קשרים מקבילים

פורסם
  • מחבר

הממ תודה, אבל אני חושש שלא ממש הבנתי את הרוב...

בנוסף השאלה שלי היא איך לחבר את החוטים לרגליים של המפסק:

- + מהבטרייה לרגל אחת ומהרגל השנייה עם - + לצמר פלדה

או

- (מהבטרייה) לרגל אחת ו + (מהבטרייה) לרגל שנייה...

*למרות שניסיתי את שתי האפשרויות...

נ.ב יש השפעה לאיפה על הרגל אני מחבר את החוט?

עריכה:

עכשיו הבנתי שעשיתי את הכל לא נכון :kopfpatsch:

לא התייחסתי לכל הדבר הזה כעל מעגל, אלה כערוץ חד סטרי מהבטריה החוצה...

(או שאולי זה אמור להיות ככה ואני סתם מבלבל את השכל?)

פורסם

בהתחלה תחבר ללא המפסק ותראה שהמעגל עובד. אם במהלך הניסויים שלך קיצרת את הסוללה מספיק זמן יתכן שהיא כבר גמורה ולא תעבוד גם שאתה עושה הכול נכון

המצב שבו אמור לעבוד זה חוט מהצמר פלדה ל + וחוט ל - של הסוללה. בצמר פלדה הם תפוסים אל כמות קטנה של סיבים במרחק 20 ממ אחד מהשני

אם זה הצליח תעשה כמו קודם אבל אל תחבר חוט אחד לסוללה. תחבר אותו למפסק ומהחיבור השני של המפסק תחבר לסוללה

תקבל מעגל

מהסוללה לצמר פלדה

מחוט שני של הצמר פלדה למפסק

מחוט שני של המפסק לחוט שני של הסוללה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

מה שאמרת לי לעשות זה מה שכתבתי מקודם בעריכה שהבנתי...

וזה עדיין לא עובד אך גיליתי את הסיבה- המפסק הזה לא הצליח להתמודד עם המתח הזה.

כאשר חיברתי בטריות (מכל הגדלים והצורות) במתח נמוך יותר של 1.5V זה עבד ועם 9V-ים לא.

אבל זה בכל זאת עושה את העבודה.

פורסם

הבעיה היא יותר זרם

צמר פלדה חייב זרם גבוה יחסית כדיי להידלק )במיוחד אם הוא נוגע במשהוא - זה כיאלו מקרר אותו ואז הוא חייב עוד יותר זרם)

כדיי לקבל זרם גבוה אתה רוצה מתח גבוה והתנגדות נמוכה

ההתנגדת של סוללת 9 V גבוהה בהרבה מהתנגדות של 6 סוללות 1.5 V (כי הסוללות גדולות יותר) ובטח מהתנגדות של סוללת 1.5 V אחת. כנראה שמה שתקע אותך היה ההתנגדות הגבוהה של סוללת 9 V

למפסק קטן וחלש יש התנגדות גבוהה בעצמו. אם תשים מפסק לזרם גדול יותר (מפסקים של 240 V הם בסדר בקטע הזה - הם בנויים לזרמים של 10 - 16 A ויש להם התנגדות נמוכה מאוד) לא יוסיפו התנגדות משמעותית למעגל)

פורסם
  • מחבר

אתה אומר ששתי בטריות AA לא יספיקו?

פורסם

מה שמשנה בסוף זה הזרם

יתכן שתיקח 2 סוללות AA שנותנות 3 V אבל יש להם התנגדות נמוכה כך שהם יכולות לתת יותר זרם

יתכן שתיקח סוללה של 9 V אבל תהיה לה כזאת התנגדות עצמית שהיא תיתן פחות זרם מה AA

אם למשל תנסה להדליק מנורה 24 V (של מקלט) מסוללות 9 V אתה יכול לחבר את הסוללות בטור. מ 4 סוללות (36 ה) היא תידלק חלש

אם תנסה להדליק אותה מסוללות AA חזקות היא תעבוד חזק יותר כבר ב 12 V. למה ? התנגדות עצמית נמוכה של הסוללות

אותו דבר קורה בצמר פלדה. )אתה יכול ממש לקחת מנורה של 24 V ולנסות את זה כדיי לראות למה הכוונה)

פורסם
  • מחבר

אוקי, את התאוריה הבנתי... אבל מה אתה אומר? שתי AA 1.5V יספיקו להצתה?

פורסם

ניסוי וטעיה ותמיד יש סיכוי שלא יעבוד כי זה אקראי כמה סיבים של הצמר פלדה התחברו לך ואיך הקשרים ביניהם

פורסם
  • מחבר

אה... סבבה.

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים