עבור לתוכן

המהרת מחשב חדש ב-TMS

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, הזמנתי את המחשב הבא מחברת TMS (נתניה) :

http://tms.co.il/preview/spec/phekzsg1

המוכר בחנות העיר לי שהרכיבים שבחרתי מאפשרים אוברקלוק יציב (המוכר דיבר על 30%~)

לא די בזאת, הוא הציע לבצע את האוברקלוק בעצמו, כולל בדיקות (8 שעות של OCCT)

ואם לא די בכך - אחריות מלאה ושקולה לאחריות שהייתי מקבל אילולא היה נעשה אוברקלוק

בד"כ בעבר נמנעתי מאובקלוק כי לא היה לי כח להתעסק עם כל ענייני היציבות וקיצור החיים הפוטנציאלי של המחשב,

אבל עכשיו אני מתפתה

מה אתם אומרים? למישהו יש במקרה נסיון עם אוברקלוק ב-TMS?

כי באופן כללי הבנתי שהם חנות טובה מאד (וקיבלתי גם רושם מאד חיובי היום כשהייתי שם)

תודה

פורסם

איפה יש לך פה מה הפסיד? חוץ מחשבון חשמל קטנטן...

פורסם

אולי שווה לך להשקיע יותר בקירור למעבד (יותר יקר).

גם ספק יותר חזק יתן לך אפשרות לשדרג את כרטיס המסך בבוא העת...

אני לא מכיר את הכרטיס מסך הזה אבל הוא נראה לי זול מידי...

אבל הכל תלוי בשימושים...

בשביל לבצע אוברקלוק טוב צריך חלקים טובים.

ואם כבר אוברקלוק אז למה שבחנות יעשו את זה?? כל הכיף זה לבד.. (ככה גם תלמד ותדע)

פורסם

אולי שווה לך להשקיע יותר בקירור למעבד (יותר יקר).

OC של 30% אפשר לעשות למעבד הזה גם עם קירור סטוק.

אין שום צורך בקירור יותר חזק בשביל OC מתון.

פורסם

את המחשב שלי קניתי מהם והם עשו אחלה OC, אני בעד.

פורסם

לך על זה, מנסיון הם אחת החנויות הטובות וה-OC שלהם חסר-בעיות. באמת שאם הייתי נותן למישהו לעשות לי OC למחשב בלי שאני מעורב בכך, זה הם.

פורסם
  • מחבר

הי, תודה לכולם על העצות

חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאני לא באמת צריך אוברקלוק כרגע, המחשב בסטוק הוא כנראה מעל ומעבר

אין לי עניין באתגר ב-OC, רק בתועלת מעשית. ובמיוחד בהתחשב בקיץ הקרב ובא נראה לי שאעדיף לשמור על טמפרטורות קרירות

אני אמנם בטוח שניתן לבצע OC יציב אך לכל דבר יש מחיר, ובסופו של דבר אשלם בטמפרטורות שיתכן ויסכנו את המערכת לטווח הרחוק

(ויתכן שלא, כמובן. אבל אני די בונה על המחשב הזה לטווח של שנים ומעדיף למזער סיכונים)

ביום שהמחשב יראה לי איטי מדי אעשה את האוברקלוק בעצמי

כמו שאמר אמיר ככה גם אלמד.. (למרות שאני לא כזה בטוח לגבי הכיף :lol: )

פורסם

אצלי אותו מעבד עם קירור סטוק (עוד לא הגיע הקירור הסופי).

אני בOC ל3.4 בערך בלי להעלות מתח למעבד בכלל.

הדבר היחידי שכיוונתי זה 166MHZ למעבד ו1.5V לזכרונות וכל השאר אוטומטי.

הטמפרטורות של המעבד עלו בכמה מעלות בודדות בזמן מאמץ וזהו.

רוב הזמן הוא על טמפרטורות נמוכות (כרגע הוא על 51) ובמאמץ מלא הוא עדיין בטווח התקין.

וזה לפני הקירור שהזמנתי (שאמור להגיע היום או מחר).

יציב כמו פלס.

קר.

פשוט טירוף לא לעשות את זה.

כל מי שיש לו נסיון עם OC בדורות קודמים יודע שלהשיג כזה OC בלי להעלות אפילו מתח זאת יכולת מרשימה מאוד של המעבד.

הI7 ידועים בזה שהם מגיעים רחוק מאוד עם העלאה קטנה מאוד של מתח (וחצי דרך או יותר הם עושים בלי העלאה בכלל).

ומי שמבין בOC יודע שזה אומר חיים ארוכים ויציבות.

בקיצור פותח הדיון יש לך מעבד שרק כתבו עליו שהוא 2.66GHZ.

בפועל הוא 3.4GHZ עם אפשרות לOC עד 4GHZ ויותר.

פורסם

זה בחירה שלך..אין שום מניע שלא..החלטה שלך נטו..

מה שכן הייתי מחליף את הקירור לMUGEN 2 זול ושקט יותר..

פורסם

בלי היכרות אישית לוחצת לא הייתי נותן לאף חנות כזה ביטחון גמור וגם אז - לא הייתי נותן להם לעשות לי OC בלי שאני מבין בזה בעצמי.

בלי קשר לרכיבים שרופים (שזה באמת נדיר), גם אם נניח ש-TMS מקיימת ב-ד-י-ו-ק מה שאתה אומר, בשימוש ממושך בסביבה ביתית יש צורך לעקוב אחרי הטמפרטורות כדי שה-OC ימשיך להיות יציב. יש מאווררי מארז שמתקלקלים, אבק שמצטבר, טמפרטורת סביבה משתנה וכדומה. נדרשת עבודת תחזוקה ובקרה משמעותית בהרבה ויש לקחת רכיבים איכותיים (ויקרים) יותר - מארז/ספק/HSF/מאווררים.

אם הם אחראים הם יעשו לך לכל היותר OC מתון ללא העלאת מתחים ואז ממילא התועלת שולית, אולי מלבד באפליקציות מאוד ספציפיות כמו המרת וידאו, עריכה גרפית, עיבוד מתמטי וכדומה. לגיימינג/משרדי/גלישה/IM/מוזיקה ממילא המעבד לא צוואר הבקבוק, ודאי לא בתקציבים האלה.

תקבל מפרט חם, רועש, פחות יציב שדורש תחזוקה שוטפת ללא כל תועלת ממשית ושספק אם ביכולתך לתחזק אותו כראוי.

לדעתי זה לא אחראי להציע OC למי שלא מבין בכך, במיוחד כשברוב המקרים התועלת לשימושי המשתמש זניחה וניתן לבנות מפרט עם ביצועים כמעט זהים גם ללא OC כלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים