עבור לתוכן

עזרה בהגדרת WDS על נתבי 3COM

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני נאבק בהגדרות של נתבים אלחוטיים של 3COM בקונפיגורציית WDS (Repeater). הנתבים הם מסוג 3CRWDR101A-75 ו-3CRWER100-75, וכל אחד מהם - לחוד - פועל כהלכה. בנוסף, שני הנתבים מעודכנים לגרסאות התכנה האחרונות הזמינות מאתר 3COM.

שני הנתבים מזהים אחד את השני - אבל לא מעבירים תעבורה הדדית.

מחפש עזרה בהגדרה...

תודה,

dd.

פורסם
  • מחבר

תודה - אבל שכמובן שקראתי כל פסיק (עוד לפני שהתחלתי), וגם כאן:

http://www.wireless-driver.com/knowledge/howto/How-To-Setting-up-WDS-Bridging-Repeating.htm

(ובהרבה מקומות נוספים....)

נאדה.

המצב הוא שהנתבים רואים אחד את השני - רק לא מעבירים כלום. המידע במדריך - טוב ככל שהוא - עדיין לא פתר את הבעיה.

אני מתחיל לתהות אם להמשיך לשרוף שעות על הנושא, או פשוט לקנות זוג נתבים חדש...

תודה,

dd.

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את כל ההצפנות, את ה-firewall, את ה-NAT (ניסיתי גם עם...), חסימת PING מה-WAN, בקרת גישה אלחוטית, ומה לא.

העברתי את שני הנתבים לאותו ערוץ, וניסיתי גם עם אותו SSID (לא מתחברים) וגם עם SSID שונה לכל נתב (מתחברים, אבל אין העברת מידע).

PING ממחשב שמחובר לנתב הראשון למחשה אחר המחובר לנתב השני נותן "Destination Unreachable" -- ככל הנראה מכיוון שבקשת ARP ל-IP של המחשב המרוחק לא נענית.

פורסם

מה שקורה בESSID (אני לא יודע אם המציאו משהו חדש ב 3COM) זה שיש SSID אחד וכל הAPים שחופפים משדרים בערוצים שונים.

אני מניח שהמקרה שלך יש גם היררכיה של root AP ושני שהוא כביכול slave.

תפרסם בבקשה איך הגדרת את שני המכשירים.

אגב, כל ההגדרות שציינת בכלל לא קשורות לבעיה שלך.

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

- נתב מסוג 3CRWDR101A-75, גרסת תכנה 1.12.01.A, מחובר למחשב ולספק ADSL. הנתב מספק כתובות באמצעות שרת DHCP בטווח 192.168.1.100-192.168.1.119 . הנתב עצמו בכתובת 192.168.1.1 . הנתב מוגדר ל-WDS בערוץ 9, עם SSID של ddd1.

בקונפיגורצית ה-WDS מופיע כתובת ה-MAC האלחוטי של הנתב השני.

- הנתב השני, הנו מסוג 3CRWER100-75. גרסת תכנה 1.3.06ww, מחובר למחשב נוסף עם כתובת סטטית של 192.168.1.2 . כתובת הנתב: 192.168.1.99 . גם נתב זה נקבע לערוץ 9, SSID של ddd1. שרת ה-DHCP בנתב זה אינו מאופשר.

ה-WDS Mode מוגדר כ-"WDS-STA". ה-"SSID of the remote AP" זהה לזה של הנתב הראשון, ddd1.

הסטטוס: Connected

ד"א, הדלקתי את כל ההגנות וההצפנות, לא שזה משנה משהו.

ד"אא, הנתבים מזהים אחד את השני אפילו כאשר ה-Channel שונה.

תעבורה מסוג כלשהו של הנתב השני מחוץ לנתב: אין...

פורסם

שים אותם אחד ליד השני לבדיקה. אם לא עובד, תעשה ריסט לשניהם ותגדיר מחדש (עדין שיהיו קרובים פיזית).

אל תבטל NAT בנתב שמחובר לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

2 מטר זה די קרוב.

ואחרי ה-RESET החמישי, לא נראה לי שזה משנה משהו.

ה-NAT לאינטרנט פעיל.

אבל תעבורה בין הנתבים - אין (בדקתי, סתם לשם ה"תענוג", את התעבורה ברשת בעזרת wireshark. אז ARP יש, אבל תשובה - אין.) בכלל, אין תעבורת broadcast מצד לצד.

אני מתחיל לחשוב שאולי כדאי פשוט לחפש קונפיגורציה ידועה שעובדת. האם יש שני נתבים ש-*ידוע* שעובדים ? עדיף של 3COM (אולי אפשר יהיה בכ"ז להנציג אחד מהנתבים שברשותי...).

פורסם

סליחה שאין לי זמן לבדוק את מה שכבת לעומק, אולי אני אנסה מחר.

בכל מקרה NAT בכלל לא קשור במקרה הזה וכנ"ל לגבי DHCP.

יש במקרה בנתבים האלו איזהו ממשק CLI שאפשר לבדוק ממנו אם יש תשובה של ICMP מנתב שני או לפחות משהו כזה בממשק web שלהם?

פורסם
  • מחבר

לא, אין CLI.

ניסיתי גם בגרסת תכנה 1.3.0ww - אין שינוי.

ד"א, המסקנה בנתיים היא שיש סוג כלשהו של תקשורת בין הנתבים: לפחות כל אחד מהם מזהה את ה-SSID של השני...

פורסם

אני רואה שרק ב 101 יש WDS בכלל (לפי החוברת שלו).

תדאג לזה שהם גם ישדרו בערוצים לא חופפים כמובן.

פורסם
  • מחבר

יש גם ב-101.

וניסיתי גם בערוצים אחרים.

בכ"ז, אין תקשורת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים