עבור לתוכן

Classless IP

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה. התשובה מהווה חשיבות מאוד גבוהה בשבילי!!

אני שעות מנסה למצוא מידע שימושי בנושא הזה באינטרנט ואני לא מוצא שום דבר מועיל!! אז אני ממש ממש ממש אודה לעוזר הנכבד.

מה זה classless ip ?

אם אפשר בבקשה הסבר בעברית, ולא להפנות אותי לאתר כלשהו כי עברתי על כל אתר אפשרי..

אני ממש ממש מודה למי שיעזור לי..

תודה רבה מראש ויום נפלא

פורסם

לא יודע למה אתה מתכוון כאשר אתה כותה "IP".. אם זאת מבחינתך כתובת אז כתובת IP לא יכולה להיות classless.

מה שיכול להיות classless זה הnetwork או יותר מדוייק ה subnetwork mask.

פורסם
  • מחבר

או קיי.. אז מה זה classless subnet mask ?

פורסם

להסביר פה למה זה קיים ואיך מאפיינים את זה היה קצת ארוך.

כל subnet mask שהוא לא מורכב מתביות של 8 ביט כמו 8/16/24 הוא classless כי הוא לא במסגרת של class A/B/C.

כמובן שזה קיי בעיקר למטרה של סגמנטציה יותר מועילה של רשתות כאשר גם ככה כמעט לא נותרו כתובות IPv4 פנויות בעולם.

פורסם
  • מחבר

או קיי עכשיו קצת יותר ברור לי אז קודם כל תודה

עם זאת יש לי עדיין שאלה לגבי הנושא

אמרת כל subnet mask שלא מורכב מ 8 תוויות כמו 8/16/24 הוא classless. אתה יכול לפרט יותר לגבי זה? אני לא מבין בנושא הזה כל כך אני אשמח אם תוכל להסביר לי טיפ טיפה יותר לעומק

ובאופן כללי classless ip זה כתובת איי פי בעצם לכל דבר? זה בקצרה שם של רשת או מחשב או אתר? אני צודק?..

פורסם

אני חוזר שוב, אין דבר כזה classless IP.

את כל הנושא הזה לא מסבירים בחמש דקות ולהסביר איך IPv4 התפתח זה גם לא לעניין פה.

תציין מה בדיוק אתה מנסה להבין ולאיזה מטרה.

פורסם
  • מחבר

אני צריך הסבר תכליתי ב 3 שורות בערך. משהו מתומצת..

והמטרה היא ללימודים שלי זאת שאלה שנתקלתי בה בדרך ואני לא מצליח להבין מה זה בדיוק..

פורסם

מה השאלה?

אני אנסה לכוון אותך לכמה שיותר הבנה, אבל אין לי שום כוונה ללמד אותך פה IPv4.

פורסם

אני צריך הסבר תכליתי ב 3 שורות בערך. משהו מתומצת..

והמטרה היא ללימודים שלי זאת שאלה שנתקלתי בה בדרך ואני לא מצליח להבין מה זה בדיוק..

טוב בצורה מאוד עילגת

בעקרון יש 5 קלאסים, כאשר 4 מהם בשימוש, A, B, C, D.

A - LB 0

B - LB 10

C - LB 110

D- LB 1110

כיוון שהקלאסים האלה מאפשרים חלוקה מוגבל לרשתות, כי לפי החלוקה לקלאסים(שנלקחה עוד מARPANET, קלאס C למשל הוא כל הכתובות בין 192.0.0.0 ל223.255.255.255 כאשר כל רשת מכילה 254 כתובות חוקיות.

בשביל ליצור חלוקה שבאמת תאפשר הקצאה של כתובות IP בצורה נורמאלית יצרו פרוטוקול שנקרא Classless Inter Domain Routing, כאשר הפרוטוקול בעקרון מורכב מכתובת IP ו"תוספת של קבוצת שייוך" שמגדירה כמה סיביות מתוך הרשת זמינות לHOSTים וכמה מהן שייכות לכתובות הרשת. כלומר במקום 192.168.0.1 / 255.255.255.0 אפשר לרשום 192.168.0.1/24 מה שאומר ש 24 סיביות שמורות לכתובת הרשת קרי שלושת הבלוקים הראשונים של 8 סיביות כל אחד, והבלוק האחרון שמור לטווח ה-HOSTים(2 בחזקת 8 = 256 תוריד 1 לכתובת הרשת ו1 לכתובת הBroadcast וקיבלת 254 הוסטים חוקיים).

כלמר בעצם היום, אין לך יותר classfull netowrks בכלל, כל הניתובים, והקצאת הכתובות מתבססות על CIDR בלבד.

פורסם

רק ששכחת לציין שכמעט של class D מיועד ל multicats ולא בשימוש לכתובות host.

מעבר לזה גם קיים class E שגם לא בשימוש.

CIDR הוא שיטת התקשורת בין הרשתות וVLSM הוא שיטת החילוק.

פורסם
  • מחבר

חברים ממש ממש תודה עזרתם לי מאוד!

תודה רבה רבה

פורסם

רק ששכחת לציין שכמעט של class D מיועד ל multicats ולא בשימוש לכתובות host.

מעבר לזה גם קיים class E שגם לא בשימוש.

CIDR הוא שיטת התקשורת בין הרשתות וVLSM הוא שיטת החילוק.

לכן נאמר בצורה עילגת, אכן שCIDR משמש לארגרציה של ניתובים ולקישור בין רשתות, אבל לא ממש משתמשים במושג variable lenght masking כי כולם מתייחסים לזה בתור CIDR subnet prefix.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים