עבור לתוכן

אסטרונומיה - דיון ראשי

Featured Replies

פורסם

זה היה ברור מאליו! :smile1:

כמובן.

רק אם נבחר לילה ללא ירח :P

אגב לא נצטרך לעלות את כל ההר עם האוטו נכון? (כי לאבא שלי יש MAZDA 3 וכדי לעלות את ההר בלי לדפוק לחלוטין את החלק התחתון של המכונית צריך ג'יפ גבוהה.)

• תגובות 359
  • צפיות 108.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לא הבנתי על איזה הר אתה מדבר, כאילו שניסע ברכב של אבא שלך

פורסם

אני אסע ברכב של אבא שלי :P

והרי אילת לא?

הייתי שם בטיול שנתי ליד כביש וזו חתיחת עלייה שרק ג'יפ יכול לעשות.

פורסם

מישהו יודע מי ביצע צילומים בתצפית? ייצא לי לדבר עם בחור חביב דובר רוסית , הוא ביצע צילומים עם לפטופ , GUIDESCOPE, וDSLR CANON ישנה כלשהי...

פורסם
  • מחבר

חשבתי שאתה עשית, לא? איפה הצילומים שלך

פורסם

עוד לא בדקתי אותם , אבל אל תצפה ליותר מאוסף כוכבים. לא הבלחתי לתפוס את שביל החלב... משהו בטכניקה שלי שגוי , לדעתי...

פורסם
  • מחבר

תאר איך אתה מצלם ומה אתה חושב ששגוי לפי התוצאות?

פורסם

חשיפה של כ30 שניות , ISO 100. ניסיתי גם חשיפה של 5 דקות , לא הביאה לשום דבר משמעותי חוץ מקצת שובלים...

כל מה שהצלחתי לתפוס היו בעצם כוכבים נטו , כשקיוויתי לתפוס גם את שביל החלב...

פורסם
  • מחבר

אתה לא עובד נכון. ב30 שניות לא היה לך מספיק רגישות וב5 דקות הכל נמרח כי לא הייתה לך חצובה גרמנית(משוונית).

אה ורצוי עדשה רחבת זווית משהו כמו 15 מ"מ כדי לתפוס המון שמיים. עם עדשות 50מ"מ אני מניח שתתפוס פיסה קטנה

1. אתה חייב להשתמש ברמות ISO מטורפות. לדוגמה עדשה של 2.8 תצטרך משהו כמו ISO 1600 כדי לקלוט בחשיפה של 30 שניות משהו משביל החלב.

עדשות יותר איטיות (F4.5+) יצטרכו אף ISO 3200 והלאה או חשיפה יותר ארוכה.

2. כדי להימנע מSTAR TRAILS בחשיפה מעל בערך 10 שניות (כדוה"א הרי מסתובב), תצטרך חצובה גרמנית יקרה אחרת תשכח מצילומי שביל חלב.

3. כדי להימנע מרעש מחיישן מצלמת DSLR תצטרך לצלם עשרות תמונות דומות בחשיפות קצרות ואז למזג אותן לכדי תמונה אחת, זו אחת הטכניקות לנקות רעש (יש גם תוכנות כמו NOISE NINJA ו NEAT IMAGE שעושות את זה בטכניקה אחרת, לא של שילוב תמונות).

ישנן שתי תוכנות אשר נועדו למזג עשרות/מאות תמונות לכדי אחת:

- REGISTAX

http://www.astronomie.be/registax/previewv5.html

DeepSkyStacker

http://deepskystacker.free.fr/english/index.html

לתכלס קרא כאן עמודים 1 ו-2

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1019&thread=32743357&page=1

פורסם

בדיגיטל - הפתרון הוא לצלם כמות גדולה של תמונות, באסא (או איזו) נמוך ככל שניתן, באינטרוולים קבועים ואח"כ לאחד את הכל עם אחת מהתוכנות שאלכס שם כאן.

פורסם

המסקנה שאני מגיע אליה כאן היא שפשוט לא הבאתי מספיק אור...

מכיוון שאני משתמש בפנטקס , הידועה ברצונה לבצע חשיפה חשוכה על כל חשיפה ארוכה , אני אנסה את האופציה של 30 שניות עם רגישות גבוהה...

אני משתמש ב18-55 שלי , צמצם התחלתי 3.5

אם אני אראה שאני סובל מרעש , אז אגיע כבר לשלב שילוב התמונות...

תודה על העצות.

מישהו יודע היכן יש איזור חשוך יחסית במרכז אשר בו ניתן לבצע את הבדיקות?

פורסם

אין לך מה שלחפש במרכז בכלללללל

אני כבר צילמתי באזורים שונים במרכז את השמים עם חשיפה של שנייה אחת בISO של 3200, התוצאה?

כתום ידידי, השמים כתומים.

אגב ה130SLT הרובוטי שלי בעינית 10MM יוכל להחזיק את התמונה לדי הרבה זמן, אך מדובר בחצובת Alt-Az

פורסם

אני יודע , אבל זה פחות למטרות צילום יותר למטרות בדיקה...

• 4 שבועות מאוחר יותר...
  • 5 שבועות מאוחר יותר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים