עבור לתוכן

המלצה על ראוטר יחסית זול שעושה את העבודה

Featured Replies

פורסם

מדובר על שני מחשבים מקסימום שלושה. שנמצאים באותה הקומה ויחסית קרובים (אני לא רוצה לחבר כבל בינהם), אין קירות בטון בינהם, (שני חדרים צמודים).

אני צריך המלצה על ראוטר וכרטיס רשת אלחוטי:

- כך שהם לא עולים יקר (בסביבות 250 ש"ח כולל הכרטיס רשת- אפשר חריגה של 70 ש"ח רק אם צריך)

- בעתיד אם אני ארצה להרחיב את הרשת ליותר מקומה אחת בו נאמר שתי קומות או אפילו שלוש אוכל לקנות ראוטר נוסף ושראוטר שאני קונה עכשיו לא יזרק אלה ישמש כ AP (שיהיה ניתן לשדר את האות ולהרחיב את הרשת האלחוטית עם הראוטר הנוסף).

- שיהיה אמין, לא מתנתק, איכותי ושיתם תמורה טובה לכסף.

תודה

פורסם

אין לי אותו הרבה זמן(כחודש),אבל אפילו באתר של הצ'יפ הוא מומלץ-Edimax 6424n.

ראוטר אלחוטי בתקן N,שהוא התקן הכי חדש והכי מהיר בתקשורת אלחוטית,עם ארבע כניסות LAN חוטיות.

קניתי איתו כרטיס אלחוטי USB של Edimax מדגם EW-7717Un.

משום מה הוא מתחבר לי במהירות של 150mbpsולא 300mbps,למרות שגם הראוטר הוא MIMO,וגם הכרטיס,אבל זה ממש לא מעניין אותי כרגע.(אם מישהו יודע למה,שיגיד,בבקשה)

בהתחלה היה לי בעיה של ניתוקים מהאינטרנט ושל האלחוט,אבל אחרי עדכון קושחה לראוטר+עדכון Driver לכרטיס האלחוטי,נגמרו כמעט לחלוטין ניתוקים,ומרגישים יציבות רב הזמן.

הראוטר עולה 174 ש"ח,והכרטיס עולה 119 ש"ח.

תקנה איפה שהכי זול,כי אחריות בכל מקרה מממשים בפיקוק(היבואן),אלא אם כן יש לך בעיית ניידות,אז עדיף לקנות בחנות שיכולה לשלוח במקומך את הציוד לבדיקה,כי פיקוק יושבים באיזור הוד השרון.

התמיכה הטלפונית שלהם היא סבירה.

מקווה שעזרתי,

יוחאי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה,

האם יש כרטיס רשת אחר מומלץ (יותר זול) אפילו לא חייב USB.

דבר נוסף המחשב השני שלי יש לו כרטיס רשת שתומך בתקן B ו G האם תיהיה בעיה להתחבר איתו?

פורסם

יש כרטיסים יותר זולים של אדימקס.

אני פשוט לקחתי את הכי יקר,כי רציתי את הכרטיס הכי מהיר,עם טווח הקליטה הטוב ביותר.

תסתכל בחנות הבאה,לדוגמא:

http://www.skypc.co.il/pl_products~129~0~1801-1807.htm

לא עושה להם פרסומת,פשוט הם נמצאים ממש קרוב אלי,והם סבירים במחירים.

תקנה איפה שנוח לך,כמובן.

לשאלתך:

כן,גם כרטיסים בתקן B ו-G יעבדו עם הראוטר,רק שהתקשורת תהיה יותר איטית.(מפריע רק בהעתקת קבצים בתוך הרשת.מחוץ לרשת גם ככה אתה בקושי מדגדג את מה שהכרטיסים הללו מסוגלים מבחינת מהירות)

קניה נעימה,

יוחאי.

פורסם

הEdimax 6424 הוא אכן המלצה טובה לראוטר פשוט תקן N שגם יכול לשמש כAP, המחיר שלו הוא 175 עד 190 ש"ח.

המלצות לכרטיסי רשת בתקציב שלך:

Edimax 7711 (חיבור USB, אנטנה פנימית עד 150Mbps, עולה בערך 80 ש"ח)

TP-Link 722 (חיבור USB, אנטנה חיצונית עד 150Mbps, עולה בערך 90 ש"ח)

D-Link 525 (חיבור PCI פנימי, אנטנה חיצונית בודדת עד 150Mbps, עולה בערך 100 ש"ח)

TP-Link 821 (חיבור USB, זוג אנטנות פנימיות עד 300Mbps, עולה בערך 110 ש"ח)

TP-Link 851 (חיבור PCI פנימי, זוג אנטנות חיצוניות עד 300Mbps, עולה בערך 130 ש"ח)

אין שום בעיה להתחבר עם כרטיס תקן B/G לראוטר תקן N, אבל כמובן שהמהירות שתקבל היא של התקן האיטי מביניהם.

YohaiM,

הEdimax 7717 משתמש בצ'יפסט Ralink 2770 שהוא 1T2R, זאת אומרת מהירות שידור 150Mbps ומהירות קליטה 300Mbps.

פורסם

YohaiM,

הEdimax 7717 משתמש בצ'יפסט Ralink 2770 שהוא 1T2R, זאת אומרת מהירות שידור 150Mbps ומהירות קליטה 300Mbps.

אה,הבנתי אותך.

תודה רבה לך על הידוע,

יוחאי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

מרשימת הכרטיסים מה מומלץ? USB או PCI? האם ישנו יתרון כלשהו אחד על פני השני?

והאם לא תיהיה בעיה תאימות בין כרטיס הרשת לראוטר EDIMAX (אם אני לקוח כרטיס רשת של חברה אחרת), או ירידה בביצועים?

ואילו כרטיס הייתם ממליצים מכל הרשימה?

פורסם

pci: יותר אמין, אפשרות להחליף אנטנות במידת הצורך.

usb: פשוט להתקנה, לרוב אנטנה פנימית וחלשה אבל אפשר למקם בצורה טובה יותר כי הוא חיצוני.

אם אתה רואה את עצמך משקיע עוד כמה דולרים בשביל אנטנות טובות יותר עם כבל מאריך עדיף כרטיס פנימי, אם לא אז עדיף כרטיס usb.

אני באופן אישי הייתי הולך על משהו חזק יותר, אבל במגבלות התקציב הכי טובים הם השניים האחרונים - רק תבחר usb או pci.

אין שום בעיות תאימות בין כרטיסים וראוטרים של חברות שונות. זה נכון שציוד של אותה חברה עובד יחד טוב יותר אבל מדובר בהבדל זניח שלא הייתי מייחס לו חשיבות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על הראוטר מדגם TL-WR841ND

האם עדיף אותו על פני ה Edimax 6424n?

במקרה ואני מגיע לחנות ויש לי רק את הדגם של TPLINK האם ללכת עליו? (האם בנוסף הוא תומך כ AP -אם אני ארצה)י

וכן להפך?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים