עבור לתוכן

שיוף מעבד לשיפור הביצועים התרמיים

Featured Replies

פורסם

לא ידעתי בדיוק לאן לזרוק את הנושא הזה... אבל זה בכיוון...

יש לי מעבד E8400 שבשימוש ב-HTPC שלי, שמתי לב שהוא מאוד חם - כנראה הסיבה היא השריטה הקטנה שיש עליו (כאשר הורדתי את הסטיקר של האחריות, החליקה הסכית היפנית פעם או פעמיים :smile1: )

מדובר בכ-48-50 מעלות במנוחה... (גוף קירור STOCK). כאשר לפני זה היה במחשב הראשי שלי עם ZALMAN cu7700 למי שמכיר, עם טמפרטורה של 43~ במנוחה (המון יחסית לגוף קירור ברמה הזו - כרגע עובד עם מרובע ליבות עם 36 מעלות במנוחה).

רציתי לעשות lapping למעבד בתור פתרון... קראתי על מה שצריך לעשות, אבל לא יודע איזה ניירות שיוף יש בארץ ואם כדאי להתחיל מהניירות הגסים כמו במדריך.

יש כמובן אפשרות להזמין מ-eBay:

http://cgi.ebay.com/1-Sandpaper-Wet-and-Dry-Sand-Paper-Waterproof-Abrasive-/320521542301?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item76be840f3e

המדריך למי שמתעניין ולא מכיר...

http://www.clunk.org.uk/forums/guides/15522-cpu-lapping-guide.html

פורסם

קניתי סט נחמד בת"א בחנות של ציוד לתכשיטנים באלנבי בזמנו, לא זוכר שם

יש לך שם הכל... חייבים להתחיל בגס אחרת יקח לך שנים להגיע לרמה טובה של פוליש

פורסם
  • מחבר

חייבים לשייף עד הסוף? מעולם לא עשיתי שום דבר דומה לזה אפילו......

פורסם

יש לך מדריך גם פה באתר... ניירות שיוף תוכל לקנות מכל חנות לחומרי בניין \ נגרייה.

פורסם

חייבים לשייף עד הסוף?

תגדיר מה זה סוף, הרעיון הוא להגיע לשכבת הנחושת

ניירות שיוף תוכל לקנות מכל חנות לחומרי בניין \ נגרייה.

ראיתי את הביזיון שיש בחנויות האלו... אין מספיק סוגים ומספרים שונים...

פורסם
  • מחבר

מה עם המוכר של eBay? יש לו מכל הסוגים...

המחירים סבירים, למרות שאצטרך כמה סוגים. יוצא כ-5 ש"ח לדף, איזה מספרים לקנות?

http://cgi.ebay.com/1-Sandpaper-Wet-and-Dry-Sand-Paper-Waterproof-Abrasive-/320521542301?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item76be840f3e

עדכון:

מתברר שלמוכר ההוא יש סטים מוכנים למטרה הזו...

הזמנתי סט שיוף מאותו המוכר (יוצא זול יותר להזמין את הסט שכולל 400, 600, 800, 1200, 1500, 2000 ו- 2500).

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220596539575&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

עוד כשבוע-שבועיים אקבל את הסט ואתחיל בשיופים, כמובן אעלה תמונות של המעבד עם השריטה ואחרי התהליך. :smile1:

בעיה אחת, כיוון שצריך להרטיב את הנייר זכוכית, איך אני מונע מגע של המעבד עם המים? שלא יווצר נזק למעבד :(

לא משנה... מצאתי מידע על זה ואיך להגן על המעבד... (כיסוי פלסטיק על החלק העליון)

פורסם

אתה מודע לזה שזה לא מה שישפר פלאים את הטמפ' ? שריטה שתיים עם סכין יפני על ההיטסינק של המאוורר לא צריכה לגרום לעליה בטמפ'..

המשחה הטרמית מכסה על הנושא בכך שהיא ממלא את האיזורים האלה..

אתה יכול לרענן משחה טרמית..לנסות לעלות את הRPM של המאוורר..ובסופו של דבר לרכוש קירור יעיל יותר..

מה שכן הטמפ' שלך די סבירות בהתחשב בטמפ' בחוץ במארז HTPC..

פורסם
  • מחבר

taotao אחי... אני התחרבשתי עם זה כל כך הרבה...

שמתי מאווררים חדשים, אחרי זה חשבתי שה-7700cu שלי כבר איבד את המגע שלו והתחלתי לעקם קליפסים שייתפס חזק יותר.

קניתי משחה תרמית איכותית יותר של Arctic silver וגם ניקיתי את הבסיסים בחומצת לימון... זה תרם אבל עדיין הטמפ' הייתה גבוהה יותר ובסוף התוצאה הכי טובה שהגעתי אליה הייתה 43-44 שזה בסדר. אבל כששמתי אותו במארז HTPC הטמ"פ היו גבוהות מאוד במנוחה 48-50 (מאוורר סטוק).

אני חושב שזו השריטה כי יש לי Quad core שעכשיו מותקן באותו המארז עובד על 36-35 מעלות במנוחה, מדובר בכ-7 מעלות פחות.

בכל המדריכים הם הצליחו להוריד בין 4 ל-8 מעלות אחרי לפינג במנוחה (במאמץ זה נהיה יותר דרמטי), ואצלם היה מדובר במעבד חלק ללא שריטה.

פורסם

הטמפ' עלתה ב4-5 מעלות כי המארז קטן..הכל צפוץ והקירור/סירקולציה מוגבלים..זה דבר טבעי..

LAPING יוריד לך כמה מעלות בודדת אם בכלל..השיפור הגדול לא ינבע מזה..אלה משיפור הסירקולציה והקירור של המעבד/מארז...

פורסם

מה שגם מעבדים זהים יכולים להתחמם בצורה שונה לגמרי, היה לי פעם E8500 שרתח יחסית לאחרים שהיו לי... ( אותו קירור / ללא שריטות )

פורסם
  • מחבר

מה שגם מעבדים זהים יכולים להתחמם בצורה שונה לגמרי, היה לי פעם E8500 שרתח יחסית לאחרים שהיו לי... ( אותו קירור / ללא שריטות )

אולי הם היו צריכים קצת לאפינג... 8)

בכל אופן, אני הזמנתי את הניירות (משום מה מתעכבים במשלוח...), אני בהחלט הולך לנסות את זה, תוצאות כמובן אפרסם, לטוב ולרע ;D

(רק מקווה שלא ייקח לזה שנה להגיע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים