עבור לתוכן

NAS-LI Project

Featured Replies

פורסם

גולשים וקוראים חביבים שלום. :hi:

לצערי לא יצא לי להתעסק בתחום יותר מידי זמן לאחרונה, אבל יש לי פרוייקט כבר לא מעט זמן בראש, והוא הקמת NAS או למי שלא מכיר:

(NETWORK AREA STORAGE )

בכל אופן, התחלתי להתעסק עם מארזים שונים, בין השאר, פרוייקט הSGI הוותיק פורק לאחר כבוד.. וחלקיו השונים נארזו לשימוש עתידי, ובעיקר רכיבי קירור המים שלו.

לאחר לבטים רבים, הוחלט לעשות שימוש במארז ששכב אצלי לא מעט זמן והוא הV1010 של ליאן לי (בדיוק יצא המחליף שלו - V1020 ).

מה יהיה לנו במארז?

ראשית, חומרה "מפוצצת" לא תראו כאן, זהו לא מחשב למשחקים, ואולי יעשה בו שימוש בעבודה יומיומית שוטפת (מיילים, אופיס ואינטרנט)

לוח של אינטל Q35, MATX

מעבד 2180 - יצא מוצלח - 3.7 עם קירור סטוק :hat:

זיכרון, קיט 2 GB של קורסאייר, ועוד קיט 4GB של OCZ.

כ.מסך: ה4850 פינה את התושבת, ונעשה שימוש בכרטיס הOB, גם כדי לעשות שימוש בPCIEX16, וגם בכדי לחסוך חשמל. לא צריך אותו כאן.

ספק: אנרמקס ליברטי 500W וותיק וטוב.

בקר RAID של דל / LSI, הנקרא PERC5I. עם 2 יציאות SAS 4848. ובעזרת הכבל המתאים - 8 חיבורי SATA.

כמובן שלבקר מעבד וזיכרון משלו, ובכך הוא מוריד את העומס מהמעבד הראשי, וניתן להגיע לביצועים מעולים ויציבים במערכים שונים. והוא עושה שימוש באפיק הPCIEX16 .

הכרטיס מספק לנו 8 חיבורי SATA והלוח עוד 6.

מדובר במערכת מאוד נוחה לשדרוג- להוציא HDD ולהכניס חדש, ובכך ניתן לשדרג את הנפח הכולל בשעה שישנה צניחת מחירים בנפחים מסויימים, או כמובן בהתאם לדרישה.

בתור התחלה, אני אתקין 8 קשיחים, וצמד ODD.

המערכת תקורר באוויר (למרות שבזבזתי יום שלם על הכנת מארז מקורר מים, פשוט, מצאתי את הליאן לי עדיף), אך

הבקר לבדו יקורר בעזרת מים. בלופ מאוד קטן של רדיאטור 120MM שישב על הOUTTAKE של המארז. אין מה לעשות, המעבד שלו פשוט רותח עד כדי כך שאי אפשר לגעת בו. :facepalm:

השאיפה היא התקנה ברמה גבוהה, כלומר הסלבה של כלל החוטים במארז, וסידורם בעזרת חבקים ייעודיים של MDPC-X למי שמכיר (יש לי לא מעט סליבינג, עדיין לא בחרתי באיזה צבע לעשות שימוש.)

לא מדובר בלוג ארוך, אך אני מקווה שתהנו.

ARKADUR.

פורסם

מחכה לעידכונים ושיהיה בהצלחה.

אני מניח שאחרי הפרוייקט האחרון יש למה לצפות.

פורסם

בהצלחה :]

פורסם

הודעת מעקב!

בהצלחה! :xyxthumbs:

פורסם

מעקב.

ועוד שאלה: מאיפה השגת את הבקר רייד?

פורסם

בהצלחה...

עוקב אחרי זה.

פורסם

בהצלחה! מאוד נהניתי מהפרוייקט הקודם שלך, הצבת לעצמך רף גבוה, אנחנו יכולים להיות רגועים :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

יצא לי לעבוד היום כמה שעות, אך אני לא הכי "שלם" עם התוצאות.

הרדיאטור שיקרר את המעבד של הבקר - בצבע אדום :nono: . הצבעים השולטים יהיו כחול ולבן. אני צריך למצוא פיתרון.

כמובן שאני חושב כבר עכשיו על שדרוגים עתידיים, ולכן, נעשה שימוש בספק 1KW (שהכיס יאפשר - נעבור לI7 עם כ.מסך רציני, פיזיקס והבקר המדובר).

כן.. אין ספק שזה קצת מוזר לראות לוח של 300 שקל עם ספק ששווה פי 4 ממנו. בינתיים זה מה שיש ואני משתמש בחלקים קיימים עד לרכישת השילוש החדש)

מה שעשיתי היום:

פירוק המארז הישן, על כל חלקיו.

התקנת הלוח במארז החדש, יחד עם מיכל המים והרדיאטור.

את עיקר היום - לקחה עבודת הסליבינג המפרכת. אך התוצאות מדברות..

סליבינג של MDPC-X, לבן ואווקה-מארין בלו.

סיימתי את קונקטור ה24 פין. נשארו עוד מחבר הP4 ללוח, וצמד כבלים של 8פין לכרטיסי מסך.

(ואני לא מדבר על צמות מותאמות אישית עבור הרכיבים השונים במארז - ראו פרוייקט קודם)

תהליך הסליבינג היה מפרך מכמה סיבות:

1. מדובר בהסלבה בודדת של כל פין

2. עיקר הצבע הוא לבן והוא דורש "טיפול" מיוחד, כדי שלבן יראה בסופו של דבר לבן ולא רשת שדרכה ניתן לראות את צבע הגיד.

לכן, התהליך התבצע באופן הבא:

- ניתוק הגיד מהמחבר

- ציפוי בשרינק בצבע לבן לאורך כל הגיד

- הסלבת הכבל

- השרנקה של קצוות הסליב למניעת התפרקות הסליב, ולמראה "מושלם"

- החזרת הגיד למחבר.

כמו כן, הלוח עבר טיפול של ריענון משחה טרמית, שדרוג הסינק לגשר הדרומי, ונקיון כללי.

וכמובן שעל הבקר התמקם לו הMCW30 של סוויפטק.

אני בתקווה שמחר אני אוכל לסיים את הסליבינג למארז על שלל הכבלים שלו, ואולי גם את הספק. בכל מקרה אני צריך להזמין עוד שרינקים. וסליבינג עבור כבלי הSATA שבמערכת.

כמה תמונות להמחשה

img6968d.jpg

img6971fd.jpg

img6972c.jpg

img6973y.jpg

img6975.jpg

img6976l.jpg

img6977b.jpg

img6978x.jpg

img6980y.jpg

img6981i.jpg

img6984q.jpg

img6988y.jpg

img6989g.jpg

img6991.jpg

img6992t.jpg

img6993y.jpg

img6994.jpg

img6995q.jpg

img6996q.jpg

תהנו

עדכונים נוספים יגיעו בקרוב.

פורסם

פששש יפה מאוד מאיפה קניתה את הסליבינג ?

פורסם

פשש יצא יפה מאוד!

ד"א זה לא מארז גדול מדי לNAS?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות

בקשר לשאלות שנשאלו :

1. הסליבינג הוא מגרמניה - בחור בשם NILS מוכר אותו, ידוע גם כDUALBRAIN, שם החנות היא MDPC-X.

הסליבינג יקר - צריך לעבוד איתו בעדינות - ולפני הציפוי ישנם הכנות מקדימות כגון שריפת קצוות, או ציפוי החוטים בשרינק בצבע המתאים כדי לקבל את האפקט הסופי הרצוי

2. דווקא המארז לא גדול בכלל - אפילו הייתי שמח אם הוא היה גדול יותר..

נעבור לעדכון של היום

פרק הסליבינג כמעט הושלם, ניתן לראות שרוב החוטים מועברים כמו שאני אוהב - איכות זו לא מילה גסה , אני מרוצה מאוד מהתוצאה הנוכחית.

כמובן שהתוצאה הסופית תהיה טובה אף יותר

חלק מהצנרת הועברה במארז - אני מבצע שימוש ב2 קטרים הפעם באותו לופ - לא הכי מומלץ, אבל מדובר בלופ קטן - כך שאין פגיעה ממשית בתוצאות.

השאיפה היא לחסוך ולהביא לוח של ג'יגהבייט, שמתאים מאוד לצבעי המארז.. מי יודע - אולי בעתיד.

תהנו מהתמונות - ולילה טוב

img6997g.jpg

img6998w.jpg

img7000q.jpg

img7001.jpg

img7003.jpg

img7007fv.jpg

img7008w.jpg

img7010q.jpg

img7011m.jpg

img7012ju.jpg

img7014w.jpg

img7015s.jpg

img7016p.jpg

img7017o.jpg

img7018.jpg

img7019.jpg

img7022k.jpg

img7023x.jpg

פורסם

פששש נידלקתי על הכבלים השרוכיים האלה...

אתה עשיתה או שזה ככה נוצר?

אחלה יפה...

פורסם

עוד פרויקט מבית arkadur!

תאמין לי, אני שוכר אותך שתבנה לי NAS ;)

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

אלי אתה חולה נפש !!!

תמשיך מעניין לראות מה יצא בסוף ! :xyxthumbs:

פורסם

נראה טוב :xyxthumbs:

פשוט תענוג לעיניים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים