פורסם 2010 ביוני 1215 שנים אני כנראה הולך לרכוש מנטויזין את הרוטר של אדימקס BR6424N שלפי דברי הנציג יש הוא בתקן N ובעל 2 אנטנות עכשיו שאלתי היא מה עדיף לחבר את 2 המחשבים (ואולי 3) הנייחים ע''י אלחוטי או חוטי ???מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחד משני האפשרותיות??כעניין הסירבול של חוטי לא נכנס לשכלול (הוא ברור ולא כל כך משפיע)
פורסם 2010 ביוני 1315 שנים אין ספק שבמידה ואפשרי חיבור חוטי, הוא עדיף.בחיבור חוטי יש מהירות גדולה יותר.אין הפרעות של קירות בטון וכדומה.אבטחה גבוהה יותר (כמובן בתנאי שהאלחוטי כבוי)חסרונות של החוטי.קודם כל צריך חוטים.חוסר ניידות, אם רוצים לעבור למקום אחר בחדר, צריך להעביר עוד כבל.
פורסם 2010 ביוני 1315 שנים מחבר אוקי סבבה תודה שאלה נוספת יש איכות שונות של כבל רשת ? האם ככל הכבל ארוך יותר האכיות יורדת ?ראיתי שיש כבל רשת מוצלב וכבל רשת ישיר. מה ההבדל?וכתבת שבמידה ורוצים להעבור מקום צריך להוסיף עוד כבל זאת אומרת שיש אפשרות של הוספת כבל לצורך מרחק גדול יותר ולא החלפת הכבל כולו?
פורסם 2010 ביוני 1315 שנים יש דבר כזה שנקרא סיכוך, בעיקרון זה תלוי במרחק שאתה רוצה להניח את הכבל, במידה והוא לא עובר את ה80-90 מטר אתה יכול להשתמש בCAT 5e סיכוך FTP ולמה שהוא התכוון זה שזה לא נייד ואתה לא יכול להתחיל להסתובב עם כבל כשזה מחובר לנייד. וכן תמיד אפשר גם להוסיף מן מפצל כזה ואז אתה יכול להאריך את הכבל, אך לזכור שלא לעבור את ה100 מטר עם CAT 5e
פורסם 2010 ביוני 1315 שנים הכבל הסטנדרטי זה CAT 5E.לכאורה גם ב100 מטר אין בעיה, אבל בעבר נתקלתי בירידה באיכות השידור כתוצאה ממעבר בקירבת כבל הזנה ראשי לבניין.לגבי חיבור מוצלב או ישר, כיום אין לזה משמעות כי כל הראוטרים המודרניים יודעים להתאים את עצמם לכל סוג של כבל בהתאם לצורך, אבל הנכון הוא שבתשתיות מחברים את הראשים בחיבור ישר ולא מוצלב, חיבור מוצלב מיועד בעיקר ליצירת רשת בין שני מחשבים.
פורסם 2010 ביוני 1315 שנים זה די ברור שעדיף חיבור חוטי בעיקר אם אתה משחק משחקים כי איכות החיבור בתקשורת אל חוטית לרוב לא טוב במיוחד (רעשים, השהיות,איבודים).עדיין כדאי שיהיה בבית רשת אל חוטית כי זה נוח מאוד לשימוש בניידים (מחשבים,טלפונים) . אני באמת ניסיתי למצוא איזה פיתרון לשיפור האמינות של רשת אל חוטית ע"י שיכפול למשל. ניסיתי להשתמש בstreammygame ובאל חוט זה פשוט לא עובד כי התוכנה שהם כתבו לא מתמודדת טוב עם packetloss . אני מקווה שזה ישתפר בעתיד . כנראה שאם אני ארצה לשחק את המשחקים על מחשב נייד אני אצתרך לקנות אחד שמסוגל להריץ אותם. לפחות שקעים חשמליים יש בשפע בבית. חיבור אופטי כרגע זה לא אופציה כי זה יקר מדי. יש עוד אופציה של לעבור דרך רשת החשמל אבל אני לא בטוח עד כמה זה יציב. עדיין זוג מתאמים זה בערך 300 שקל. הייתי רוצה שיהיה לי רשת חוטית בבית אבל כרגע אני די מתעצל להתקין אחת מה גם שהתמורה שאני אקבל מזה לא תהיה גדולה בגלל שבשימושים של כמו צפיה בסרטים הרשת האל חוטית מספקת.
פורסם 2010 ביוני 1515 שנים מחבר הכבל הסטנדרטי זה CAT 5E.לכאורה גם ב100 מטר אין בעיה, אבל בעבר נתקלתי בירידה באיכות השידור כתוצאה ממעבר בקירבת כבל הזנה ראשי לבניין.לגבי חיבור מוצלב או ישר, כיום אין לזה משמעות כי כל הראוטרים המודרניים יודעים להתאים את עצמם לכל סוג של כבל בהתאם לצורך, אבל הנכון הוא שבתשתיות מחברים את הראשים בחיבור ישר ולא מוצלב, חיבור מוצלב מיועד בעיקר ליצירת רשת בין שני מחשבים.אז מהרוטר למחשב שלידו זה בכבל ישיר ומרוטר למחשב הרחוק (כ10-12 מטר) זה עם כבל מוצלב???
פורסם 2010 ביוני 1515 שנים שני החיבורים שרשמת הם בין הנתב למחשב.אז למה שיהיה הבדל בכבלים המשמשים אותם?
פורסם 2010 ביוני 1515 שנים מחבר לא יודע אין לי מושג בזה זה פעם ראשונה שאני בכלל חושב על רשת יש לי מרחק של כ12 מטר בין 2 המחשבים אז אני צריך לקנות כבל ישיר אחד של 12-15 מטרשאותו אני מותח מהרוטר למחשב המרוחק ולקנות עוד כבל קצר (במידה ואני לא מקבל עם הרוטר) שמתחבר בין הרוטר למודם?החיבור בין המחשב הקרוב לרוטר מתבצע דרך המודם נכון ?עכשיו אני רואה שיש גם כבל רשת מסוכך גם כל מקום שנאי מחפש אני רואה שהכל הוא כבל RJ45 ולא CAT 5E כמו שצינו פה מה עם הכבל הזה הוא יותר טוב פחות טוב??אז מה לקנות בסופו של דבר מסוכך/ישיר/מוצלב RJ45/CAT 5E ??
פורסם 2010 ביוני 1515 שנים נתב!הנתב מחובר למודם בכבל רשת מהיציאת WAN של הנתב לחיבור כבל רשת של המודם.בנתב בייתי סטנדרטי יש 4 יציאות LAN, מהן אתה מותח כבלים ישרים למחשבים.
פורסם 2010 ביוני 1515 שנים מחבר אוקי תודה רק אני צריך תשובה לגבי זה ואני נוסע לקנות "עכשיו אני רואה שיש גם כבל רשת מסוכך גם כל מקום שנאי מחפש אני רואה שהכל הוא כבל RJ45 ולא CAT 5E כמו שצינו פה מה עם הכבל הזה הוא יותר טוב פחות טוב??אז מה לקנות בסופו של דבר מסוכך/ישיר/מוצלב RJ45/CAT 5E ?? "
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.