עבור לתוכן

שאלה | תגידו לי אם זה אפשרי ומשתלם...

Featured Replies

פורסם

תגידו חשבתי על רעיון מזה שווה ומשתלם.

אני גר בבניין עם 6 דירות. וחשבתי לעשות דבר כזה:

לעשות מהירות 100Mb בתשתית ובספקית, הן הציעו לי מחיר של 600 ש"ח ממוצע לחודש לשתיהן.

עכשיו זה נשמע די מופרך ויקר...

אבל אם אני אציע לשכנים שלי בבניין שכולנו נתחבר לאותו אינטרנט, משמע על אחד ישלם בחודש 100 ש"ח בחודש על אינטרנט. (כולל לספקית ולתשתית)

עכשיו זה נשמע די משתלם מחיר של 100 ש"ח בלבד גם לספקית וגם לתשתית למהירות 100Mb !

עכשיו בבניין יש לאורכו את כל ארונות המשמל וכל הכבלים האלה.. ומשם גם הכבל של HOT עובר אלי וגם של בזק וכו'..

אפשר עכשיו לחבר ישירות לשם את המודם ואת הראוטר ואז להוציא את 6 כבלי רשת מהראוטר כל אחד לביתו ואם הראוטר יצליח גם לשדר טוב למרחק אז מי שירצה גם לגלוש בצורה אלחוטית דרך הנייד או משהו אז גם יעבוד טוב.

עכשיו גם לא צריך לחצוב בקירות או משהו בשביל להעביר את הכבל רשת הזה... פשוט מאיפה שעבר הכבל של HOT למודם ומשם למחשב יעבור פשוט במקומו הכבל רשת ואז לא צריך מודם אלא ישר למחשב. ולמי שיש כמה מחשבים אז גם לא צריך מודם שיחבר את זה ישירות לראוטר.

עכשיו לפי מה שאני הבנתי במהירות כאלו מקבלים מודם שתומך ב Docsis 3 מה שאומר שיהיו כמעט אפס תקלות. כי הטכנולוגיה הזאת חדשה ולא כמו היום שעדיין יש מודמים שתומכים רק ב Docsis 1.1 שזה ישן מאוד.

אז ככה גם נקבל מהירות ממש גבוהה וגם יהיו לנו הרבה פחות בעיות וגם אנחנו ניחשב בתור לקוחות יותר מובחרים.

עכשיו לגבי המחיר בחודש לדעתי זה מאוד מאוד משתלם!

כי תראו אני כיום משלם רק לספק מחיר ממוצע של 56 ש"ח למהירות של 12Mb.

ומה עם התשתית ? כבר עקפתי את ה 100 ש"ח. אז זה מאוד משתלם במיוחד על מהירות 100Mb.

עכשיו אם לדוגמה אני אראה שיש בעיות ברוחב פס, כמו למשל שאחד הדיירים מוריד 100 הורדות ישירות ומבזבז את הרוחב פס ואז לכולם לא יישאר אז אפשר לבצע Qos פשוט.

אם נגביל לכל אחד שווה בשווה יצא לכל אחד 16Mb שזה גם מהירות מעולה וגם המחיר עדיין יהיה טוב!

או אפשר פשוט לשמור לכל משפחה 2.5Mb לצורכי גלישה ואז לא תיהיה בעיה שמישהו יקח את כל מהירות ולאחרים לא יישאר.

עכשיו לדעתי זה פיתרון ממש טוב ומשתלם. כי בוא נגיד המינימום שכל אחד יקבל הוא 16Mb שזה גם מעולה.

אז רציתי לשאול מה דעתכם ? איפה תיתקל בעיה ? מה החסרונות שאתם רואים שאני לא שמתי לב ? ועוד...

תודה על הקריאה.

פורסם

אז רציתי לשאול מה דעתכם ? איפה תיתקל בעיה ? מה החסרונות שאתם רואים שאני לא שמתי לב ? ועוד...

Upload?

תחשוב שאמנם ההורדה היא 100 מגה, אבל ההעלאה היא 2.

אבל בסה"כ רעיון חביב ויצירתי לדעתי.

פורסם

רק לפני שבוע ניסית למכור לנו כאן אינטרנט בפחות מ50 שקל, ועכשיו המחיר שלך קפץ ל56?

ובקשר לחבילה של מאה.

קודם כל כמו שכבר אמרו מעלי, קו האפלוד.

שנית, אל תשכח שלכל שכן יש זמן התחייבות שונה.

אז מה תעשה? מי שההתחייבות שלו לעוד שנה לא יצטרף?

בנוסף, המחיר שאמרת זה מחיר סופי, או מחיר הצטרפות?

פורסם

גם אם באמת תקים "רשת" כזאת אתה מודע למשמעויות האחזקה שלה? :screwy:

פורסם

אני יכול למצוא המון בעיות שלא חשבת עליהן:

1. מהירות העלאה של 0.33Mbps לכל שכן.

2. חוקיות, אני בספק שתנאי ההסכם מתירים לך למכור את החיבור לאינטרנט.

3. עלויות הקמה מטורפות של אלפי דולרים.

4. עלויות החזקה גבוהות.

5. טיפול בתקלות יצריך מענה מייד, מי יתקן את הרשת כשאחד השכנים יתעורר באמצע הלילה ויראה שהוא לא יכול לגלוש באינטרנט? לא מדובר במצב שבו במקרה הכי גרוע מנתקים את הראוטר ומתחברים ישירות למודם...

6. מי יגבה כסף מהשכנים?

7. מי ינהל את הרשת?

8. לכל שכן יש תקופת התחייבות שונה.

9. לא כל השכנים עושים באינטרנט את אותו השימוש, מה אם מישהו רוצה לשחק WOW אבל שכן אחר סוחט את החיבור ולכן הספקית עושה תעדוף מסיבי?

10. מי אמר שכל השכנים רוצים להתחבר?

11. מה יקרה אם אחד השכנים לא יצליח להתחבר למרות שהכל תקין כי בסה"כ הוא עושה טעות כלשהי? מי יספק לו תמיכה טכנית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים