עבור לתוכן

*הוקפץ* ראוטר לא נותן מהירות מקסימלית תחת אינטרנט 12Mbit

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה עברתי לאינטרנט מהיר של הכבלים במהירות 12Mbit. יש ברשותי 2 נתבים, ובשניהם יש את אותה הבעיה: לא ניתן לנצל את המהירות המקסימלית של האינטרנט. בנתב הדי חדש D-Link DIR-615 (HW:C2 FW:3.0.3RU) הקשוחה הכי עדכנית עפ"י האתר של dlink ישראל.

כאשר אני מחבר את מודם הכבלים ישירות למחשב ועשה בדיקה ב-speedtest אני מקבל משהו בסביבות ה-11.86 ואילו דרך הנתב אני מקבל מהירות ממוצעת של 10.86. בדיקה באתר הספקית מראה בשני המצבים 12 מגה.. אבל נראה לי שזה לא ממש אובייקטיבי ::)

נתב אחר, ישן יותר, של level1 מצליח לסחוט מקסימום מהירות של 5 מגה-ביט (נתב שצריך לעבוד בתקן g במהירות של 54 מגה להזכירכם). כמובן כל הבדיקות בוצעו עם חיבור חוטי.

נסיתי לשחק עם כל ההגדרות האפשריות ודבר לא עוזר. האם יתכן שלמרות שהחברה משוויצה במהירות של 300Mbit עם הנתב הזה הוא בקושי סוחב 10? שלא נדבר שלקח לי כמה שעות טובות לגרום לנתב הזה לעבוד...

• תגובות 40
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היית ב-ADSL ועברת לכבלים ?

פורסם
  • מחבר

לא... שדרגתי את המהירות בכבלים :\

פורסם

אני הייתי ב-ADSL 5 ועברתי לכבלים 12

עם ADSL לא הייתה לי שום בעיה אבל אחרי המעבר לכבלים גיליתי שבניגוד ל-ADSL, בכבלים לא כל ראוטר עובד בצורה אופטימלית.

למשל עם אדימקס הכל תקין 100% אבל עם לינקסיס אני לא מצליח לעבור מהירות 5 למרות שיש לי 12.

מסתבר שהשיטה בכבלים L2TP יחודית לישראל וכנראה המעבר ל-UFI החמיר עוד יותר את הבעיה שכבר הייתה קיימת ולכן יש הרבה ראוטרים שלא תואמים.

פורסם

אני חושב שהבעיה היא דווקא בכבלים (הוט) ולא בראוטר...

לפי מה שהבנתי יש בעיה עם התשתית של הכבלים להגיע למהירות מקסימלית. בשעות עומס אתה בכלל לא תגיע למהירות שלך... להבדיל מבזק.

אבל עדיף לחכות למישהו שיותר מבין :)

פורסם

איך הראוטר מוגדר ?

מהי תצורת החיבור L2TP או MPLS ?

אם ב L2TP אז על איזה שרתים ?

מי הספק שלך ?

פורסם

לפי מה שהבנתי יש בעיה עם התשתית של הכבלים להגיע למהירות מקסימלית. בשעות עומס אתה בכלל לא תגיע למהירות שלך... להבדיל מבזק.

אבל עדיף לחכות למישהו שיותר מבין :)

זה לא נכון

אני מגיע בכל שעה למהירות המקסימלית ועוד לא נתקלתי אפילו במצב אחד שבו לא קיבלתי את המקסימום

אין לי בעיה לבדוק, יש לי חשבון ראפידשייר.

גם הכבלים מהירים מבזק

היתה לי חבילה של 5 באורנג' והשארתי אותה למשך יומיים כשעברתי מ-5 ל-12

מסתבר שהמהירות המקסימלית היתה גבוהה בכבלים מאשר בבזק, בכל מצב הכבלים הצליחו לסחוט עוד 50 יותר מאשר בזק.

פורסם

חח, ככה אתה קונה את השקרים של בזק?

בתכלס הוא מקבל מהירות מלאה בלי הראוטר אז לא רואה בעיה בתשתית

אני הייתי ב-ADSL 5 ועברתי לכבלים 12

עם ADSL לא הייתה לי שום בעיה אבל אחרי המעבר לכבלים גיליתי שבניגוד ל-ADSL, בכבלים לא כל ראוטר עובד בצורה אופטימלית.

למשל עם אדימקס הכל תקין 100% אבל עם לינקסיס אני לא מצליח לעבור מהירות 5 למרות שיש לי 12.

מסתבר שהשיטה בכבלים L2TP יחודית לישראל וכנראה המעבר ל-UFI החמיר עוד יותר את הבעיה שכבר הייתה קיימת ולכן יש הרבה ראוטרים שלא תואמים.

ראשית, הייתי מחובר במהירות 10Mb בהוט עם לינקסיס(54gl) וקיבלתי את כל רוחב הפס.

לגבי הL2TP, מכיר את הבעיה, ולכן אם משהו נתקבל בה יש תצורה חיבור אחרת שהיא ללא חייגן (לא כל הספקים מספקים אותה)

פורסם
  • מחבר

טוב, אז ככה. כפי שאמרתי אני כן מקבל מהירות מקסימלתי כשאני מחבר מחשב אחד ישירות למודם. אז זו לא בעיה בתשתית.

הגדרתי את הנתב שיתחבר דרך PPTP מאחר והוא פשוט לא מצליח להתחבר עם L2TP (גם אחרי שביטלתי את ה-IPSec). הספק הוא נטויז'ן.

מעצבן אותי הבזבוז כסף הזה על הנתבים. מצד אחד אני לא יכול לטעון שהוא תקול, אך מצד שני הוא באמת לא עובד...

פורסם

אולי כדאי שתבקש מהספקית לעבור לIP קבוע,

אני מאמין שאם זאת בעיית פרוטוקולים - זה אמור לפתור לך את הבעיה.

פורסם

טוב, אז ככה. כפי שאמרתי אני כן מקבל מהירות מקסימלתי כשאני מחבר מחשב אחד ישירות למודם. אז זו לא בעיה בתשתית.

הגדרתי את הנתב שיתחבר דרך PPTP מאחר והוא פשוט לא מצליח להתחבר עם L2TP (גם אחרי שביטלתי את ה-IPSec). הספק הוא נטויז'ן.

מעצבן אותי הבזבוז כסף הזה על הנתבים. מצד אחד אני לא יכול לטעון שהוא תקול, אך מצד שני הוא באמת לא עובד...

כשהנתב מחובר, אתה מקבל מהירות מלאה לאתר של הספקית?

הl2tp בישראל שונה מעט מהתקן ולכן יש נתבים שלא עובדים עם זה בארץ. אתה יכול לבוא בתלונה רק לספק שלך שלא עובד בתקן.

אולי כדאי שתבקש מהספקית לעבור לIP קבוע,

אני מאמין שאם זאת בעיית פרוטוקולים - זה אמור לפתור לך את הבעיה.

בפעם האחרונה שבדקתי, נטוויזן לא מספקת את זה. אולי מאז האיחוד שלה עם 013 משהו השתנה שם.

פורסם
  • מחבר

בבדיקת המהירות באתר של הספקית דרך הנתב אני מקבל את המהירות המקסימלית.

http://speed.013.net/

הדבר המוזר הוא שברגע שעברתי לחבילה החדשה (מה-3 מגה שהיו לי ל-12) שני הנתבים לא הצליחו להתחבר לשיטת ה-L2TP אז כנראה שבאמת יש פה פאק בשיטת הפרוטוקולים שלהם.

מה נראה לכם הסיכוי שאני מחזיר את הנתב, הם מבינים את הבעיה ואני מקבל זיכוי? (אפסי, אה? :-\) ובנוגע לאייפי הקבוע, זה לא בא בחשבון בכלל. פשוט מגביל מדי מהרבה בחינות.

פורסם

ip קבוע אכן יפתור את הבעיה כי מדובר בחיבור דינמי בו הנתב לא מחייג לאינטרנט המשמעות שהוא לא קיים

ואז באמת תקבל 12 מגה שלך השאלה אם יסכימו להעביר אותך לחיבור MPLS ב014 אני יודע שאין מצב לגבי

שאר הספקיות אין לי מושג רק כמו שהבנתי מנסים להוריד את השיטה הזאת כבר הרבה זמן כי זה לא רווחי לספקיות האינטרנט

פורסם

ip קבוע אכן יפתור את הבעיה כי מדובר בחיבור דינמי בו הנתב לא מחייג לאינטרנט המשמעות שהוא לא קיים

ואז באמת תקבל 12 מגה שלך השאלה אם יסכימו להעביר אותך לחיבור MPLS ב014 אני יודע שאין מצב לגבי

שאר הספקיות אין לי מושג רק כמו שהבנתי מנסים להוריד את השיטה הזאת כבר הרבה זמן כי זה לא רווחי לספקיות האינטרנט

לפי מה ששמעתי בחבילות האלה אף אחד לא רוצה לתת לך חיבור MLPS ... רק בנמוכות יותר עוד איכשוה הם מתגמשים

פורסם

שום בעיה בתשתית וגם לא בספקית.

הייתה לי בעיה דומה מאוד לשלך כאשר שידרגתי ל12 מגה בהוט.

בדקנו הכל עד שהגעתי למסקנה שהראוטרים שהוט נותנים לך לא מתקשרים טוב דרך L2TP לספקיות עם התשתית של הוט ככה שאם עכשיו תיצור חייגן עצמאית על המחשב אתה תקבל מהירות מלאה.

בספקית שלי בזק בינלאומי הציעו לי ראוטר של Edimax BR-6424n ב36 שקלים חד פעמי שתומך בכל התקנים ואמרו לי שזה יפתור את הבעיה.

כמובן שבהוט אמרו לי שאין סיכוי שזה יפתור את הבעיה והבעיה אצליהם.

אבל לאחר שהגיעה הראוטר חיברתי אותו עם מודם של הוט בהתקשרות L2TP ומאז הכל עובד מצוין.

אז רק שתידע הבעיה היא רק בראוטרים שהוט נותנים לך יש שם בעיות בהתקשרות חייגן דרך הראוטר לספקיות במהירויות גבוהות.

עריכה:מ10 מגה ומעלה אין סיכוי שיעבירו אותך לחיבור ללא חייגן בספקית הם הורידו את האופציה הזאת במהירויות הגבוהות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים