עבור לתוכן

מגברי שרת - איפה אני מוצא את מגבלות ההגברה של שבב ספציפי בנתוני היצרן שלו?

Featured Replies

פורסם

לצורך עניין מסוים אני צריך מגבר שרת (op-amp) שיגביר הפרש מתחים של כמה מיליוולטים (כמה עשרות מיליוולטים לכל היותר) למתח של כמה וולטים. את התאוריה אני יודע, כלומר איך לבנות את המעגל בהנחה שהרכיבים אידאליים. בפועל, אני מתקשה להבין את מגבלות המגבר עצמו כפי שהן מופיעות במפרט הטכני מטעם היצרן. האם אני צריך מגבר מסוג high gain? low power/low voltage? ואולי בכלל general purpose יעשה את העבודה? האם מגבר שמסתדר עם מתח של כמה וולטים בכניסה\יציאה יצליח "לקרוא" מתחים נמוכים בדיוק סביר?

אם אין אפשרות להסתפק במגבר יחיד גם כמה לולאות הגברה זה בסדר מבחינתי.

למישהו יש נסיון ויכול לעזור?

פורסם

אין לי ניסיון אם 'קריעת' המגבר מבחינת הגברה

במקרה של מתח כניסה חלש מה שישפיע לך משמעותית זה ההתנגדות כניסה של המגבר. להרבה מקורות אות יש התנגדות פנימית גבוהה מאוד. כשמחברים אליהם את המגבר 2 ההתנגדויות יוצרות מחלק מתח ורק החלק שנופל אל ההתנגדות הפנימית של המגבר יוגבר

במקרה כזה תחבר מגבר חדש אריי היציאה של המגבר הראשון. למגבר הראשון יש התנגדות יציאה נמוכה וכך לא נוצר מחלק מתח משמעותי בכניסה למגבר השני והוא כן יוכל להגביר

פורסם
  • מחבר

מקור המתח הוא מד עיבור, שההתנגדויות בו אינן ממש גבוהות. העניין הוא שאני צריך גם לחסר בין 2 קריאות (סד"ג של מיליוולטים) וגם להגביר את התוצאה (לסד"ג של וולטים). אתה אומר שעדיף לעשות זאת בשני שלבים, ולא לשים הגברה גבוהה במחסר?

פורסם

בעיקרון אין שום בעיה להגביר כמה מיליוולטים לכמה וולטים עם רוב השבבים. מבחינת עכבות כניסה הן במגה אוהמים במגברי שרת טיפוסיים, ואם צריך משהו מטורף אז פשוט תבחר שבבים עם דרגת כניסה של FET ואז יהיה לך זרמי זליגה של פיקו אמפרים (כמה עשרות עד מאות לכל היותר).

בנוגע ליציאה, אתה צריך לדעת לאיזה מסילות אתה מחבר את השבב (מבחינת מתח). רוב השבבים יכול לעבוד קרוב יחסית למתח הספק (נגיד 1-2 וולט ממנו לכל היותר). ויש שבבים שמגיעים עד מלוא המתח של הספק גם במוצא.

מבחינת הגבר, ברוב המקרים אין בעיה לשים את ההגבר במעגל המשוב. לעיתים (תלוי מה מחובר ביציאה שלו, ובשאר המעגל), זה עלול להיות לא יציב. בשביל לפתור את זה מתחילים מלשים קבל במעגל המשוב שיוריד את ההגבר בתדרים גבוהים, ואם זה לא עובד אז עדיף להפריד את ההגבר משאר המעגל (למעשה 2 שבבים). חשוב שאם אתה עובד במצב של הגבר נמוך כמו במקרה השני, תבחר שבב שהוא unity-gain stable.

אגב, דבר נוסף שכדאי שתתחשב בו הוא לאיפה אתה הולך לחבר את זה. אם אתה הולך לחבר את זה למשהו שידרוש יותר זרם ממה שמגבר שרת יודע לתת (כמה עשרות מילי-אמפרים בדר"כ), אז כדאי לשים באפר כלשהו. בין אם זה בדמות באפר דיסקרטי, או באפר על שבב (buf634 או אחד מהחברים שלו).

אגב, מבחינת הגברה, עושים את סדרי הגודל הללו של הגבר (ואפילו יותר מזה) במעגלים של קדם-מגברים לפטיפונים. אז אתה יכול להסתכל על מעגל שכזה ולראות באילו שבבים הם בחרו להשתמש, ואולי תקבל גם רעיונות אחרים למעגל. קח בחשבון שהם משתמשים שם במעגלי משוב שהם גם אקולייזרים בשביל לתת תיקון RIAA לעקומת ההיענות של הפטיפון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים