עבור לתוכן

מעבד מתאמץ לחינם

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי בעיה ואשמח אם תוכלו לעזור לי.

המעבד: AMD Athlon 64 X2 5000+

2 ליבות

13*200 = 2600 מגה הרץ

2 ג'יגה זיכרות DDR2

בIDLE הטמפ שלו היא ב45. במאמץ הטמפ' מטפסת עד ל70 פלוס מינוס והמערכת נכבית (הגנה מהביוס)

הבעיה היא שהמעבד מתאמץ סתם. כשמשחק פועל לדוגמא מייפל סטורי. פעם (במחשב הישן AMD BARTON 2500) הייתי משחק בו בכיף,

אבל היום (במחשב הנוכחי) אחרי כמה דק' משחק אני בודק את הטמפ' והיא כבר על 70. אני לא מבין למה המעבד מתאמץ יותר מדי.

אין לי תוכנות אחרות שפועלות ברקע. כל מה שאני רואה לפי הSPEED FAN זה ש2 הליבות מתאמצות עד הסוף כשאני במשחק.

פורסם

עם הזמן יש אבק על הקירור של המעבד וגם במארז.. הטמפרטורות עולות, זה טבעי לחלוטין.

חוץ מזה אפשר לבדוק אילו דברים פועלים ברקע- אולי יש עוד יישומים שצורכים משאבים מהמעבד.

פורסם
  • מחבר

ניקיתי את כל המחשב מאבק היום (לקחתי את הפתרון הזה לתשומת ליבי כבר) וזה לא עוזר.

אף יישום אינו פועל מלבד הSPEED FAN והאנטי וירוס. אני באמת מבין במחשבים. זה פשוט מוזר.

מערכת ההפעלה, XP, עברה כל טוויק חשוב והרג'יסטרי נקי וגם המחשב.

למה המערכת מתאמצת ולא מצליחה להחזיק מעמד להפעיל משחק (שוב- לדוגמא) כ"כ ישן שעבד בקלות על מערכת ישנה יותר.

פורסם

תמרח מחדש משחה תרמית...

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא לא למה המחשב מתחמם אלא למה הוא צריך להתאמץ מתוכנה פשוטה שרצה על מסך מלא. הוא אמור להיות מחשב חזק.

מערכת XP שהיא ללא ויז'ואלים (the best performances)

יותר פשוט? ליטל פייטר מאמץ את המחשב הזה

פורסם

הטמפרטורה לאו דווקא מצביעה על צריכת המשאבים של המעבד. אתה יכול לבדוק ב-Task Manager או בתוכנה אחרת שרצה ברקע מהי הצריכה וכך תדע באמת. הטמפרטורה אולי גבוהה כי הרבה זמן לא תחזקת את המערכת. ולא הצעתי שתנקה את ה"מחשב", התכוונתי ספציפית לקירור של המעבד שכן זה הדבר החשוב ביותר. כמובן שכמו שהציעו גם רענון משחה תרמית לא יכול להזיק.

בעניין טמפרטורות- יותר מתאים לפורום קירור. אם אתה מדבר על מאמץ נטו אז כמו שאמרתי כדאי שתבדוק זאת ולא את הטמפרטורה.

פורסם
  • מחבר

בדיוק, חבר... על זה אני מדבר - מאמץ נטו.

הטמפרטורות נוסקות למעלה כשמעבד מתאמץ. בעבודה שוטפת הכל בסדר שם.

זהו הבעיה! :(

פורסם

הטמפרטורות גבוהות עד לכדי כיבוי המערכת? ישנה בעיית קירור.

מועבר לפורום קירור. בהצלחה!

פורסם

פותח התרד 70-75+- זה באמת הגבול של המעבד שלך..

בדוק את הRPM של הקירור במנוחה ומאמץ..אתה עם קירור סטוק ?

פורסם
  • מחבר

כן, קירוק סטוק.

הRPM לפי הספידפאן הוא 1880 בממוצע.

מה זה אומר?

פורסם

אנחנו לא צריכים ממוצע..אנחנו צריכים RPM במנוחה+-..ובמאמץ+-..תבדוק אם הווא משתנה..

פורסם
  • מחבר

בדקתי גם את זה. אין שינוי 1900+/- תמיד.

פורסם

בדוק אם אופצית הSMART FAN מאופשרת בביוס (מה שלא נראה לי) שכן הRPM שלך קבוע במנוחה או מאמץ..

פורסם
  • מחבר

אין לי

יש לי COOL&QUIET (enable/disable)

בדיסייבל הוא שם את הכל על high speed (וניסתי בשניהם וזה לא משנה. אני עכשיו על דיסייבל)

פורסם

מה לא משנה ? בDISABLE המאווררים צריכים להיות על MAX תמיד..

בENABLE הRPM צריך להשתנות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים