עבור לתוכן

המפרט לא בדיוק מה שמספרים לנו? - Nexus One

Featured Replies

פורסם

היי

אתמול הנקסוס נחת בשעה טובה בארץ הקודש.

לפי המפרט של גוגל הפלאפון מכיל 512MB של זכרון פלאש ו512MB של אחסון קבצים פנימי.

בשימוש בכל אפליקציות המידע רשום לי שגודל האחסון הפנימי הוא 196MB ובסיכום של הזיכרון הפנוי+הזיכרון בשימוש יוצא לי 396MB של פלאש.

מה הולך פה?

פורסם

קח את התגובה שלי באופן מוגבל מאוד, אין לי טלפון אנדרואיד וההתנסות הכללית שלי איתם מסתכמת במשהו כמו 5 דקות, אבל אם אני לא טועה קראתי משהו על זה שרק מגרסה 2.2 ומעלה יש תמיכה מעל 256 מגה או משהו כזה. ושוב, אל תתפוס אותי במילה, יש מצב שאני הוזה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

המכשיר מעודכן כבר ל2.2 :-\

פורסם

קודם כל תתחדש.

דבר שני זה אצל כולם. תמיד יש פחות ממה שרשום.

אם תקנה מכשיר עם 80GB תראה שבפועל יש לך איזה 72GB לשימוש בערך. ככה זה.

גם באייפון לדוגמא 8GB, הוא רושם במידע שיש 7 ומשהו GB.

פורסם
  • מחבר

תודה ;)

זה ידוע,אבל ציפיתי ל-500 מגה פנויים לתוכנות.

פורסם

ציפית ליותר מידי. 12MB מערכת?

בפרויו (ואמרת שיש לך) יש אופציה להתקין תוכנות על ה-SD.

וגם תוכנות שכבר התקנת ניתן להעביר בלחיצת כפתור ל-SD במנהל היישומים.

פורסם
  • מחבר

האפשרות של העברת תוכנות שכבר הותקנו לכרטיס ה-SD לא מאופשרת לי ברוב האפליקציות.

בקשר להתקנה ישירות לכרטיס זה לא ניתן לי אבל אין לי בעיה להתקין אפליקציה שתאפשר זאת. (וכנראה שלא תיהיה לי ברירה גם לעשות את זה)

תודה

פורסם

החל מ-FROYO ניתן להתקין תוכנות על הכרטיס זיכרון, אבל אני בטוח למדי שהאפליקציה צריכה לתמוך בכך.

באפליקציות של גוגל (למשל ב-Sky Night וגם Goggles) אני זוכר שראיתי שהיה כתוב שאפשר להתקין

על הכרטיס זכרון.

כנראה בגלל שפרויו עדיין חדש ולא הגיע לכל המכשירים אז רוב האפליקציות לא בנויות לזה עדיין, אבל ככל

שיעבור הזמן אז יכתבו את האפליקציות בצורה שתאפשר התקנה על הכרטיס זכרון

פורסם

יכול להיות ששאר הזכרון תפוס לאימיג' של מע' ההפעלה בשביל Hard Reset?

פורסם
  • מחבר

ייתכן בהחלט,אני לא מאמין שמערכת הפעלה למכשיר סלולארי תשקול 300 מגה,קובץ ההתקנה עצמו שוקל 44,

בהנחה שחילוץ הקבצים והרחבתם יתפסו יותר זה מקסימום 100-150 מגה.

פורסם

הנקסוס מגיע עם מאה ומשהו פנויים להתקנת תוכנות (לא זוכר בדיוק אם זה סביב ה120 או סביב ה150).

את כל השאר תופסת המערכת, כשמערכת הפעלה כפי שאתה בוודאי יודע משתמשת בהרבה יותר מהIMAGE הבסיסי (בדיוק כמו WINDOWS שתופסת בסופו של דבר הרבה יותר מהIMAGE שלה). יש CACHE של המערכת ועוד אלף ואחד דברים. אם זה ממש מענין אותך מה הם תצתרך לחכות לתשובה של מומחה לינוקס ו יותר נכון אנדרואיד.

גם בטלפון WINMO הקודם שלי מתוך 256 מגה בערך 100 נשארו לתוכניות, רק ששם אוטומטית יכולת להתקין כל תוכנה על כרטיס הזיכרון.

זה באמת חבל שלא מספקים מכשירים כאלו חזקים עם 750 או 1000 מגה.

פורסם

המכשיר לא מגיע עם 8GB זכרון SD שאמור לשמש לתוכנות הנ"ל? אצלי זה הגיע עם.

זה ידוע שהזכרון הראשי של המכשיר קטן. אצלי הוא יושב על 200 מגה פנויים מהם יש לי 50 כרגע פנויים.

הכל אני מתקין ב SD, אלא אם כן יש בעיה להתקין תוכנות באנדרוייד דרך ה SD...

אגב, גם הראם אצלי היה 448, אחרי התקנת רום זה עלה ל 576 שאמורים להיום במכשיר, כרגע לא עובר לי את ה 50 אחוז תפוסה לא משנה מה אני מפעיל, אפילו באופרה עם 10 טאבים.

אני עם ה HD2.

פורסם

אתה מדבר על WINMO הוא מדבר על אנדרואיד, אלו דברים שונים ותוכניות מתנהגות בהם קצת אחרת.

בנוסף אתה מדבר על זיכרון ראשי, הוא מדבר על זיכרון התקנת תוכניות, גם אלו שני דברים שונים.

במערכות הפעלה מודרניות אתה דווקא מצפה שמערכת ההפעלה תנצל את הזיכרון הפנוי בשביל שיפור ביצועים והפעלה חלקה ומיידית של תהליכים ותוכניות, זה בדיוק מה שקורה בWINDOWS 7 ובגוגל אנדרואיד.

"נשאר לי הרבה זיכרון ראשי פנוי" זה משפט שבניגוד לעבר דווקא לא מוסיף כבוד ומעיד על מערכת הפעלה מיושנת ולא חכמה.

מערכת הפעלה מודרנית וחכמה אמורה לנצל כל משאב אפשרי לשיפור הביצועים (בהכללה גסה), זה למשל משהו שמייקרוסופט הבינו רק לאחרונה עם הWINDOWS - למשל ניצול הזיכרון שכבר קיים לשיפור ביצועי טעינת אפליקציות ומולטיטאסקינג, שימוש במאיץ הגרפי התלת מימדי שכבר קיים לשיפור המראה והביצועים של הממשק והפניית משאבי המערכת שטיפלו בו עד עכשיו לעבודות אחרות וכדומה...

אנדראיד היא מערכת מודרנית ולכן מראש היא בנוייה ככה, WINMO 6.X לצערינו היא מערכת גרועה שמייקרוסופט הוציאו ממנה את המיץ כבר 7 שנים ואף יותר.

פורסם
  • מחבר

המכשיר לא מגיע עם 8GB זכרון SD שאמור לשמש לתוכנות הנ"ל? אצלי זה הגיע עם.

הנקסוס מגיע עם כרטיס הרחבה של 4GB.

הכל אני מתקין ב SD' date=' אלא אם כן יש בעיה להתקין תוכנות באנדרוייד דרך ה SD...

[/quote']

יש באפשרותך להתקין מגוון רחב של אפליקציות על הכרטיס הרחבה מכיוון שהמערכת שלך היא 2.1,

רוב האפליקציות בנויות לתמיכה באפשרות הזאת ב-2.1 .

אגב' date=' גם הראם אצלי היה 448, אחרי התקנת רום זה עלה ל 576 שאמורים להיום במכשיר, כרגע לא עובר לי את ה 50 אחוז תפוסה לא משנה מה אני מפעיל, אפילו באופרה עם 10 טאבים.

[/quote']

אם אני לא טועה ראיתי גרסאות רום שעושות משהו דומה אך לא פרצתי את המכשיר, וגם אין בכוונתי לעשות זאת ללא סיבה מוצדקת.

פורסם

אין לו בכלל אנדרואיד :) מערכת ההפעלה שלו היא WINDOWS MOBILE 6.5. מה שהיה במכשיר שלו עם התוספת זיכרון לא היה בכלל קשור למערכת ההפעלה אלא חסימה שיווקית של היצרן שרצה לבדל את המכשיר שהוציא לרשת סלולרית מסויימת כיותר טוב (זה די דומה במעבדים - שAMD חוסמים ליבה או שתיים ומוכרים את המעבד כמעבד דו ליבתי למרות שיש בו ארבע ליבות שלפעמים אפשר להגיע אליהן בעזרת סוג של "פריצה" אם כל הליבות תקינות).

מה שהיה באנדרואיד קשור למערכת ההפעלה ולKERNEL חדש יותר שאפשר את זה (ובאנדראיד 2.2 זה כבר מעודכן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים