עבור לתוכן

אסטרונומיה - דיון ראשי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תפרט מה בתוכנית, לאן, מאיפה יוצאים/יכול לאסוף בדרך ואיזה ציוד יש לך/למי שעוד נוסע איתך? כי בעיקרון אני מעוניין להגיע :)

• תגובות 359
  • צפיות 108.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוקי , אז ככה. יוצאים מראשון , ניתן לאסוף מהסביבה. נצא בסביבות הצהריים, המטרה היא להגיע להרי אילת. ניתן כמובן לעצור גם בדרך. לי יש K20D ומתאם M42, וחצובה. מהמשתתפים נדרש רישיון נהיגה במידת האפשר , ע"מ לפזר עומס נהיגה.[br]פורסם בתאריך: 22.09.2010 בשעה 15:26:26

כמו כן , ייתכן ואוכל להביא להביא לפטופ עם מגוון תוכנות אסטרונומיה ויציאת SERIAL לשליטה. אני רק לא יודע מה קורה עם החשמל שלו ברכב...
פורסם
  • מחבר

1. טעות שלי, תיקנתי בהודעה הקודמת - הסיור באמת ב-8 לאוקטובר. פרסום מסודר ייצא הערב.

2. איזה ציוד אסטרונומיה יש לך מלבד המצלמה והמתאם? כרגע זה רק אתה או שעוד מישהו מגיע איתך?

3. אני בכיף אעזור לנהוג (אם זה רכב אוטומט כי למרות שיש לי רישיון ידני לא נהגתי על אוטומט מאז הטסט) :)

פורסם

כרגע שום ציוד, אני + עוד אחד.

פורסם

איזה קטע.

יומיים אחרי סוכות יש לנו טיול שנתי לנגב למשך 3 ימים, בו 2 לילות בפארק תמנע.

אני מביא את משקפת ה50MM הפשוטה שלי (שעלה 50 ש"ח) כדי לצפות בשמי הלילה מחוץ למאהל.

גם נטייל בהרי אילת דרך אגב :P (אבל ביום)

יום אחרי זה אני חוזר לנגב לתצפית המדוברת, חחח מי היה מאמין. :bash:

אולי במקום לחזור עם הכיתה למרכז אני אשכיר מלון באילת ללילה אחד כדי להגיע לתצפית? :nixweiss::kopfpatsch:

פורסם

אפשר לראות משהו עם משקפת בכלל?

פורסם

אפשר לראות משהו עם משקפת בכלל?

אם מדובר במשקפת איכותית אז אפשר וועוד איך אפשר (קוטר מינימלי של 50MM)

אני משתמש במשקפת זבל פשוטה וגנרית ב50 ש"ח (אך עם קוטר של 50MM).

הצלחתי להבחין בORION NEBULA ובפלסדיאס איתה.

פורסם
  • מחבר

סיכום.

נסענו לאילת והתחלפנו מאחורי ההגה כי זה ממש סיוט לנסוע לשם ועוד כשיורד החושך בא לך למות, משעמם טילים. מזל שהחבר'ה היו סבבה אז הרצנו צחוקים בין השאר על חתולים אדומים וצהובים שראינו בדרך (אל תשאלו...) :lol:

באזור הרי אילת הסתבר לנו שזה ליל ירח מלא ( :facepalm: כי שכחנו לבדוק מקודם) אז למעשה השמיים היו נורא מוארים. אבל! בגלל שהבאתי איתי משקפת 20X80 שלי (כ-1000 ש"ח בחנות קוסמוס), עשינו תצפית מדהימה על הירח ו... למרבה ההפתעה באופן מדהים ראינו את צדק ו-4 ירחים באופן חד ובהיר באופן מפתיע.

בקיצור לתצפית שטח מקומית של גופים אפשר להסתפק במשקפת כי הגדלה של 20 וקוטר של 8 ס"מ בכל זאת מכניסים כל כך הרבה אור לעיניים שהעיניים שלי דמעו בתצפית על הירח (כי הוא היה שטוף אור וחד באופן מטורף) והחיסרון הוא המשקל. לא היתה לנו חצובה אימתנית אז המשקפת רעדה. מזל שהיה את הרכב ודלת הבגאז' להישען עליה וליצור חצובה מדומה אז אפשר היה לראות את צדק וירחיו בחדות.

עד כאן להיום, אני נופל לישון.

פורסם

טוב , אני אספר את זה מהזווית שלי.

אני מארגן דברים שאצטרך לקחת , מצלמה , חצובה , טלפון , לפטופ וכו'.

יוצא לכיוון חבר, מוסר לו שייקח ג'ינס כי לדעתי הולך להיות קר. מגיע אליו , מתקשר לאלכס. הוא מוסר שהוא בדרך.

מגיע אלכס , מעבירים ציוד ויוצאים לדרך. כעבור זמן מה עוברים את קריית גת. כשאלכס שואל האם עברנו את באר שבע , הוא מתחיל להבין שהמרחקים הם קצת יותר ממה שהוא חשב.

מגיעים לעוקף באר שבע , כבר די חשוך. יש סופות חול , וזה לא סימן טוב.

אני (הנהג) מתחיל לחפש את החיות (גמלים, כבשים, עיזים וCthulhu) שיכולים לרוץ פתאום לכביש.

עוצרים בתחנה ברמת חובב לאכול משהו. באיזשהו שלב אלכס מתיישב מאחורי ההגה. ממשיכים. מגיעים ליוטבתה. הולכים לכיוון המסעדה, ולא מצליחים להבין למה היא סגורה. אני מנסה לשמוע את קול ארבעת פרשי האפוקליפסה , אך לא מצליח. כנראה שזה לא סוף העולם.

מגיעים לאילת.

אילת היא עיר מוזרה משהו , הקניון הכי גדול סגור בשישי בערב , חוץ ממקדונלדס וסופר פארם. אנחנו אוכלים משהו, וממשיכים לכיוון היציאה המערבית להרי אילת.

[br]פורסם בתאריך: 25.09.2010 בשעה 14:38:04

חלק שני.

נוסעים להרי אילת. עוברים כמה בסיסים , מגיעים למחסום. יוצאת חיילת קרקאל (חמודה), מסתכלת עלינו בשוק. קצב המכוניות בכביש הוא בערך אחת לשעה-שעתיים, אז אפשר להבין אותה.

נוסעים הלאה. האזור מתחיל להראות מוכר , אבל מבט למעלה מגלה שהסופת חול כנראה עדיין איתנו. כמו כן , הירח עדיין מפריע לראות משהו חוץ מצדק.

אני מתחיל להרגיש את הFAIL מזדחל אלינו.

עוצרים בצד , מכבים אורות.

אני מסתכל למעלה , רואה שהירח עדיין מלא ולא רואים כלום חוץ מצדק. הFAIL נופל עלי בבת אחת. אלכס מזכיר לי שיש לו משקפת, ושאפשר לפחות להתכל על הירח או צדק.

חלק שלישי יפורסם בהמשך.

פורסם

חח אני בשבע בבוקר ביום שבת קמתי ועשיתי עבודה בקולנוע-צילום תפאורה מלאכותית של בית חולים.

עשינו את זה על כיכר באמצע הכביש.

לנושא:

אני שמח לדעת שבסוף יצאתם למסע הלילי באילת :)

ldti צילמת משהו בסוף? שתף :)

אני גם בהיתי בשמיים ביום שישי, הם היו נקיים מעננים, אבל הירח היה בעוצמה מלאה, לא היה ניתן לראות כלום חוץ מכמה מהכוכבים החזקים ביותר (בסגנון SIRIUS, VEGA, ALTAIR וכ'ו...)

את צדק ראו בהיר וגדול אבל דיי חיוור.

מה זאת אומרת סופות חול? יענו הטורנדויים הקטנים האלה בדרך לאילת?

ומהם חתולים אדומים וצהובים? :P

פעם באה צריך לבדוק את מצב הירח חברייה :P

אה כן, ופשששששששששששששששששש על המשקפת :yelclap:

פורסם
  • מחבר

בשטח זה נראה ככה (מתצפית קודמת בתמנע):

28733_450012984096_519914096_5641040_6583195_n.jpg[br]פורסם בתאריך: 26.09.2010 בשעה 19:19:22

08.10.10observation.jpg

ביום שישי ה 08.10.10 נצא לקילומטר ה-101 שבערבה לצפות בגרמי השמיים הנראים בתקופת הסתיו.

מלבד צפיה במגוון הצבירים, הערפיליות והגלקסיות לא נשכח גם לספר מסיפורי המיתולוגיה של קבוצות הכוכבים ונקנח גם בצפייה משותפת על מטאורים בהדרכת חטיבת המטאורים של האגודה.

חברים, חובה להירשם כרגע על מנת שיתקשרו אליכם וייקחו פרטי תשלום ורק זה מבטיח שיישמר לכם מקום באוטובוס לפי רשימת שמות ותעודת זהות.

היכנסו עכשיו לפרטים והרשמה אחרת תאחרו, בפעם הקודמת ההרשמה התמלמאה תוך שבוע!

http://www.astronomy.org.il/joomlafimal/index.php?option=com_fabrik&Itemid=285

נ.ב -

לחצו YES בעמוד הקבוצה בפייסבוק, תקבלו שם עדכונים בזמן אמת באם יהיו שינויים ותראו חבר'ה אחרים שמגיעים + תוכלו לשאול שאלות את חבריי חברי האגודה:

http://www.facebook.com/event.php?eid=155451697809938

פורסם

יוווווווווווווווווווו :facepalm::kopfpatsch::facepalm::kopfpatsch:

איזה בעסא שאני לא אוכל לבוא :bash:

למה למה למה טיול שנתי מיד אחרי סוכות למה :pissed:

פשוט לא יאומן יום אחרי שאני חוזר יש תצפית במדבר לעזזל עם הכל :'(

אה כן ותהנו :yelclap::xyxthumbs:

רגע שניה מהזאתאומרת תצפית אחרונה לעונה?

פורסם

חח אני בשבע בבוקר ביום שבת קמתי ועשיתי עבודה בקולנוע-צילום תפאורה מלאכותית של בית חולים.

עשינו את זה על כיכר באמצע הכביש.

לנושא:

אני שמח לדעת שבסוף יצאתם למסע הלילי באילת :)

ldti צילמת משהו בסוף? שתף :)

אני גם בהיתי בשמיים ביום שישי, הם היו נקיים מעננים, אבל הירח היה בעוצמה מלאה, לא היה ניתן לראות כלום חוץ מכמה מהכוכבים החזקים ביותר (בסגנון SIRIUS, VEGA, ALTAIR וכ'ו...)

את צדק ראו בהיר וגדול אבל דיי חיוור.

מה זאת אומרת סופות חול? יענו הטורנדויים הקטנים האלה בדרך לאילת?

ומהם חתולים אדומים וצהובים? :P

פעם באה צריך לבדוק את מצב הירח חברייה :P

אה כן, ופשששששששששששששששששש על המשקפת :yelclap:

אני צריך לפרוק את המצלמה לבדוק מה ייצא מצילומי הירח.

סופות חול - יותר נכון סופת חול אחת גדולה. ממש הפריעה לראות על הכביש. מהסוג שרואים שמכסה את כל המדבר.

חתולים צבעוניים הם תוצאה של שעתיים נסיעה בחושך , כשאתה מחפש כל דבר על הכביש שעלול להכנס בך. בשלב מסוים , שקיות על הכביש התחילו להראות כחתולים בצבעים שונים...

פורסם

אני צריך לפרוק את המצלמה לבדוק מה ייצא מצילומי הירח.

סופות חול - יותר נכון סופת חול אחת גדולה. ממש הפריעה לראות על הכביש. מהסוג שרואים שמכסה את כל המדבר.

חתולים צבעוניים הם תוצאה של שעתיים נסיעה בחושך , כשאתה מחפש כל דבר על הכביש שעלול להכנס בך. בשלב מסוים , שקיות על הכביש התחילו להראות כחתולים בצבעים שונים...

או שחתולים על הכביש התחילו להראות כשקיות בצבעים שונים :P

פורסם

לא , אחרת היו סימנים על האוטו... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים