עבור לתוכן

פיצול אנטנות נתב Edimax להגדלת תחום קליטה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי נתב Edimax בעל 2 אנטנות http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7568&perur=2&t=10&c=281.

הנתב נמצא בקומה השנייה של הבית, אך ניתן לקלוט גם בקומה הראשונה בבית, בעיקר בסלון.

כאשר אני נכנס לתוך החדרים בקומה הראשונה יש כבר ירידה משמעותית (מן הסתם עובר דרך יותר קירות) באיכות הקליטה

עד לחוסר קליטה בכלל.

חשבתי על לקחת את אחת האנטנות ולהאריך אותה עם כבל מתאים (RF) ולהוציא אותה מחוץ לחדר בקומה השנייה כדי לשפר את הקליטה.

ומכאן:

1. האם תוספת הכבל עצמו (נניח 5 מטר, סדר גודל של 0.5dB למטר) לא תבטל לי את השפעת הוצאת האנטנה?

2. האם קנייה של אנטנה חזקה יותר, למשל http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6357&perur=1&t=10 תועיל יותר?

(או שזה מיותר כי עדיין אני אצטרך להאריך את הכבל, מטר אחד זה לא מספיק לי)?

3. אולי בכלל עדיף לי להוריד את הנתב למטה לקומה הראשונה (מה שאני לא רוצה לעשות!)?

אם יש עצות אחרות מניסיון אני אשמח לרעיונות

תודה

פורסם

אנטנה עם אות חזק יותר אתה לא תרגיש בההבדל מבחינת קליטה.

לגבי שינוי המיקום זה דווקא כן יכול לעזור כי מה שאתה עושה אתה באמת מזיז את הקליטה למקום שיותר מתאים לך.

אך גם יש גבול לכמה אפשר למתוח את הכבל, לא יודע עד כמה - לא רוצה להטעות אותך.

למה שלא תשים אותו במקום שרק תצטרך למתוח כבל אלייך והוא יהיה יותר קרוב ללמטה? זאת ואם אתה מחובר חוטית לנתב.

פורסם
  • מחבר

עקרונית, אני לא יודע אם יש לי בעיית קליטה, רק בעיית שידור.

אני קולט עם המחשבים הרי, ואני יוצא מנקודת הנחה שאין בעיה בקליטה בנתב עצמו.

אם אני מוציא את האנטנה החוצה, אז יהיה לי תחום קליטה (של המחשבים) גדול יותר, כלומר השידור של הנתב יכסה לי יותר שטח בבית, לכן חשובה אנטנה חזקה יותר.

לפי מה שהעלאת פה, ומן הסתם זה נכון, חשוב גם לדאוג שהנתב יקלוט בחזרה את המחשבים.

האם יש דרך לבדוק זאת, כלומר, אם אני "רואה" את הנתב בעזרת המחשב הנייד (מבחינת עוצמת קליטה), האם אני יכול להיות סמוך ובטוח שהנתב "רואה" אותי (המחשב) באותו אופן ?

פורסם

מבחנת עוצמות, האנטנות שתשים לא ישנו את הקליטה ולא את השידור.

מה שעדיף זה גם בנתב וגם במקום שזה אמור להיקלט להיות עם אנטנות שנמצאות במקומות נכונים. ולכן זה שאתה מאריך עם כבל אתה לא מגדיל את השטח שהוא משדר/קולט אלא אתה משנה אותו למקום שהתחום שלו יותר טוב לך.

מבחינת עצומת שידור/קליטה לא יהיה הבדל ואם כן משהו שאתה לא תשים לב אליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים