עבור לתוכן

אז למה אין FLASH באייפון/אייפד/אייפוד-טאץ' (ההסב&#15

Featured Replies

פורסם

טוב אז קראתי עכשיו מכתב קצת ארוך שכתב סטיב ג'ובס

על למה בעצם אין פלאש במכשירים הניידים של אפל

לכל מי שמעוניין לקרוא

הנה לינק: http://www.apple.com/hotnews/thoughts-on-flash/

עד כמה שהייתי שמח שיהיה פלאש באייפון שלי ,אי אפשר שלא להסכים עם כל הטענות שהוא העלה שם.

לאלו ממכם שמתעצלים לקרוא אז אם לסכם את זה ממש בתימצות

הוא נותן 6 סיבות :

1. הפלאש הוא לא תקן פתוח ,או כמו שהוא אומר ההפך הוא הנכון הפלאש הוא תקן סגור לחלוטין שרק לאדובי יש שליטה עליו.

2. הפלאש אומנם נפוץ אבל לא נפוץ כמו שאדובי טוענים שהוא, המקורות העיקריים ברשת לוידיאו (כ75% לפי המכתב) שהם יוטיוב ,פייסבוק ועוד כמה אתרים בסגנון כבר בתהליכי תמיכה בHTML5 וH.264 שהם פתוחים לחלוטין .

3. הפלאש יועד במקור למשתמשי PC עם עכברים ,מה שאומר שאתרים שבנויים כולם בפלאש יצטרכו לעבור שיכתוב על מנת שיעבדו כמו שצריך במכשיר שהשימוש בו נעשה בידיים ואם כבר צריך לשכתב אז למה לא לשכתב בHTML5 וJAVASCRIPT

4. אבטחה , ביצועים ומהימנות , לדברי סטיב פלאש הוא חור אבטחה ממדרגה ראשונה ובנוסף לכך אף סובל מהרבה באגים שמשפיעים על הביצועים של הדפדפנים, ולכן אפל לא רצתה לפגוע בחווית הגלישה או באבטחה של המשתמשים שלה ע"י הכנסת הפלאש למוצריה .

5.צריכת הסוללה - סטיב מדבר על כך שפיענוח של וידאו במכשיר שמתבסס על צריכת מתח נמוכה צריך להעשות בחומרה כי פיענוח בתוכנה פשוט מרוקן את הסוללה במהירות הבזק..הוא מדבר על 5 שעות הפעלה בפענוח בתוכנה לעומת 10 שעות כאשר הפענוח הוא חומרתי , הפיענוח של H.264 במוצרי אפל מתבצע בחומרה ,ולמרות שאדובי הכניסה לאחרונה תמיכה בH.264 בפלאש - רוב האתרים שבנויים על פלאש עדיין משתמשים בקידוד מיושן שלא מתבצע ברמת חומרה .

6. הסיבה החשובה ביותר לדברי סטיב , הניסיון הרע שיש לאפל עם הכנסת גורם מתווך בין המפתח למכשירים - הוא מתכוון לסביבת הפיתוח שאדובי יצרה שהייתה אמורה לאפשר יצירה של אפליקציות בפלאש שהיו עוברים התאמה למכשירי אפל ע"י סביבת הפיתוח ובכך בעצם נותנים למפתחי פלאש גישה למכשירי אפל (אבל אפל חסמה אפשרות זו בIPHONE OS4 שאמורה לצאת ביוני ). ..הוא מסביר את זה יפה מאוד אם להיות כנה.

לסיכום אומר שעל אף שיש לי אייפון לא מכבר ובהחלט חסר לי פלאש, אני חובש כובע נוסף של WEBMASTER שעדיין לומד את היכולות של HTML5

ובתור אחד שכזה אני יותר ממסכים עם כל הטענות שהוא העלה וההסברים שלו בהחלט משכנעים.

לטעמי

HTML5 = העתיד של הרשת ,למרות שהפלאש לא יעלם אבל הוא בהחלט עתיד להיות פחות "MUST HAVE " לגלישה .

פורסם

אני באמת חושב שהדרך של אפל כחברה היא נכונה,

הם תמיד עבדו בדרך שהם עובדים והם דיי מצליחים ככה.

אם 2 טייקונים כמו אפל וגוגל מסתכלים קדימה לכיוון HTML5 נראה לי שאדובי צריכה להתחיל לדאוג

פורסם

הנקודה הכי חשובה לדעתי:

In addition, Flash has not performed well on mobile devices. We have routinely asked Adobe to show us Flash performing well on a mobile device, any mobile device, for a few years now. We have never seen it. Adobe publicly said that Flash would ship on a smartphone in early 2009, then the second half of 2009, then the first half of 2010, and now they say the second half of 2010. We think it will eventually ship, but we’re glad we didn’t hold our breath. Who knows how it will perform?

פורסם

כן, פשוט לומר שפלאש לא עשה אינטגרציה מלאה לעולם mobile touch

כולל ביצועים וכד'

פורסם

תגובה מאוד מפורטת, חתומה ע'י סטיב ג'ובס וזה בערך ישים סוף לכל הספקנים

והטענות המופרחות

http://www.apple.com/hotnews/thoughts-on-flash/

פורסם

הטיעון הראשוני שלו הוא שהFLASH הוא מערכת סגורה. סטיב ג'ובס. אפל. מעיזים להאשים חברה אחרת במערכת סגורה :facepalm:

פורסם

הטיעון הוא טיעון תגובה....

אדובי היו הראשונים להצהיר שאפל היא "סגורה"...

בכל מקרה, אני לא רואה טיעון אחד כאן שלא רלוונטי לגוגל ועדין פלאש ימומש ב2.2

פורסם

אני מבין שהטיעון של סטיב ג'ובס הוא "הכל עובר עליך..."

פורסם

הטיעון הראשוני שלו הוא שהFLASH הוא מערכת סגורה. סטיב ג'ובס. אפל. מעיזים להאשים חברה אחרת במערכת סגורה :facepalm:

והשורה התחתונה:

Perhaps Adobe should focus more on creating great HTML5 tools for the future, and less on criticizing Apple for leaving the past behind.

Steve Jobs

April, 2010

:facepalm: :facepalm:

פורסם

העניין זה לא FLASH, "הוויכוח" על על Adobe AIR שכמו JAVA או כל RTE אחר מאפשר להריץ תוכנות בתוכו, אדובי מפיצה אותו עם כל הפצה של FLASH החל מגרסא 10.

APPLE לא רוצה שום דבר שבפונציאל להריץ תוכנות שלא בשליטתה דרך הAppStore, מצד שני Adobe אומרת נכון שFLASH היום כבר "רץ" מתוך Adobe AIR והיא לא מוכנה לוותר על Framework שהיא השקיעה בו שנים ומיליונים בפיתוח בשביל לרצות את הקפריזות של סטיב.

פורסם

התפתחות חדשה בנושא, אדובי רוצה לדחוף פלאש בהאצת חומרה על כל מכשיר נייד כיום (חוץ ממכשירי אפל) :

http://blogs.adobe.com/conversations/2010/04/moving_forward.html

מעניין עד גבול לחשד לשגעון גדלות אמיתי הוא הרעיון של אפל פשוט לחסום פלאש ואולי בעתיד כל תוכנה של אדובי (פוטושופ מישהו ?!) על מערכות OSX !!

יש דרכים לדחוף טכנולוגיות חדשות כמו HTML5 וכדומה, לדעתי אפל ממש סוטה ממנה...

פורסם

למה נראה לך שאפל מתכוונת לחסום תוכנות של אדובי על osx?

פורסם

דובר בבלוג על הרחבת אי התמיכה בפלאש גם ל-OS X, מדוב רגם באי תמיכה בסביבת ה-AIR ומשם הדרך לשאר התוכנות לא כזאת רחוקה, גם ככה הסיפור הולך רחוק מדיי.

פורסם

אני מסכם את כל הכתבה הזאת ב:

אפל לא סופרים את אדובי.. ולא מתאים לאפל שאדובי יחליטו על הפלאש כי הוא "סגור"

וכנראה שאפל ניצחו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים