עבור לתוכן

(המחשב חזר מתיקון) מעבד הQ9300 שלי: 80 מעלות ב5 דקות?!

Featured Replies

פורסם

בהמשך לנושא הקודם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=465746.msg3979757#msg3979757

בו הרגיעו אותי והסבירו לי שהכל טוב ויפה עם המיקום החדש של קירור המעבד שלי, הרצתי בדיקה מהירה בOCCT (כי הרי ברור שהריצו OCCT במעבדה של המחשב שלי כשביצעו את הOC) ותוך 5 דקות מרגע ההפעלה המעבד הגיע ל80 מעלות והOCCT הפסיק את פעולתו :jump:

הורדתי את המתח שהמעבדה שמה לי (1.375V) למתח שלהOC של המחשב של אחי (שכולל את אותם רכיבים לפני שליחת מחשבי לתיקון באותה התצורה) שהוא 1.325V ותוך 10 דקות בלבד המעבד הגיע ל80 מעלות, בזמן שהמחשב השני בעל אותו הקירור ואותו המתח עם אותו OC נשאר רגוע על 64 מעלות בשיא.

אולי באמת נגרמה פגיעה בסירקולציה אחרי הכל? :'( , הרי ההבדל היחיד בכל הנוגע למעבד במחשב שלנו הוא שהקירור מונח בצורה שונה (כמו שניתן לראות בנושא הקודם)

אולי הקירור לא הורכב טוב? או שהמשחה לא נמרחה טוב?

איך יכול להיות שמשחררים כזה מחשב אחרי 4 חודשים במעבדה כשהוא לא מצליח לעבור בדיקת OCCT אחת למשך 10 דקות? :s05:

(בIDLE המעבד בתצורה החדשה מקבל 50-55 מעלות והמעבד בתצורה הישנה מקבל 40-45 מעלות)

פורסם

רגע אני רוצה להבין,

מהנושא הקודם ניתן להבין שאתה התכוונת לכך שהספק כח שלך דוחף אוויר מטה בעוד שהקירור שלך דוחף אוויר מעלה, הבנתי נכון?

כי הם חשבו שהספק שלך יונק את האוויר החוצה מה שנוגד את מה שאתה אמרת.

חוץ מזה, תציין בבקשה אם מדובר במהירות סטוק או OC, כמו כן ציין את כל המתחים המוגדרים בBIOS.

פורסם
  • מחבר

רגע אני רוצה להבין,

מהנושא הקודם ניתן להבין שאתה התכוונת לכך שהספק כח שלך דוחף אוויר מטה בעוד שהקירור שלך דוחף אוויר מעלה, הבנתי נכון?

כי הם חשבו שהספק שלך יונק את האוויר החוצה מה שנוגד את מה שאתה אמרת.

חוץ מזה, תציין בבקשה אם מדובר במהירות סטוק או OC, כמו כן ציין את כל המתחים המוגדרים בBIOS.

מסתבר שהספק כוח דוחף אוויר מחוץ למארז, אז ככה שזה אמור להיות בסדר.

מדובר בOC של ה3.18Ghz, מתח המעבד כרגע הורד ל3.25V באותה מהירות אבל זה לא עזר לשפר את הטמפרטורות.

הזכרוות על 2.1V

דיברתי עם החנות והם אומרים שבזמן הבדיקות למשך 7 שעות המחשב לא עבר את ה68 מעלות במאמץ מלא.

(יש לציין שכשבאתי לחנות דלת המארז הייתה פתוחה, מה שגורם לי לחשוד שהבדיקות נעשו עם דלת פתוחה)

הם אומרים שיכול להיות שהקירור זז בזמן שהוא הוחזר לביתי (שוב מוזר, בגלל שהוא היה ארוז בספוגים בתוך קופסא)

בכל מקרה, הם מציעים שאני אחזיר להם את המחשב לבדיקות במקום.

פורסם

אני מקווה שבטעות רשמת 3.25 :)

מה עם הכרטיס מסך? גם לו יש טמפ' גבוהות ממה שהיה?

פורסם

נראה לי שהסידור הזה פחות טוב ממה שהיה, היות והמאוורר האחורי בד"כ חזק יותר מהמאוורר של הספק ומוציא יותר מהר את האויר החם מקירור המעבד. בנוסף על כך המאוורר האחורי חסום כרגע ע"י הקירור של המעבד, מה שמקשה עליו להוציא את האויר החם מהמארז.

אגב,

למה ויתרת על ה- PWM של המאוורר (הכבל 4pin שנקרע והוחלף ל- 3pin) ?

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהסידור הזה פחות טוב ממה שהיה, היות והמאוורר האחורי בד"כ חזק יותר מהמאוורר של הספק ומוציא יותר מהר את האויר החם מקירור המעבד. בנוסף על כך המאוורר האחורי חסום כרגע ע"י הקירור של המעבד, מה שמקשה עליו להוציא את האויר החם מהמארז.

אגב,

למה ויתרת על ה- PWM של המאוורר (הכבל 4pin שנקרע והוחלף ל- 3pin) ?

עדיין, הסידור כלכך רע עד כדי כך שיש הבדל של יותר מ15 מעלות במאמץ? :jump:

ואיך תסביר את זה שהם לא קיבלו יותר מ68 במאמץ מלא של 7 שעות? (אולי יכול להיות שהם השאירו את דלת המארז פתוחה בזמן הבדיקות, כי ככה היא הייתה שאני הגעתי)

אני רואה כי המעבדה חיברה את חיבור הPWM בלוח אם שלי למאוורר הקדמי בכלל (שעובד ב3pin) והמאורר האחורי היה מחובר לsystem fan פשוט, ואני פשוט לא מבין למה הם קרעו את הכבל והחליפו אותו ב3PIN (שבמקרה הזה פשוט צריך להחליף את המאוורר)[br]פורסם בתאריך: 6.07.2010 בשעה 15:55:31

לאחר בדיקות נוספות גיליתי כי קיימת בעייה רצינית בצורה שהקירור הורכב בה.

הרצתי את הOCCT בזמן שדלת המארז פתוחה אבל הטמפרטורות המשיכו לעלות, אז הפעלתי לחץ קל על החלק העליון של הקירור ואילו פלאים! הטמפרטורות צנחו.

כשעזבתי את הקירור קפץ אחד הברגים שמחזיקים אותו על לוח האם ומיד סגרתי את המחשב.

גיליתי דבר מחריד.

במקום להשתמש בBackPlate האחורי איתו הגיע הקירור למעבד שלי לסוקט 775

http://www.frostytech.com/articleimages/200711/tuniqtower120_all.jpg

שהיה כבר על לוח הASUS P5N-D שקניתי עם המחשב לפני ההחלפה שהמעבדה ביצעה, השתמשו במעין סוקטים פשוטים וקטנים לברגים :kopfpatsch:

זה מסביר למה הקירור לא היה יציב! הסוקטים הקטנים הללו לא יכולים להחזיק קירור כזה מסיבי!

ופה מגיעות השאלות:

לאן נעלם הBackplate שקניתי עם הקירור? הרי הוא היה על לוח הASUS P5N-D שלי, למה לא פירקו אותו? (זה מתווסף לסיליקון בולם הרעידות והרעשים של הספק כוח שגם חסר אחרי ההחלפה, ולקריעת כבל המאוורר האחורי במארץ והחלפתו בכבל 3PIN)

אני לא מאמין, פשוט לא מאמין :bash:

כרגע הצלחתי לסדר את זה באופן זמני בלבד, רק כדי להריץ את המחשב.

העיקר מאשימים אותי בזה שזה נדפק בנסיעה (למרות שזה בכלל אמור להיות מורכב עם הBackplate שכרגע נעלם :nono: )

אור כהן :pissed:

נ.ב: באופן פלא הטמפרטורות כרגע בסדר גמור, אבל תזוזה לא נכונה ועוד בורג יעוף.

פורסם

תחזיר את המחשב למעבדה, ותדרוש שיסדרו את הקירור כמו שצריך (אולי הם גם ימצאו את החלק האבוד אצלם).

קח גם בחשבון שיתכן ובמעבדה יש מיזוג רציני, שמוריד את טמפ' הסביבה באופן ניכר ובעקבות זה את הטמפ' של כל הרכיבים במארז.

אגב,

אתה יכול לפרסם את השם של המעבדה ?

פורסם

גם אם הם לא מוצאים את זה אני הייתי דורש את אותו הקירור חדש או לפחות מקביל בביצועים.

פורסם
:o
פורסם
  • מחבר

תחזיר את המחשב למעבדה, ותדרוש שיסדרו את הקירור כמו שצריך (אולי הם גם ימצאו את החלק האבוד אצלם).

קח גם בחשבון שיתכן ובמעבדה יש מיזוג רציני, שמוריד את טמפ' הסביבה באופן ניכר ובעקבות זה את הטמפ' של כל הרכיבים במארז.

אגב,

אתה יכול לפרסם את השם של המעבדה ?

בטח הם שלחו אותו יחד עם לוח האם, כמו שהם שלחו את הסיליקון לספק כוח שלי יחד עם הספק, עכשיו לך תמצא אותו :nixweiss:

אל תדאג בקשר למזגן, המחשב שלי נמצא במרתף, וכשאר הרכבתי את הקירור בצורה יציבה כמה שאפשר אחרי שהוא התפרק, הטמפרטורות במאמץ מלא היו 65-68.

נ.ב: בקשר לשאלה השנייה שלך, פשוט תבדוק בהיסטוריה של ההודעות שלי ותמצא במהירות :)

גם אם הם לא מוצאים את זה אני הייתי דורש את אותו הקירור חדש או לפחות מקביל בביצועים.

אני לא חושב שכבר מוכרים את הקירור הזה, איזה קירורים באמת מקבילים בביצועים? (הקירור הזה עלה בתקופתו 240 ש"ח, הוא עדיין נמכר בעולם במחיר זהה)

פורסם

מבין אותך, התקנת קירור למעבד יכולה להיות עסק ביש.

כדאי מאוד לנסות להושיב את הקירור בכיוונים שונים על גבי המעבד ולראות מה הטמפ'.

ולפעמים עדיף להביא טכנאי תותח הביתה שיטפל בזה במקום מאשר לתת למעבדה להתעסק עם זה ;D

פורסם
  • מחבר

מבין אותך, התקנת קירור למעבד יכולה להיות עסק ביש.

כדאי מאוד לנסות להושיב את הקירור בכיוונים שונים על גבי המעבד ולראות מה הטמפ'.

ולפעמים עדיף להביא טכנאי תותח הביתה שיטפל בזה במקום מאשר לתת למעבדה להתעסק עם זה ;D

אכן :)

הבעיה היא שהקירור הזה לא בר-התקנה אחרי שהBackpkate שלו "נעלם"[br]פורסם בתאריך: 7.07.2010 בשעה 12:23:19

החנות הציעה שאקח קירור חדש במקום הקירור שיש לי (TUNIQ 120) שעלה לי 240 ש"ח, וארכיב אותו בעצמי (למרות שאני לא כלכך טוב בזה)

הקירורים שהיא מציעה הם:

Mugen 2

http://tms.co.il/product/8322

וXigmatek Achiles

http://tms.co.il/product/7650

האם הם משתווים\עוקפים בביצועים את קירור הTUNIQ 120 שלי?

יש חלופות אחרות?

פורסם

קח את ה- Mugen II, יותר טוב מהקירור שלך...

פורסם

לפני שאתה מחליף קירור..תעשה קצת סדר בדברים..

יש לך בדיוק אותה המערכת אצל אח שלך..ושם הטמפ' לא עוברת את ה68+- ?

הRPMמתח ושאר הפרמטרים (מארז וכו) אותו הדבר ?

פורסם
  • מחבר

לפני שאתה מחליף קירור..תעשה קצת סדר בדברים..

יש לך בדיוק אותה המערכת אצל אח שלך..ושם הטמפ' לא עוברת את ה68+- ?

הRPMמתח ושאר הפרמטרים (מארז וכו) אותו הדבר ?

עכשיו סה"כ החליפו לוח אם וכרטיס מסך (אצלו היו בכלל 2 שזרקו אוויר חם לתוך המארז, ואצלי יש כרגע אחת שמוציא אוויר חם מחוץלמארז) והקירור דוחף אוויר כלפי הספק כוח המקום כלפי המאוורר האחורי.

הטמפרטורה שם היא בסביבות ה65 מעלות, זה היה ככה גם הצלי כשהפעלתי לחץ קל על החלק העליון של הקירור לפני שהוא התפרק, עכשיו זה 68-70 כי המשחה לא מרוחה טוב.

הRPM, המתח, המארז ושאר הדברים אותו הדבר בדיוק, גם אותו המיקום :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים