עבור לתוכן

לא מבין בקירור, זקוק להמלצה! (עד 150 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום,

העסק מתחמם. יש לי מאוורר סטוק מה שנקרא, ואחרי שנתיים הורגשה איטיות משהו בעבודה אז בדקתי חימום ואכן נראה שמתחמם שם. מצב תמונת מצב של ספיד פאן

אני צריך המלצה על מאוורר טוב. אם זה חשוב אז התקציב נניח עד 150 ש"ח

תודה רבה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

קירור למעבד כן?

אם כן, פירקת אותו, ניקית, מרחת משחה חדשה וראית איך זה עובד? אם לא, ממליץ לך מאוד לעשות זאת בתור התחלה.

פורסם
  • מחבר

מעבד... ברור שמעבד.

אכן דבר ראשון, פירקתי שאבתי (חבל על הזמן כמה אבק) אבל לא מרחתי שום משחה... :kopfpatsch: כמה זה משמעותי?

ואם זה לא ברור אין שום OC, ויש מאוורר כניסה במארז ומאוורר יציאה (אחד מכניס אוויר והשני מוציא)

פורסם

אחרי שנתיים פירקת את המאוורר, ניקית אותו והחזרת איך שהיה ?

המשחה זה מאוד חשוב. ומאוד חשוב שתפרק שוב, תנקה משחה קודמת (אם לא ניקית) ותמרח היטב משחה חדשה על המעבד.

אני יכול לומר לך שהרכבתי מחשב חדש, מרחתי שכבה טובה אבל לא מרחתי גם על הקירור כיוון שבקירור יש צלעות וזה לא משטח חלק.

הטמפ' הייתה 60-62 מעלות (בביוס). אחרי שפירקתי, מרחתי מחדש + מריחה וניקיון עם צמר גפן הטמפ' צנחה ל-30-33 מעלות (בביוס).

אז כן, המשחה מאוד חשובה. ממליץ על ZM-STG1 של ZALMAN.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=736147

פורסם
  • מחבר

אז בשלב זה להישאר עם הסטוק ולחדש משחה?

אז נניח שמרחתי ולא עזר, איזה מאוורר יחליף את הקיים?

פורסם

תערוך בבקשה את הכותרת ותסיר סימני פיסוק מיותרים..תודה..

כמו כן מדוד טמפ' עם REAL TEMP..לפני הכל פרק את הקירור מחדש..תרכוש משחה טרמית ותמרח מחדש..

לאחר מכן תחשוב על איזה קירור למעבד :s05:

פורסם

אז בשלב זה להישאר עם הסטוק ולחדש משחה?

אז נניח שמרחתי ולא עזר, איזה מאוורר יחליף את הקיים?

קודם תראה, יש מצב שהוא יחזיק טוב מאוד כי אין לך יותר מדי דרישות אם אכן נשארת עם סטוק.

ולפי התקציב (אני אישית הייתי מעלה ב30 שקל) ימליצו לך כאן לדעתי על ה-Arctic Cooling Freezer 7.

פורסם
  • מחבר

עם real temp נראה גרוע הרבה יותר

עדיין לחשוב רק על משחה? בתכלס למה לא? המאוורר סטוק נראה ונשמע תקין לחלוטין.

יעדכן בהמשך!

תודה!

[attachment deleted by admin]

פורסם

אסור :nono: לשים מעבד בלי משחה טרמית..

לא פלא שיש לך מעלות גבוהות.

פורסם

כמו שציינתי כבר..אני לא הייתי עובד עם המחשב במצב הזה..עד שלא תמרח משחה..אל תדליק אותו. :-X :-\

פורסם
  • מחבר

סוף סוף מצאתי שוב זמן למרוח. החום עומד כעת על 50 מעלות. (ירידה של 30 מעלות!!)

נשאר לבדוק אותו במאמץ...

פורסם

עם איזה מארז? כמה מעלות יש בחדר שבו נמצא המחשב כשבדקת 50 מעלות?

פורסם

כמו כן בדוק את הRPM בכל מצב נתון..מנוחה/מאמץ...

פורסם

ממליץ על ZM-STG1 של ZALMAN.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=736147

שלא תעיז המשחה הזאת בצבע כסף ! ( כנראה מוליחה ) היא מתאימה יותר ל GPU של כרטיסי מסך ואני אסביר : היא דפקה לי 2 לוחות אם אחרי שמרחתי על המעבד את המשחה !!!

איך ? לא יודע , מה שאני יודע שכל פעם שמרחתי את המשחה על המעבד לוח האם מת ! נתון לשיקולך המישחה דפקה לי לוח אם של ABIT ולוח אם של ECS

פורסם

למה לצאת בהצהרות בלי לבדוק את הדברים ? איך בדיוק המשחה "דפקה" לך את לוחות האם ? היא נגעה במשהו בלוח האם ?

היא לא מוליכה, ומה שבטוח לדפוק את לוח האם היא לא יכולה סתם ככה אם בכלל..

לא חסר דברים אחרים שיכלים לגרום לזה..עד שאתה לא בטוח אל סתם תצא בהצהרות..לא מעט אנשים משתמשים בה ולהם לא קרה כלום ללוח האם !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים