עבור לתוכן

רוצה לשפר את הקירור במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

קראתי לאחרונה הרבה על נושא הקירור והבנתי את חשיבותו לגבי שמירת אורך חייהם של הרכיבים. אני מאוד רוצה לשפר את הקירור במחשב שלי מכל הבחינות: סירקולציה, מס' מאווררים, הגדרות נכונות.

הנה המפרט שלי (מחשב כבן 3 שנים):

Intel Core 2 Quad Q6600

Intel DP35DP

Asus nVidia Gefore 8800GTS GDDR3

Western Digital 250GB

Kingston 2X1GB Dual Channel

מארז HEC6AR6 + ספק Ezcool 450W

במארז יש מאוורר 12 ס"מ מאחורה, ועל המעבד קירור סטוק של אינטל. יש גם על דלת המארז השמאלית (אם מסתכלים על המארז מקדימה) מן גוף כזה שמותקן על חורי אוורור (נמצא מול הקירור של המעבד, יש את זה בהרבה מארזים, אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון).

המעלות של המעבד נעות בד"כ בסביבות ה 70-76 במנוחה. הכרטיס מסך על 71 מעלות קבוע. כשאני משחק במשחקים, לפעמים אני שומע רעש של מאמץ יתר מהמחשב וכשאני נוגע בו (בדלת הימנית של המארז, החלק שעליו מורכב הלוח) הוא רותח, אז אני מדליק מזגן בחדר וזה נרגע (והמעלות יורדות לסביבות ה 55-63 והכרטיס מסך ל 64-68). נתון נוסף שמדאיג אותי ב-HWMonitor הוא ה-MCH (לא יודע מה זה) שנמצא על 91-93 מעלות ובזמן מזגן על 88 מעלות.

בעיה נוספת שיש לי היא שהכונן הקשיח לא מפוקח ע"י לוח האם, וכשאני נוגע בו בזמן פעולה הוא ממש רותח, גם כשיש מזגן. אני חושש שיש כאן עניין של התחממות יתר, ואני רוצה לדעת אם הכונן הקשיח על סף מוות.

דבר נוסף שמפריע לי זה הכונן האופטי שיש לו כבל IDE, ואינטל ברוב טפשותם שמו את חיבור ה-IDE בחלק התחתון, ככה שהכבל הרחב הזה חולש על כל המארז וחוסם חלק נכבד מאוד מהאוויר שצריך להיכנס למארז מקדימה. על זה נוספת העובדה שהכרטיס מסך רחב מימדים ומה שכבל ה-IDE לא מכסה, הוא מכסה. לכן אני שוקל לקנות מאוורר 12 ס"מ מקדימה, שיכניס אוויר שיהיה בדיוק מול הכונן הקשיח, אך אני חושש שיהיה לא יעיל לנוכח חסימת האוויר של כבל ה-IDE והכרטיס מסך הגדול.

לכן, מה אתם ממליצים? אני מעדיף לא להשקיע יותר מ 100-150 ש"ח בנושא, מכיוון שאני לא גיימר, אלא רק רוצה לשמור על הרכיבים שלא יהרסו ומדי פעם משחק במשחקים (לא High End).

רציתי לשאול אתכם בנוסף לכל זה, שעל המאוורר האחורי של המארז מותקן גוף סגול כזה שכנראה בא עם המארז ויש לי חשש שהוא חוסם חלק מהאוויר שהמאוורר יכול להוציא. דבר כזה נמצא גם בחלק הקדמי של המארז, במקום שמוכן להתקנת מאוורר.

תודה רבה.

פורסם

פותח התרד הטמפ' שלך די גבוהות..תחילה וכמו שכבר אתה יודע..חובה להוסיף מאוורר בחלקו הקידמי של המארז..שיכניס אוויר..

זה יעניק לך סירקולציה מינימלית..כמו כן סידור כבלים וניקוי אבק במארז..יעזרו אף הם..

מאוורר מארז מומלץ הוא הS FLEX של SCYTHE אחד עם 1200/1600RPM יספיק..

את תעלת האווירר שמותקנת בדלת המארז תסיר..שכן היא פוגעת בסירקולציה.."המתקן הסגול" לא מפריע לכלום...זה תוספן של המארז שמאפשר הסרה/התקנה מהירה של המאורר.. :xyxthumbs: יש אחד כזה גם בחלקו הקידמי...

אחרי שתבצע את כל הנ"ל..תעדכן אותנו ותמדוד טמפ' עם RPM.. :xyxthumbs:

פורסם

ניקוי המחשב אם הוא מלוכלך כבר יוריד טמפרטורות

אם המחשב בן יותר מ 2 שנים תחליף חומר קירור במעבד. תוריד את הקירור מהמעבד ותוציא את המעבד. אל שתיהם יש משהוא מרוח כזה בצבע לבן או אפור. זה חומר קירור. אתה יכול להשיג כזה חדש בחנות מחשבים (תיקח את הכי זול שאתה מוצא - ההבדל בביצועים לא משמעותי). אחריי שנה - 2 שנים של עבודה הוא דיי מתייבש וצריך להחליף אותו. תוריד אותו לגמרי אם נייר טואלט (אם הוא יבש לגמרי תרסס אותו אם דאודורנט כדיי להמיס אותו) ותנגב שיהיה מעבד וקירור נקיים ומבריקים. תשים חומר חדש כמו במדריך הזה

תוודא שהספק כוח שלך איכותי ולא מתחמם יותר מדיי . תפתח אותו ותבדוק שאין בפנים סימנים של שרוף (כרטיס אלקטרוני שחור לייד רכיבים שמתחממים וכו) או קבלים מנופחים

תבדוק גם בלוח שאין קבלים מנופחים

אם אתה יכול תעביר את הכונן הקשיח כך שיהיה מול המאוורר בצד הקדמי של המחשב. תוציא את הפנל הקדמי של המחשב ותנקה מתחת אליו כדיי שהמאוורר לא יהיה חסום

פורסם
  • מחבר

פותח התרד הטמפ' שלך די גבוהות..תחילה וכמו שכבר אתה יודע..חובה להוסיף מאוורר בחלקו הקידמי של המארז..שיכניס אוויר..

זה יעניק לך סירקולציה מינימלית..כמו כן סידור כבלים וניקוי אבק במארז..יעזרו אף הם..

מאוורר מארז מומלץ הוא הS FLEX של SCYTHE אחד עם 1200/1600RPM יספיק..

את תעלת האווירר שמותקנת בדלת המארז תסיר..שכן היא פוגעת בסירקולציה.."המתקן הסגול" לא מפריע לכלום...זה תוספן של המארז שמאפשר הסרה/התקנה מהירה של המאורר.. :xyxthumbs: יש אחד כזה גם בחלקו הקידמי...

אחרי שתבצע את כל הנ"ל..תעדכן אותנו ותמדוד טמפ' עם RPM.. :xyxthumbs:

אוקיי אני אקנה את ה S-Flex ואעדכן. את הכבלים סידרתי עד כמה שיכולתי, אך למרבה הצער כבל ה-IDE הוא בעייתי מאוד ותמיד הוא יחסום חלק מהאוויר הנכנס. הסרתי את תעלת האוויר, ואני חושב שזה שיפר חלק מהטמפרטורות במעלה אחת, משהו כזה.

אגב, מה לגבי הכונן הקשיח? יש איזו דרך מסוימת לגרום ללוח אם לדעת את המעלות שלו (ככה נדע אם זה בסדר)?

ואם תוכל להתייחס גם ל-MCH שנמצא על 91 מעלות, אני רוצה לדעת אם זה נורמלי כי לי זה לא ניראה...

תודה רבה על התגובה :)

ניקוי המחשב אם הוא מלוכלך כבר יוריד טמפרטורות

אם המחשב בן יותר מ 2 שנים תחליף חומר קירור במעבד. תוריד את הקירור מהמעבד ותוציא את המעבד. אל שתיהם יש משהוא מרוח כזה בצבע לבן או אפור. זה חומר קירור. אתה יכול להשיג כזה חדש בחנות מחשבים (תיקח את הכי זול שאתה מוצא - ההבדל בביצועים לא משמעותי). אחריי שנה - 2 שנים של עבודה הוא דיי מתייבש וצריך להחליף אותו. תוריד אותו לגמרי אם נייר טואלט (אם הוא יבש לגמרי תרסס אותו אם דאודורנט כדיי להמיס אותו) ותנגב שיהיה מעבד וקירור נקיים ומבריקים. תשים חומר חדש כמו במדריך הזה

תוודא שהספק כוח שלך איכותי ולא מתחמם יותר מדיי . תפתח אותו ותבדוק שאין בפנים סימנים של שרוף (כרטיס אלקטרוני שחור לייד רכיבים שמתחממים וכו) או קבלים מנופחים

תבדוק גם בלוח שאין קבלים מנופחים

אם אתה יכול תעביר את הכונן הקשיח כך שיהיה מול המאוורר בצד הקדמי של המחשב. תוציא את הפנל הקדמי של המחשב ותנקה מתחת אליו כדיי שהמאוורר לא יהיה חסום

ספק הכח שלי ממש לא איכותי, עשיתי בדיקה באינטרנט ו Ezcool זו עוד אחת מהחברות הסיניות והביקורות עליה ממש לא משהו.

בכל מקרה, הכונן הקשיח הוא בחלק הקדמי, אני רק צריך להוסיף את המאוורר הקדמי ואז הוא יהיה מולו וניראה אם משהו ישתפר. אבל אני רוצה לדעת לפי נתוני טמפ' אם משהו השתפר, לא לפי ההרגשה שלי, לכן אני רוצה למצוא דרך לגרום ללוח אם להבין את הטמפרטורות של הכונן הקשיח.

אגב מה התכוונת שאני אפתח את ספק הכח ? אני לא עושה כזה דבר. זה די מסוכן אם אני לא טועה. הוא די מתחמם, אני מרגיש שהוא חם.

אין כבלים נפוחים במארז. אכן יש לכלוך, אני אנסה לנקות אותו למרות שאני לא כ"כ יודע איך מבלי לפגוע ברכיבים (חשמל סטטי). ניסיתי קצת לנקות עם אוויר דחוס, זה לא כ"כ יעיל.

אגב, אני מכיר את נושא המשחה הטרמית. יש לי בבית משחה, אני אחליף, אני רק צריך הדרכה איך להוציא את ההיטסינק מבלי לפגוע במעבד. אגב המדריך שנתת ממש ממש לא מעודכן, אין היום מעבדים כאלה לכן זה לא שימושי.

תודה רבה.

פורסם

MCH - בעברית פשוטה זה ערכת השבבים.

לגבי כרטיס המסך שלך, אני ממליץ לימי הקיץ לעשות מה שעשיתי.

תתקין תוכנה לניטור מהירות המאוורר של הכרטיס (אני למשל משתמש ב- RivaTuner V2.24,

ושים אותו על מקסימום מהירות כשאתה רואה שהטמפרטורה היא גבוהה.

זה כמובן לאחר שטיפלת בסירקולציה ובאבק ובכל השאר.

אצלי זה עובד. במנוחה אני נמצא על 56 מעלות ובמאמץ על 67 מעלות.

מאוורר קדמי כמו שהמליצו יפתור כמה בעיות.

אגב, המאוורר של הספק עובד בכלל?

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

1. האם הטמפ' שציינתי לגבי ה-MCH בסדר (91 מעלות)?

2. המאוורר של הספק עובד (יוצא ממנו משב רוח).

3. אשמח אם מישהו יסביר לי כיצד אני מנקה את הרכיבים.

4. טמפ' כ. המסך שלי היא 71 מעלות קבוע (לעתים רחוקות 70), אז לשים את RivaTuner תמיד על מקסימום? (חוץ מכשאני מפעיל מזגן, שזה מוריד את הטמפ' עד ל-63)?

תודה רבה על התגובה.

פורסם

אין כל סכנה לספק הכוח או לך בפתיחת ספק הכוח. רק אל תדחוף ידיים לתוך המעגל ואל תפרק אותו כשהוא מחובר לחשמל

הבעיה אם ezcool שונה מהבעיות של ספקים גנריים אחרים. הוא בדרך כלל כן נותן מתחים יציבים וכדומה אבל מת בפתאומיות ולעיתים קרובות שורף עוד דברים (שונה מרוב הספקים הגנריים שמתחילים לעשות ריסטים וכדומה). אבל בכל מקרה תפתח ותבדוק

פורסם

1. האם הטמפ' שציינתי לגבי ה-MCH בסדר (91 מעלות)?

לא זה גבוהה מאוד.

2. המאוורר של הספק עובד (יוצא ממנו משב רוח).

זה כבר טוב

3. אשמח אם מישהו יסביר לי כיצד אני מנקה את הרכיבים.

עם לחץ אויר, פן (רק לא על חימום), שואב אבק או מברשת עדינה (כמו מברשת צביעה למשל).

4. טמפ' כ. המסך שלי היא 71 מעלות קבוע (לעתים רחוקות 70), אז לשים את RivaTuner תמיד על מקסימום? (חוץ מכשאני מפעיל מזגן, שזה מוריד את הטמפ' עד ל-63)?

כן.

פורסם

בדוק טמפ' עם HWMONITOR ותעדכן לגבי לוח האם..נראה לי קצת הזוי שזה על 90+ מעלות..

פורסם
  • מחבר

קראתי קצת על העניין וכתוב שה-Gentle Typhoon של Scythe זו סדרה חדשה יותר מ S-Flex, והם מקררים טוב יותר ברעש פחות יותר.

אז מה אתם אומרים? יש למישהו ניסיון עם ה-GT? (יש לציין ששניהם אותו מחיר - 65 ש"ח אצל KSP)

ואגב - לא כ"כ משנה לי הרעש אז עדיף אולי לקנות 1900RPM במקום 1200-1600 כמו שהמלצתם?

(כאמור מדובר על מאווררי 12 ס"מ)

תודה

פורסם

אין לי ניסיון עם המאווררים שהצגת.

אבל, אני יכול לומר לך שיש היגיון שאכן ה- Gentle Typhoon שקטים יותר.

ריבוי להבים בעיצוב הנכון תורם לפחות חיתוך אויר (אני נתקל בזה הרבה בעבודה שלי) וזה בתורו תורם לשקט והסעת אויר בכמות גבוהה ויעילה יותר.

אני הייתי ממליץ על GT.

אבל היה כדאי לחכות לבעלי ניסיון במידה ויש כאלו.

פורסם

הGT שקטים יותר..אבל לא דוחפים יותר אוויר..

פורסם

בדקתי את זה באתר של Scythe ו- taotao צודק.

אם באמת לא מפריע לך הרעש,

אני הייתי ממליץ לך לקחת את S-FLEX דגם SFF21G שהוא 1900rpm עם ספיקת אויר של 75cfm אבל יוצר רעש של 35db.

אם תחליט שזה יותר מדיי רעש,

קח את Gentle Typhoon דגם D1225C12B4AP-14 (הייתי ממליץ על D1225C12B5AP-15 אבל הם לא מוכרים אותו שם)

שהוא 1450rpm עם ספיקת אויר של 50cfm ויוצר רעש של 21db.

אגב אם נצא מנקודת הנחה שאכן צריכות הזרם המפורסמות באתר אכן נכונות, הרי שההבדל הוא שמים וארץ עם יתרון עצום ל- Gentle Typhoon.

מקווה שעזרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים