עבור לתוכן

למשיהו קיימת בעיה דומה עם ספק 018?

Featured Replies

פורסם

שלום

בשבוע האחרון קיימת אצלי בעיה עם חיבור לאינטרנט.

אך זה התחיל אחרי חומרה שהוחלפה במחשב שלי, ואחרי זהצצו עוד כמה בעיות, מה שגרום לי לחשוב שאולי יש בעיה במחשב. כך שאם רק אני חווה את הבעיה, אבקש עזרה בפורום חומרה.

אני מחובר עם כבלים הוט וספק 018 עם חייגן.

אני מתחבר עם החייגן ואינטרנט עובד, אך כל כמה דקות אייקון החייגן משתנה למצב של Acquiring netowrk address, וההודעה הבאה מופיעה ב Event Viewer:

Your computer was not able to renew its address from the network (from the DHCP Server) for the Network Card with network address #. The following error occurred: 
The semaphore timeout period has expired. . Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.

באותו זמן אין גישה לאינטרנט למשך כמה שניות, עד שזה מסיים.

כך זה קורה כמה פעמים, ולפעמים האייקון משתנה לאייקון עם סמן קריאה צהוב, עם ההודעה ב Event Viewer:

Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address 002719B5D672. The IP address being used is 169.x.x.x.

ושוב אין גישה לאינטרנט עד שזה מסתדר, אחרי כדקה.

עכשיו חיפשתי ביאנטרנט ואני לא הצלחתי להבין איפה הבעיה. האם יכול להיות שיש בעיה עם הספק שלא יכול לספק כתובת IP או משהו דומה?

או בעיה בהגדרת תוכנה/בעיה בחומרה במחשב שלי?

מה שניסית ולא עזרי: לצאת מתוכנת Firewall. לבטל את כרטיס המובנה שעל הלוח אם מהביוס, ולחבר את כבר הרשת ל כרטיס Network Adapter נפרד.

לפרמט את המחשב ולהתקין מערכת הפעלה עם דרייברים מעודכנים.

כך שאם זו לא בעיה שקיימת למישהו אחר עם אותו ספק, אני רק יכול לשער שיש בעיה בחומרה אצלי, השאלה היא איפה? ספק, מעבד, לוח אם (למרות שניסיתי לחבר כרטיס נפרד מהמובנה), דיסק קשיח? איפה אני מתחיל להבין איפה הבעיה?

תודה, ואם צריך אז נא להעביר לפורום שונה.

• תגובות 33
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זאת בהחלט לא בעיה שקשורה לISP.

מה שלא מצליח למשוך כתובת מDHCP זה הכרטיס רשת שלך ופה ההאשמה הולכתץ לכיוון ציוד הקצה.

מצד שני בחיבור עם חייגן אין בכלל צורך בכתובת שכבה שלוש לכרטיס רשת כי החיבור מתבצע בשכבה 2.

מה התשתית שלך?

פורסם

ניסית במקרה להחליף את הכבל רשת?

פורסם
  • מחבר

מה שלא מצליח למשוך כתובת מDHCP זה הכרטיס רשת שלך ופה ההאשמה הולכתץ לכיוון ציוד הקצה.

מצד שני בחיבור עם חייגן אין בכלל צורך בכתובת שכבה שלוש לכרטיס רשת כי החיבור מתבצע בשכבה 2.

מה התשתית שלך?

אז ככה אילו הדברים שניסיתי בנוסף לדברים שרשמתי מקודם

החלפת מודם (מתשתית) - לא עזר

וגם לא להשתמש בכרטיס רשת Onboard Gigabit Marvell, ובמקום, לחבר כרטיס פשוט של TP Link 10/100M Netowrk Adapter. והבעיה נשארה כאשר חיברתי את הכבל לכרטיס הרשת במקום ל Onboard.

מהירות 2.5M

תשתית - כבלים HOT

ספק 018 עם חייגן (מוגדר לפי ההוראות באתר שלהם)

יש לי מחשב אחד ולא מחובר למחשבים אחרים. מחשב אחד עם אינטרנט עם מודם, ללא ראוטר.

עד לא מזמן האינטרנט עבד בסדר גמור, לא שיניתי שום דבר והניתוקים וההודעות ב Event Viewer התחילו. בערך מאז שהחלפתי כרטיס מסך תקול, למרות שלא צריך להיות קשר, סתם תזמון. מאז גם התקנתי את מערכת ההפעלה מחדש להיות בטוח, כפי שהזכרתי.

בכל מקרה, האם יש/אין צורך ב DHCP (אין לי מושג מה תפקידו) למחשב שלי (מחשב שלא מחובר לרשת), האם אני צריך לשנות איזה שהיא הגדרה? כי מה שעשיתי בכדי להתחבר לאינטרנט הוא פשוט להגדיר את החייגן. מעבר לזה האם עלי להגדיר עוד משהו? (אני מניח שכן משום שהבנתי מתגובתך שיש איזה שהיא בעיה עם ההגדרה שלי).

מה שעשיתי בינתיים זה לשנות את כתובת ה Host בהגדרת החייגן (מ lns.018.net.il לכתובת IP שונה שהספק נתן לי בעבר וחשבתי לנסות זאת), ובינתיים החייגן עובד בסדר וללא ניתוקים. יכול להיות שזו היתה הבעיה? שכח מזה, זה עדיין קורה. בכל מקרה תודיע אם אני צריך לשנות משהו (DHCP/שכבה 3/2).. תודה.

פורסם

לי ידוע שיש היום גם ברגע זה עדיין בעיה ב018, אך לא כולם חווים אותה

פורסם

הייתה אכן היום תקלה בהוט בהתחברות ללקוחות עם חייגן לכלל הספקיות התקלה טופלה כבר.

פורסם
  • מחבר

עניין אותי לדעת אם לעוד מישהו היתה את הבעיה הזאת שתיארתי (Acquiring Network Address) מדי פעם ואת ההודעות ב Event Viewer.

הבוקר זה קרה שוב. מה שלא ניסיתי זה להחליף כבל רשת, אז זה מה שעשיתי אחרי שזה קרה שוב הבוקר, ובינתיים למשך כמה שעות החיבור לא מתנתק, אז או שבאמת היתה בעיה מצד ספק/תשתית (דיברתי עם שניהם השבוע והם לא אמרו לי שוב דבר על תקלה) במשך השבוע, או שהיתה בעיה בכבל רשת שלי.

זה נפתר, בהנחה שזה לא יקרה לי שוב במשך היום (לפעמים זה קרה כל כמה דקות ולפעמים כל כמה שעות אז אני עדיין לא בטוח אם זה נפתר).

בכל מקרה, multicore, אשמח לדעת אם יש איזה הגדרה שאני צריך לשנות, לפחות כך הבנתי מהתגובה שלך (עניתי בתגובה הקודמת שלי) - אמרת שיש איזה בעיה עם שכבה 3/2/DHCP?

מה התשתית שלך?

תודה

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה.

מתגובתך מקודם, חשבתי שיש איזה שהיא הגדרה לא נכונה, עקב ההודעות ב Event Viewer.

פורסם
  • מחבר

הבעיה ממשיכה.

ניתוקים מהאינטרנט מדי פעם והודעות DHCP וכדומה ב Event Viewer.

הדבר קורה גם ללא חומת אש , כל כמה שעות. אך קורה לעיתים יותר תכופות (כל כמה דקות) עם חומת אש שפועלת ומוגדרת.

מה שקורה, אייקון החייגן משתנה ל Acquiring network address, וכרטיס הרשת אליו מחובר כבל הרשת מראה שה IP משתנה מכתובת 172 שאיתה האינטרנט עובד, לכתובת 169 שאיתה אין גישה לאינטרנט. כעבור כמה שניות זה מסתדר ויש כתובת שמתחילה עם מספר 172 ויש וגישה לאינטרנט, אך כל הענין חוזר כעבור כמה דקות.

ובאותו זמן שיש את הבעיה אילו ההדועות ב Event Viewer, שאומרות מה שתיארתי למעלה:

Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address 001D60AADDF7. The IP address being used is 169.

Your computer was not able to renew its address from the network (from the DHCP Server) for the Network Card with network address 001D60AADDF7. The following error occurred:
The semaphore timeout period has expired. . Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.

Your computer has lost the lease to its IP address 172.x.x.x on the Network Card with network address 001D60AADDF7.

Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address 001D60AADDF7. The IP address being used is 169.x.x.x

תמונה מ Lease Expires - Network Connections: http://img197.imageshack.us/img197/7818/networkconnections.png כעבור 5 דקות (ואז יש את ההודעה ב Event Viewer) האם זה נורמלי?

כיוון שניסיתי כבר להחליף כרטיס רשת, כבל רשת, הגדרות שונות והתקנת מערכת הפעלה מחדש, מה עוד יכולה להיות הבעיה?

האם לעוד מישהו קיימת בעיה דומה עם תשתית כבלים וספק אינטרנט 018 או ספק שונה?

פורסם

תבדוק בהגדרות של הכרטיס רשת במנהל ההתקנים צריכות ניהול חשמל של הכרטיס רשת, שלא יהיה אפשרות לחיסכון בחשמל, המון פעמים זה הסיבה לכך, אפילו שהוא רושם DHCP.

פורסם
  • מחבר

Allow this computer to turn off this device to save power

לא מסומן

ממש אין לי מושג מה הבעיה :(

פורסם

אני רואה שזה קשור לLease Expires אני לא שמתי לב, תביא בבקשה תמונה מהCMD שאתה במצב אדמין עם הפקודה הבאה

ipconfig /all

פורסם
  • מחבר

Lease Expires תמיד מיועד ל 5 דקות מאוחר יותר מהזמן של Lease Obtained.

האם זה נורמלי? האם לך זה גם כך או שזה צריך להיות למשך יום או כמה שעות?

אני משתמש עם זכויות admin וצרפתי תמונה של פקודת ipconfig /all

ועוד מידע שאני משער שקשור ואולי יעזור להבין איפה הבעיה:

-המחשב לא מחובר למחשבים אחרים, אני מחובר עם מודם וכבל רשת ישירות למחשב.

-ההודעות של ה DHCP מופיעות כל כמה שעות, ובאותו זמן ב Network Connections שורת ה LAC משתנה לאייקון עם סימן אזהרה, חייגן מתנתק, וזה מסתדר אחרי דקה ומתחבר שוב, עד שחוזר מאוחר יותר. כאשר אני מפעיל את תוכנת חומת האש, אותה הדבר קרה אך לעיתים יותר תכופות, כל 5 דקות). בעבר לא הייתה בעיה כזו, אינטרנט עבד ללא ניתוקים לימים רבים גם עם חומת אש וגם בלי. כבר ניסיתי להחליף כרטיס רשת, כבל ומודם והגדרות שונות.

-שירות 'DHCP Client' מיועד כ Automatic (ברירת מחדל של XP)

-אני אישרתי טלאי שהספק ביקש (חד פעמי אחרי התקנה מחדש של ווינדוס, משום שהחייגן נתן הודעת שגיאה, והטלאי תיקן זאת 'DisableIPSEC.reg':

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RasMan\Parameters]
"ProhibitIpSec"=dword:00000001

האם הוא מבטל את שירות 'IPSEC Services' ? משום שהשירות עדיין כ Automatic ב Services של ווינדוס.

-חוץ מההודעות האזהרה/שגיאה של ב Event Viewer של ה DHCP בתגובה הקודמת שלי, קיימות עוד 2 הודעות אזהרה שמופיעות מדי פעם (לא באותו זמן של הודעות ה DHCP):

The server was unable to find a free connection 37 times in the last 60 seconds. This indicates a spike in network traffic. If this is happening frequently, you should consider increasing the minimum number of free connections to add headroom. To do that, modify the MinFreeConnections and MaxFreeConnections for the LanmanServer in the registry.

TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.

תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

טוב כבר אנחנו יודעים מה הבעיה, בLEASE TIME, לחבר שלי היה בעיה דומה, כל פעם היו לו ניתוקים ואחרי שבדקנו מכל הכיוונים הLEASE TIME זה מה שגרם לזה, אחרי שנתנו לו הרשאה קבועה זה הפסיק לקרות.

לדוגמא אצלי רשום שזה קיבל ב2010 ואמור להסתיים ב2038. ולא כמו אצלך כמה דקות אחרי.

לגבי הIPSEC זה בגלל שאתה מחובר לכבלים בL2TP ורק בXP ועוד כמה OS צריך להפעיל את הקובץ רג'יסטרי לIPSEC ככה שזה תקין, אין פה משהו שקשור לזה.

שאמרתי שלחבר שלי היה תבעיה הזאת, היה לו נתב, אך לך לא.

איזה מודם יש לך? יש לי הרגשה שזה המודם נתב של HOT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים