עבור לתוכן

עזרה|שימוש במחשב כסקופ ומחולל אותות- אלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להשתמש במחשב שלי כסקופ וכמחולל באמצעות תוכנה דוגמת audio city ביציאות המיקרופון והרמקול. יש לי מספר שאלות. מה המתחים האופייניים שרמקולים צורכים (היציאה מהמחשב) כדי לדעת כמה הגברה אני אצטרך עם מגבר שרת (או טרנזיסטור אם הוא מוציא זרם). איך המיקרופון פועל? האם על שינוי התנגדות וזרם קבוע או מתח קבוע? איך אוכל לחבר את הכניסה כדי לקבל את האות? מה הזרם המקסימאלי שאני אוכל לשים על הכניסה בלי לשרוף את הלוח אם? אם הרעיון הכללי הוא לגמרה אחר, האירו את עיני. תודה מראש לעוזרים!!!

פורסם

המתח בקווים האלה הוא כ 1V אבל אם אתה רוצה תשובה מדוייקת תמדוד כמה מוציא ה mp4 שלך כשהוא אל ווליום מקס' (תטען מזה קבל ותמדוד את המתח אליו אם מולטימטר)

יכולים להיות ב line in של המחשב מעגלי high pass filter שלא יתנו לך למדוד dc ו ac בתדרים נמוכים מדיי

הכניסה של המחשב ב line מודדת מתח ובדרך כלל הזרם שם קטן -- להגנה אתה יכול לשים דיודת זנר להגבלת המתח. יש כאן 2 ערוצים

הכניסה ב mic מודדת וגם מוציאה מתח. היא לא תמיד שימושית לסקופ

פורסם

היציאה בכרטיס קול בדר"כ יודעת להוציא בערך 5Vp-p, זה לפחות ממדידה של כמה כרטיסים שעשיתי (למעשה ברובם הגעתי למעט יותר, זה בערך 2VRMS). ליצור אותות אפשר עם כל מניי תוכנות, אפילו חינמיות. אותות סינוס אין בעיה להגיע עד תדרים של 20K כמעט, אבל בגל ריבועי אתה דיי מוגבל לכמה מאות הרצים כי אחרי זה הגל כבר לא באמת ריבועי :) אם יש לך כרטיס נורמאלי שאתה יכול בתוכנה לשלוט על תדר העבודה שלו, אפשר להגיע לתדרים הרבה יותר גבוהים.

לא יזיק לך לעבוד עם מגבר קטן ביציאה, גם אם המתח מספיק לך (וסביר להניח שתרצה קצת יותר), הכרטיס לא יודע לתת הרבה זרם. אני ממליץ לבנות לפחות עוקב דיסקרטי כלשהו, גם אם בסיסי.

בנוגע לכניסה, כמו שאמרו לפני, תדאג שאתה שם הגנה מפני מתח גבוה מדיי. (מחלק מתח כלשהו עם דיודה שצמודה למתח שאינו מעבר לסף הכניסה, או זנדר, אבל אז תדאג שיש לך שם PTC בטור לכל הדבר הזה, או פיוז בטור לדיודה, כי אחרת הזרמים עלולים להיות גבוהים יחסית).

דבר אחרון, אני חושב שהכי טוב יהיה לקנות סקופ אנאלוגי. סקופ אנאלוגי פשוט של 20MHz עם 2 ערוצים אפשר לקנות דיי בזול (מאות בודדות ביותר), והוא ייתן לך מדידה ברוחב פס גבוה הרבה יותר, וזה הרבה הרבה יותר נוח (שלא לדבר על זה שהוא יכול לשרוד עד 300V בדר"כ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים