עבור לתוכן

אינטרנט ללא חייגן??

Featured Replies

פורסם

רציתי לישאול מה היתרונות של אינטרנט עים חייגן,ואינטרנט ללא חייגן?או שאין הבדל לכאן ולכאן.

אשמח לתשובה מפורטת.

פורסם

יתרונות למי?

בסה"כ האימות מבוצע ברמת כתובת הMAC של המודם של מול הCMTS במקום אימות לשרת LNS ידנית.

פורסם

מה שנאמר לי מחברת ספקית האינטרנט זה כאשר לקוח עובר לחיבור ללא חייגן הוא כביכול יותר לא קשור אליהם יותר מבחינת חיבור,

אלא רק לספק תשתית (הוט\בזק) וזה נאמר לי בשיחת ועידה שקיימנו אני הוט ו012 וכולם בעצם אישרו את זה, זה נאמר לי כאשר היתה לי בעיה באינטנרט ככה 012 חמקו מהבעיה והפילו על הוט

פורסם

קודם כל בשתית ADSL אין דבר כזה חיבור ללא חייגן ( RFC 1483 bridge לא נחשב כי הוא כבר עשרות שנים לא בשימוש בכל העולם).

בתשתית DOCSIS גם כאשר אתה מחובר בחיבור "ללא חייגן" אתה עדיין עובר דרך הISP שלך והוא עדיין בשליטה עליך. ההבדל היחיד הוא שאתה מקבל DHCP lease מהpool שהספק נותן לתשתית.

פורסם
  • מחבר

בו אני אנסח את זה ככה.

החיבור ללא חיגן מה זה אומר מבחינת כול הפרמטרים תקלות וכו........בנתיים לא הבנתי מהתשובות מה זה אומר תחלס.

פורסם

אין פה משהו שהוא מעודף מבחינת תקלות.

מצד שני לא תראה שום תקלות RAS או VPN אם יש לך צורך להשתמש בחייגן ממערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

אים כך מה היתרונות של חייגן,למה עדיין הספקיות של האינטרנט משתמשות עים חייגן,למרות שאין לו שום יתרון ?

למה הספקיות לא עושות לכולם גלישה ללא חייגן?

פורסם

בADSL אין כזה דבר חיבור ללא חייגן ,אבל בכבלים או DOCSIS ברוב העולם משתמשים בחיבור ללא חייגן , השימוש בL2TP הוא דוג' טובה לדברים המפגרים שהישראלים עושים :s07::bash:

פורסם

XCG120, אתה לא יכול להתעלם מזה שתשתית הDOCSIS בארץ היא עדיין מאוד רחוקה מסטנדרטיזציה. חשוב לציין שעד לפני כעשר שנים החברת Hot לא היתה קיימת והיו חמישה חברות שונות שמפוזרות גאוגרפית בארץ כאשר כל אחד מהן מכתבה את התצורה שלה בתשתית.

פורסם

קודם כל בשתית ADSL אין דבר כזה חיבור ללא חייגן ( RFC 1483 bridge לא נחשב כי הוא כבר עשרות שנים לא בשימוש בכל העולם).

בתשתית DOCSIS גם כאשר אתה מחובר בחיבור "ללא חייגן" אתה עדיין עובר דרך הISP שלך והוא עדיין בשליטה עליך. ההבדל היחיד הוא שאתה מקבל DHCP lease מהpool שהספק נותן לתשתית.

אבל יש IPVPN שזה MPLS :P -- סליחה טעות שלי , אמרת בתשתית ADSL- אז אתה צודק :) (חשבתי שאמרת בבזק בכללי)

איך אתה אומר שהוא עובר בשרתים של הספק? זה לא נכון, הוא לא עובר ברדיוס של הספק ולא בשרת יציאה לאינטרנט, אם אתה עם MPLS ותבקש מהספק לנתק לך את האינטרנט או להחליף לך IP אין לו אפשרות- הוא לא רואה אותך והוא לא יודע מה הIP שלך, משמה אתה לא עובר בשרתים של הספק.

פורסם

עם חייגן הIP משתנה בד"כ מחיבור לחיבור, מה שיכול לאפשר לך לא לחכות בין ההורדות של רפיד או את ה72 דקות במגה אפלווד

זה יתרון מסויים על פני החיבור הקבוע שבו הIP משתנה אחת לכמה ימים .. משהו כזה

אבל בחיבור קבוע אין לך שום הגדרות אנטרנט והחיבור של ראוטר למשל הרבה יותר קל ופשוט, גם לא משנה לאיזה מחשב תחבר רק

את הכבל רשת וישר יש לך אנטרנט אז זה קצת חוסך כאב ראש..

גם אם יש בעיה למשל באנטרנט ונגיד הוא מתנתק אז בחייגן אתה תשאר מנותק כל הלילה גם אחרי שהוא הסתדר

ובחיבור ישיר אתה פשוט תתחבר ברגע שהבעיה תסתדר...

בקיצור הכל עיניין של נוחות או העדפות.. למי שמוריד מראפיד לדעתי שווה חייגן

ומי שיש הרבה מחשבים בבית וגם חיבור לראוטר ולא יודע או לא רוצה להסתבך אז שווה חיבור ישיר

מה שכן אם יש לך ראוטר בד"כ מגדירים אותו ככה שהוא יהיה החייגן ככה שזה הופך להיות חיבור קבוע במובן מסויים

מקווה שהבנת מהבלגן שרשמתי חח

פורסם

אבל יש IPVPN שזה MPLS :P -- סליחה טעות שלי , אמרת בתשתית ADSL- אז אתה צודק :) (חשבתי שאמרת בבזק בכללי)

איך אתה אומר שהוא עובר בשרתים של הספק? זה לא נכון, הוא לא עובר ברדיוס של הספק ולא בשרת יציאה לאינטרנט, אם אתה עם MPLS ותבקש מהספק לנתק לך את האינטרנט או להחליף לך IP אין לו אפשרות- הוא לא רואה אותך והוא לא יודע מה הIP שלך, משמה אתה לא עובר בשרתים של הספק.

זה בהחלט עובר בשרתים של הספק.

פשוט מכיוון שזה חיבור ללא חייגן, אז אין לספק דרך לדעת מי זה כל חיבור.

ומכיוון שהספק נותן בצורה הזאת חיבורים גם בתשלום עם התחייבות לפחות תיעדוף, אז הוא לא יכול לבצע תיעדוף מוגבר על מי שמחובר בשיטה הזאת(כאמור הוא לא יודע מי זה מי).

ורק לידע כללי MPLS זאת השיטה שעובדת בכבלים, כל האינטרנט הטלוויזיה והטלפון של הכבלים עובד בשיטה הזאת.

גם חיבורי אינטרנט עם חייגן עובדים בזה,פשוט שם התווית אומרת שצריך חייגן.

פורסם

זה בהחלט עובר בשרתים של הספק.

פשוט מכיוון שזה חיבור ללא חייגן, אז אין לספק דרך לדעת מי זה כל חיבור.

ומכיוון שהספק נותן בצורה הזאת חיבורים גם בתשלום עם התחייבות לפחות תיעדוף, אז הוא לא יכול לבצע תיעדוף מוגבר על מי שמחובר בשיטה הזאת(כאמור הוא לא יודע מי זה מי).

ורק לידע כללי MPLS זאת השיטה שעובדת בכבלים, כל האינטרנט הטלוויזיה והטלפון של הכבלים עובד בשיטה הזאת.

גם חיבורי אינטרנט עם חייגן עובדים בזה,פשוט שם התווית אומרת שצריך חייגן.

זה שהטלפון והטלוויזיה עובדים ככה אני מודע לכך, אך אני לא מבין איך אתה אומר שזה עובר בשרתים של החברה.

אם למשל תיהיה בMPLS ותבקש לדוגמא ניתוב של גיימר, לא תוכל לקבל ותענה בתשובה שאתה לא עובר בשרתים של החברה, והוט מקצה לך IP שניתן לגלוש איתו לעומת ה172.

זה מה שאני יודע, אולי אני באמת טועה, אם תוכל להסביר ?

פורסם

ספק התשתית אחראי על התשתית בין משתמש הקצה לבין שרת של ספק האינטרנט.

כאשר מדובר על לקוח ללא חייגן, כל מה שיוצא מהמודם שלו מנותב על ידי תווית לשרת של ספק האינטרנט בגוש אחד.

כלומר

נגיד שיש 4 לקוחות שמחוברים ללא חייגן, חברת הכבלים תיקח את כל התעבורה הזאת ותעביר אותה בגוש אחד לשרת של ספק האינטרנט שלהם.

מכיוון שכך, ומכיוון שלכתובת הIP ניתנת על ידי חברת הכבלים.

אין לספק האינטרנט דרך לדעת איזו תעבורה היא של לקוח אחד ואיזו של השני.

כלומר למרות שהתעבורה עוברת דרך שרת של ספק האינטרנט, הוא לא יודע מה של כל אחד. ולכן לא יכול לבצע ניתוב ותיעדוף בצורה פרטנית. אלא רק ניתוב קולקטיבי.

זאת גם הסיבה שאם יש בעיות ברוחב פס במקרה הזה אומרים לך לפנות לחברת הכבלים לטיפול.

ספק האינטרנט פותח את רוחב הפס שאמור להתחבר בחיבור בלי חייגן דרך השרת הזה. והוא פותח לכל המתחברים. אם יש פקק בהמשך או שהאיטיות תהיה לכל מי שמתחבר ככה, או שהבעיה היא בתשתית.

לעומת זאת אם קיים חיבור על ידי חייגן. ספק האינטרנט יודע בדיוק איזו תעבורה היא של כל לקוח ויכול לבצע תיעדוף וניתוב באופן פרטני.

פורסם

אז בעצם מה שאתה אומר הם עוברים בדיוק אותה דרך, הרי התשתית היא אחראית כמו שאמרת לחבר בין הלקוח לספק, אז מה שהוא עושה הוא עדיין מחבר אותם לספק אינטרנט, רק פשוט שזה קובץ של אנשים בו זמנית.

כולם מגיעים לCMTS ומשם לשרתים של הוט ומשם ישירות לשרתים של הספקית ובגלל שמדובר על קבוצת לקוחות לא ניתן לראות במערכות של הספק ולשנות לו את הניתוב כי בעצם זה ניתוב שידוע כבר מראש.

אז נשאלת עכשיו השאלה, כל השרתים של הספק - אלה שמחברים אותנו לאינטרנט הרי הם על הXII והם מחוברים לספק תשתית, אז הוט שמעבירה אותך לשרת של הספק, זה שרת שנמצא על הXII בשרתים של החברה? או שזה נמצא אצל הוט? אבל כעיקרון ניתן לעשות להם ניתוב, אבל זה יהיה ניתוב כוללני של מספר לקוחות. נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים