עבור לתוכן

אז למה אין FLASH באייפון/אייפד/אייפוד-טאץ' (ההסב&#15

Featured Replies

פורסם

דובר בבלוג על הרחבת אי התמיכה בפלאש גם ל-OS X, מדוב רגם באי תמיכה בסביבת ה-AIR ומשם הדרך לשאר התוכנות לא כזאת רחוקה, גם ככה הסיפור הולך רחוק מדיי.

מדובר רק על פלאש, אין לאף אחד מהצדדים (אפל ואדובי) סיבה להפסיק תמיכה בתוכנות כמו פוטושופ על מאק.

בכל הסיפור הזה, אפל פשוט יודעת שהיא מספיק חזקה בשביל לעשות את זה

היא כיום במצב שהיא יודעת שאתרים (רציניים) פשוט יתאימו את עצמם אליה (עם תמיכה בhtml5) או שיוציאו אפליקציה שתחליף את השימוש בדפדפן (וברובם המוחלט של המקרים תעשה את זה פשוט טוב יותר מגלישה באותו אתר)

בכל מקרה, אין ספק שאדובי משדרת פאניקה בכל הסיפור הזה

והעובדה שגוגל, מיקרוסופט וגורמים נוספים פונים לhtml5 בטח לא מוסיפים לה נחת.

פורסם

אני לא חושב, וזו דעתי האישית, שבתחום יש מקום אמיתי להחלטות גורפות, אני חושב שכל היופי של התחום שהוא כן ממוקד צרכנים ואני חושב שמשם צריכות לבוא מהפיכות והחלפות טכנולוגיה, לא כי יום אחד חברה מרגישה שהיא חזקה מספיק ומחליטה א\ב. אני לא אומר שזה לא קורה, אני רק אומר שלדעתי האישית זה לא הדרך בה צריכה להתקדם טכנולוגיה, אולי עכשיו יש קצת היגיון בהחלפת הפלאש בתקנים מתקמדים יותר אבל באותה מידה זו יכולה להיות החלטה הגיונית הרבה פחות של חברה שמרגישה שיש לה כוח.

פורסם

אני מסכם את כל הכתבה הזאת ב:

אפל לא סופרים את אדובי.. ולא מתאים לאפל שאדובי יחליטו על הפלאש כי הוא "סגור"

וכנראה שאפל ניצחו

אני מסכים. העניין פשוט מגוחך. אפל לא שולטים על נתח שוק מספיק גדול כדי להכתיב את הכללים. עצוב לראות כל כך הרבה חברות מתקפלות כדי לרצות חברה שאולי שולטת באחוזים בודדים מכלל השוק.

פורסם

טוב אז קראתי עכשיו מכתב קצת ארוך שכתב סטיב ג'ובס

על למה בעצם אין פלאש במכשירים הניידים של אפל

לסיכום אומר שעל אף שיש לי אייפון לא מכבר ובהחלט חסר לי פלאש, אני חובש כובע נוסף של WEBMASTER שעדיין לומד את היכולות של HTML5

ובתור אחד שכזה אני יותר ממסכים עם כל הטענות שהוא העלה וההסברים שלו בהחלט משכנעים.

לטעמי

HTML5 = העתיד של הרשת ,למרות שהפלאש לא יעלם אבל הוא בהחלט עתיד להיות פחות "MUST HAVE " לגלישה .

אתה מפספס את הנקודה החשובה ביותר, HTML5 היא לא פלטפורמת יצירת תכנים, פלאש כן.

בפלאש אתה מעצב, עורך, מנפיש וכותב בשפת תיכנות מונחת אובייקטים.

ואם כל הכבוד לסיפורים של סטיב, כמו שסיפר לנו פעם שמעבדי הריסק שלו, מהירים יותר מכל אתלון או פנטיום4 בזמנו וזה בדיוק היה הפוך.

אני לא רואה אנשים נוטשים את פלטפורמת פלאש, להיפך היא רק מתחזקת יותר ויותר.

HTML5 יכולה להיות תחליף לפלאש בהזרמת וידאו, גם זה בספק לאור הביצועים העלובים בהזרמת וידאו HD.

פורסם

בדיוק רציתי לכתוב על זה, הגיע הזמן שמישהו חיצוני יעשה סדר בבלאגן הזה, משהו מסריח מאד בהתנהגות של אפל כנראה לא רק לכמה אנשי פורומים.

פורסם

לא יקרה עם זה כלום

הרשויות מתערבים בתחומים כאלו רק כשמדובר במונופולים

אפל ממש לא מונופול בשום תחום, בטח לא בתחום הטלפונים הסלולריים

אף אחד לא יוכל להכריח אותם לאפשר תמיכה בפלאש או לקבל תוכנות שנוצרו בכלים של אדובי

פורסם

נחכה ונראה, בהחלט התפתחות מענינת.

פורסם

לא יקרה עם זה כלום

הרשויות מתערבים בתחומים כאלו רק כשמדובר במונופולים

אפל ממש לא מונופול בשום תחום, בטח לא בתחום הטלפונים הסלולריים

אף אחד לא יוכל להכריח אותם לאפשר תמיכה בפלאש או לקבל תוכנות שנוצרו בכלים של אדובי

בדיוק. אפל מנצלת את העובדה שנתח השוק שלה קטן ("נישתי" במילים יפות יותר) ומצד שני ההייפ התקשורתי שלה גדול כך שמצד אחד

ההשפעה שלה על השוק הרבה יותר גדולה מהמוצדק ומצד שני היא לא נופלת בקטגוריה של מונופול ויכולה להמשיך לעשות מה שהיא רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים