עבור לתוכן

מהירות הורדה נמוכה

Featured Replies

פורסם

אני מנוי בבזק+בזק-בינלאומי ושדרגתי לאחרונה ממהירות 5 מגה ל-15 מגה.

אני עובד עם מודם+נתב Simens SL-141 שהוגדר כמודם בלבד, ונתב Linksys WRT160N.

הנתב עובד בסיגנל Mixed ובתדר 6. ניסיון לשחק עם ההגדרות האלה הוביל להתנגדות מצד הראוטר/ירידה באיכות החיבור.

כשאני בודק מהירות הורדה דרך אתרי בדיקה שונים, אני מקבל מהירות של 15 מגה.

לעומת זאת, כשאני מנסה להוריד משרתים של Rapidshare אני מקבל מהירות שעומדת על 1MB/s (כלומר, מהירות שמתאימה ל-8 מגה אאל"ט).

זה לא קרה במהירות 5 מגה. במהירות 5 מגה קיבלתי מהירות של 600kb/s דרך שרתי Rapidshare.

למישהו יש רעיונות?

תודה,

הפסען.

פורסם

התשובה הפשוטה היא שבזק בינלאומי מבצעת שיבושים בתעבורה שלך, בדיוק כמו שקורה לי - כאשר אני מוריד קובץ מ-FTP, אני מקבל מהירות מקסימלית עבור חיבור ה-3 מגה שלי. לעומת זאת, בהורדה דרך RS (יש לי מנוי פרימיום) קיבלתי אתמול בשעות הצהריים מהירות של 20 קילובייט לשנייה וזאת למרות שהורדתי 3 קבצים בו זמנית משרתים שונים. מספר שעות לאחר מכן, הבעיה נעלמה והמהירות חזרה להיות מקסימלית.

ראוי לציין שאני מחובר דרך HOT ולא דרך בזק אך ההשוואה דומה בגלל שהספק הוא זה שמספק את רוחב הפס.

פורסם
  • מחבר

ואם אני אצליח לגרום לראוטר לעבור לתדר 11 (למשל), זה יתרום במשהו?

יש איזושהי חבילת שקר-כל... אה, גיימרים, שיכולה לעזור בנושא?

פורסם

אני מנוי בבזק+בזק-בינלאומי ושדרגתי לאחרונה ממהירות 5 מגה ל-15 מגה.

קנית "צינור גדול יותר"

כשאני בודק מהירות הורדה דרך אתרי בדיקה שונים, אני מקבל מהירות של 15 מגה.

קל לרמות בבדיקת מהירות.

לעומת זאת, כשאני מנסה להוריד משרתים של Rapidshare אני מקבל מהירות שעומדת על 1MB/s (כלומר, מהירות שמתאימה ל-8 מגה אאל"ט).

לכולם יש צינור גדול שגורם "לירידת לחץ". מה שגורם לכך שהספק אינטרנט צריך לווסט לחצים כדי שאם כולם עושים מקלחת אנשים אחרים יוכלו לרחוץ ידיים.

עוד משהו שצריך לבדוק הוא כמה הצד השני מסוגל לספק את רוחב הפס. גם לrapid share יש מגבלה מסוימת של רוחב פס.

אין ממש ברירה וtraffic shaping זה חובה וזה דבר טוב כשהוא עובד. אבל בגלל שאין לנו שקיפות בנושא של איך הם מנהלים את התעבורה אנחנו צריכים לאכול את מה שמגישים לנו.

לי יש חבילת גיימר אבל אני לא מוריד כבד ואני משתמש בה למה שהיא נועדה. אתמול היתה לי בעיה עם המשחק שאני משחק שהפינג עלה ממ220-230 ל300-330 אבל אני לא בטוח שזה היה בגלל 014 . עדין כשעשיתי ping לשרת דומה קיבלתי 220 ובמשחק 330 . אם 014 נותנת למורידים כבדים להשתמש בחבילת גיימר אני מקווה שהיא מורידה להם את התיעדוף בהתאם לרוחב הפס שהם מנצלים(אני חושב שבפועל זה מה שקורה).

פורסם
  • מחבר

מההסבר של Niseg נשמע שמדובר במשהו שגובל בהטעיה צרכנית, אבל בסדר.

הצלחתי להגיע למהירויות פחות או יותר קבועות של בין 1.5 מגה ל-1.8 מגה.

במצב אופטימלי (כלומר, אני מקבל מה שאני משלם עבורו), לאיזה מהירות הייתי אמור להגיע?

פורסם

כשאני עליתי ל10Mb בדקתי שלוש הורדות - אחת של linux kernel תחפש בגוגל או משהו והגעתי ל600 בלילה והורדתי מvgames איזה משחק ועבד על 1.3. הבדיקה השלישית היא הורדה מsteam של איזה דמו והוא היה תקוע על כ500

בבוקר עשיתי אותה בדיקה - ההורדה מחו"ל היתה דומה בערך 500 אבל בvgames ירדתי ל200 קילו. ההורדה מsteam היתה גם דומה משהו כמו 400 קילו.

וזה לא הטעיה זה התוכנית העסקית של ספק אינטרנט - המשתמשים הקלים מסבסדים את המשתמשים הכבדים. אין פשוט אפשרות לתת לכולם 100% . אפשר אולי בתוך הארץ לספק 100% אבל לפי הבדיקה שלי זה גם תלוי מי בצד השני. לפי דעתי יש סיכוי שבP2P תוכל להגיע למקסימום על הורדות פופולריות ואם יש peers בארץ אבל את זה עדיין לא בדקתי.

בגדול אני לא ממש היתי צריך את ה10 מגה הזה וגם הייתי מודע מראש שאם אני אקבל 80% מזה זה יהיה טוב. בגדול זה עולה לי כמו 5 וכשזה פנוי אני מקבל פי שניים אז זה לא כלכך נורא. אני לא חושב שה15 מגה היה מהלך טוב כלכך כי כל מה שעשיתה זה הגדלת את הצינור אבל יש כמות מוגבלת של רוחב פס שכולם נלחמים עליו. אם הספק שירות שלך מתחשב ברוחב הפס שאתה משלם עליו אז זה טוב. אם לא עדיף להצמד לכיוון מטה. בגדול הם יכולים לספק לכולם 100 מגה אם הם רק ירצו אבל החיבור שלנו לחול הוא אותו חיבור כמו שהיה לפני 3-4 שנים ובלי להרחיב את הקיבולת לחו"ל המצב רק יתדרדר. אני מקווה לפחות שהם מסוגלים לטפל בקיבולת הפנימית. יש גם את העניין של הproxy שהם עושים mirror להרבה מאוד תוכן בארץ ואז לא צריך להוריד אותו דבר כמה פעמים. מישהו אפילו אמר פעם שהוא ראה mirror של torrent .

פורסם

מההסבר של Niseg נשמע שמדובר במשהו שגובל בהטעיה צרכנית, אבל בסדר.

הצלחתי להגיע למהירויות פחות או יותר קבועות של בין 1.5 מגה ל-1.8 מגה.

במצב אופטימלי (כלומר, אני מקבל מה שאני משלם עבורו), לאיזה מהירות הייתי אמור להגיע?

במצב אופטימלי אתה אמור לקבל מקסימום 1.875 מגה לשנייה (15 חלקי 8).

פורסם
  • מחבר

Niseg, תודה על ההסבר.

את שדרוג המהירות קיבלתי כמעט באותו מחיר ששילמתי על ה-5 מגה, לכן עברתי.

תמיד מחייך, אם ככה - כנראה שאני במצב לא רע.

תודה לכולם. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים