עבור לתוכן

Sound activated LED

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה, לא כתבתי פה אף פעם, ואני דווקא צריך את עזרתכם לא בנושא של מחשבים אבל זה הפורום היחיד שמצאתי.

אני מתופף, ואני רוצה לבנות מעגל עם מיקרופון קטן וכמה לדים, שישב בתוך התוף, וכשאני נותן מכה התוף יאיר. כמו כאן:

יש לי המון ניסיון באלק' אבל פחות בבנית מעגלים ו"תאוריה".

מישהו יכול לעזור לי?

תודה

דן

פורסם

די פשוט האמת.

אפשר לבנות את זה בכמה דרגות.

מעגל שברגע שיקבל אות מהמקירופון בעוצמה חזקה יאיר את הלד.

לזה אם רוצים אפשר לחבר עוד מעגל שיתזמן את החזקת הלד דלוק לזמן קבוע ככה שהלד ידלק קצת מעבר לזמן של השמע, כמו גם הלד האדום שנשאר דולק ודועך אחרי הלבן.

ניתן לשפר את זה עם מסנן לתדר מסויים.

וכדומה...

תגדיר מה אתה רוצה מהמעגל ונבנה לך אותו, גם מתחי עבודה שזמינים לך.

פורסם
  • מחבר

טוב, באופו עקרוני רציתי להתחיל מהמעגל הכי פשוט שאפשר, כלומר שכל "גרוי" של המיק יאיר את הלד, מכה חלשה תתן אור חלש ומכה חזקה חזק. בלי שהלד מוחזק מואר. זה המעגל הכי בסיסי לדעתי. ורציתי להתחיל איתו פשוט בגלל שאין לי הרבה ידע.

המעגל שהייתי רוצה להכין, יהיה מעגל שבו הלד מאיר רק בעוצמה אחת, מקסימלית, כשאני נותן מכה חזקה. בלי שהמכות החלשות יוארו. אפשר גם להוסיף מעגל שיחזיק את הלד, משהו כמו חצי שניה. ובקשר למסנן, אתה מתכוון לסנן תדרים מהמיקרופון? ככה שיהיה לי שליטה שהלד לא יאיר גם אם אני נותן מכה על תוף אחר? אם כן זה יהיה מעולה.

בכלל חשבתי שאולי עדיף לשים piezo sensor, בשביל למנוע זליגה של תופים אחרים למיקרופון.

תודה 8)

פורסם

כשאני חושב על זה אולי עדיף באמת בתוף לשים חיישן נפח, זה יכול להיות מוצלח יותר ככה שהוא לא יהיה מושפע משאר התופים.

אני אכין לך מעגל.[br]פורסם בתאריך: 16.06.2010 בשעה 19:07:13

מצאתי בגוגל סכמה שתעבוד בכתובת הזאת:

http://forum.allaboutcircuits.com/showthread.php?t=13025

במצב הזה הלדים ידלקו ויכבו לפי הזמן שבו יהיה הלחץ על החיישן.

אפשר להוסיף רכיב שיתפוס את האות לשניה אם אתה רוצה.

*העלתי את הסכמה לכאן.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

היי רביד, :yelclap:

בינתיים אני מעדיף להכין מעגל עם מיקרופון, כי יש לי כמה כאלה זרוקים בבית. פיאזו אני אזמין בעתיד אם אני אראה שיש צורך.

שכחתי לכתוב שמן הסתם אחד הדברים החשובים זה סוויץ'. סוויץ' 3 מצבים - כבוי, אור פועל תמידי, ו-sound activated. ארבע בטריות AA או בטריה 9V יהיה סבבה.

אני מנסה להבין מהאינטרנט איך לבנות,

אתה חושב שמעגל שהמיק מקבל מתח מהסוללה, עובר ל741 שיגביר את האות, ומשם לנגד + לדים, ולמינוס בסוללה, יעבוד?

כי זה משהו שפחות או יותר הבנתי מקריאה באינטרנט.

קראתי גם שצריך טרנזיסטורים במעגל איפושהו, לא מבין למה.

דרך אגב, המיקים שלי נראים בדיוק ככה:

http://cgi.ebay.com/CONDENSER-MICROPHONE-ELEMENTS-5-PCS-NEW-/300435728177?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45f35d6731

רק שלהם יש 3 רגליים.

שוב תודה.

דן

פורסם

3 רגלים למיקרו פון? יש מצב אתה נותן את הדגם שלהם?

אם אתה רוצה להשתמש במיקרו-פון לזיהוי הצליל אז מעגל זיהוי קול יעשה לך את העבודה כמו שאמרת עם 741 וטרנזיסטור להגברה, לא חסרים מעגלים כאלו באינטרנט.

זו שאלה טובה עד כמה זה יהיה מוצלח עם מיקרופון שיקלוט גם את שאר התופים, כי הרי יש להם עוצמה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים