עבור לתוכן

DESK-Top, פרוייקט מודינג שאני רוצה לנסות ואין לי מושג מאיפה להתחיל

Featured Replies

פורסם

אוקי, אז כחלק משיפוץ כללי של הבית, בקרוב משפצים לי את החדר (שכל מה שהוא עבר מבחינה ארכיטקטורית מאז 1995 זה צביעת קירות).

בין התוכיות יש אחת עם שולחן פינתי שבנוי מגבס ושיש או חומרים דומים (כלומר ללא רגליים, שולחן שמחובר לקיר).

בחינה פשוטה של המרווחים גילתה שעם מארז די קשה להסתדר שם, וגם את הרמקולים (JBL CREATURE) לא יהיה כ''כ איפה לשים.

אז חשבתי, "אם נוציא את הקונספט של מארז, יצא גם יפה, גם חדשני והיי, אולי אני אוכל אפילו להוריד כמה מעלות!".

עליתי על התוכנית הבאה:

בשולחן הפינתי הזה יהיה מורכב מחשב - ממש בתוך השולחן עצמו. ללא מארז, פשוט הלוח-אם ישכב וההארד-דיסק יוצב ככה שהם עטופים בשולחן, ה-MB פונה כלפי מעלה. מעל לקונסטרנטינה הזאת יוצב חלון גדול עם מאוורר שיפלוט אוויר חם ויאפשר תאורה טובה ללילה (אולי עם לד בכחול, שיאיר לי גם את המקלדת והעכבר ויראה מגניב).

מבחינת כניסת אוויר, בתוך השולחן יוצבו תעלות איוורור שבקצה שלהן, שיוצב בקצה השולחן או יצא מהאמצע שלו (קצת קשה להסביר), יותקן מאוורר, ופילטר לאבק. אם צריך, אני יציב מספר מאווררים על מנת לשמור על זרימת אוויר טובה וחזקה ככל האפשר.

עכשיו לבעיות/שאלות:

נגיד ואני רוצה לקחת את המחשב למעבדה - בלתי-אפשרי. צריך לחשוב על דרך להוציא אותו מהשולחן עם מארז כלשהו, אבל איך? להתקין מארז בתוך השולחן יהיה סתם בזבוז, כבר עדיף לשים מתחת וחצי מהפואנטה זה שהמחשב יראה מיוחד ויתרום לעיצוב של החדר (גבס וזכוכית, שיש ועץ וכאלה).

איפה אני מכניס את הסאב של ה-CREATURE?

מאילו חומרים להרכיב את תעלות האיוורור ואת השולחן עצמו?

מה עם חיבורים למסך, מקלדת, עכבר, רמקולים ומיקרופון? אני לא רוצה להסתבך עם קידוחים בכל פעם שאני מחליף את אחד מהאביזרים האלו.

אל תחששו להתפרע, תזכרו שהחדר עובר עיצוב כללי חדש לגמרי, כך שכל בנייה של כל מתקן שהוא היא אפשרית, השמיים הם הגבול (טוב, התקרה...).

תודה רבה ומקווה לראות שיתוף פעולה, קיבלתי חשק למחשב בתוך שולחן עם כזה חלון.

פורסם

אני חשוב שתעשה משהו קצת אחר.

תעשה שה"חלון" יהיה משתי צדדי השולחן, גם מלמטה(כביכול מעל הרגליים שלך) ולמעלה(על השולחן עצמו). מלמעלה כמו שאמרת תוציא אוויר. מלמטה תכניס אוויר.

גם אם תסתכל מלמעלה תוכל לראות את הלמטה שזה גם יותר אפקט מגניב, וגם ככה תוכל לקחת את המחשב למעבדה רק ע"י פירוק של החלק התחתון שעליו הכל יושב.

בנוגע לחיבורים אין לי כל כך פתרון חוץ מפאנלים חיצוניים-תקף רק לUSB,כרטסי קול(רמקולים מקרופן וכזה), לגבי מסך לדעתי אפשר לקנות כבל מאריך

פורסם

תפרק כמה חלקים מבניים מתוך מארז גנרי (קיר אחורי ללוח + סלוטים) ותתאים אותם לשולחן

אם תשים את הלוח בצורה אנכית או אופקי-הפוך הוא לא יקבל אבק (וגם לא יפלו לתוכו ברגים וכדומה)

היי אתה יכול לשים אותו אל התיקרה ! במקרה כזה כמות האבק תהיה נמוכה מאוד ותוכל להשאיר אותו פתוח לחדר ללא מארז בכלל בלי שמשהוא יפריע לו

את הסאב תשים בלי קשר למחשב במקום שבו הבאסים יתנו את האפקט המקס'

פורסם

לא נראה לי שחשבת על זה עד הסוף:

אם החלון יהיה אטום לחלוטין איך תהיה לך גישה למחשב?

אם החלון לא יהיה אטום עלולים לחדור נוזלים אם ישפך משהו על השולחן.

גבס הוא לא מוליך חום מוצלח, גם שיש לא - אתה תצטרך איוורור רציני וסביר להניח מרעיש.

העובי של השולחן יצטרך להיות לפחות 10-15 ס"מ.

איך תוציא החוצה כבלים בצורה יפה? אם תשאיר חור שוב פעם יש סכנה לחדירת נוזלים.

ממה יהיה החלון? פרספקס יכול להישרט, זכוכית עלולה להישבר.

לאן יצאו תעלות האיוורור?

אני לא אומר שזה לא אפשרי, רק מאד מסובך ודורש תכנון רציני.

פורסם

לא נראה לי שחשבת על זה עד הסוף:

אם החלון יהיה אטום לחלוטין איך תהיה לך גישה למחשב?

אם החלון לא יהיה אטום עלולים לחדור נוזלים אם ישפך משהו על השולחן.

גבס הוא לא מוליך חום מוצלח, גם שיש לא - אתה תצטרך איוורור רציני וסביר להניח מרעיש.

העובי של השולחן יצטרך להיות לפחות 10-15 ס"מ.

איך תוציא החוצה כבלים בצורה יפה? אם תשאיר חור שוב פעם יש סכנה לחדירת נוזלים.

ממה יהיה החלון? פרספקס יכול להישרט, זכוכית עלולה להישבר.

לאן יצאו תעלות האיוורור?

אני לא אומר שזה לא אפשרי, רק מאד מסובך ודורש תכנון רציני.

+1

ושאלה שלא כל כך קשורה, העיצוב של החדר שלך (יותר נכון השולחן) נשמע ממש מגניב

אשמח אם תוכל לעלות תמונות אחר כך.

ערן.

פורסם

NuNaTaK זה אפשרי.

כמו שאני הצעתי בשביל גישה למחשב אפשר לחבר לוח לא אטום וגם לא כל כך אטום, זאת אומרת עם משהו שיאטום אותו אבל יאפשר לך להוציא אותו במקרה הצורך.

הקירור זה אולי קצת בעייתי אבל אפשר לפתור את זה עם כמה מאווררי 120 של NOCTUA, גוף קירור לא סטוק על המעבד וגם גוף קירור לא סטוק על הכרטיס מסך.

בנוגע לכבלים אני גם חשבתי על זה, וכבר הצעתי לחבר פאנל חיצוני בצורה יפה מתחת לשולחן, שלא יההי בולט מהשולחן וכם לא יותר עמוק בשולחן ככה שזה יראה פאנל מובנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים