עבור לתוכן

מאוורר של המעבד לא משנה את ה RPM

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

אתמול החלטתי לנקות קצת את המחשב מאבק, הוצאתי את המאוורר של המעבד וגוף הקירור, ניקיתי אבק שימנתי את המאוורר קצת והחזרתי למקום.

באותו יום גם התקנתי את התוכנה sandra lite 2010.spid, וגם ניסיתי לעלות את תדר העבודה של המחשב על ידי שינוי הג'אמפרים בלוח אם, זה לא עזר משום מה, אז החזרתי הכל למקום כמו שהיה.

לא היו לי שגיאות במחשב, או נפילות או משהו כזה, חוץ מבעיה אחת ששמתי לב והיא שמהירות המעבד תקועה על 3150-3250 RPM ללא קשר לשינוי הטמפ'.

בדקתי עם כמה תוכנות, וגם בביוס זה מראה אותו הדבר.

העלתי את טמפ' המעבד בכ 15 מעלות וזה עדיין לא השתנה, לפני הבעיה הזאת המאוורר היה מעלה את ה RPM ביותר מאלף RPM.

לקחתי מאוורר נוסף עם שלושה חוטים (גם המאוורר המקורי של המעבד הוא עם 3 חוטים) והעלתי את טמפ' המעבד ב 25 מעלות וגם הוא לא השתנה.

יש לציין שאין לי שליטה ידנית על מהירות המאוורר של המעבד, הוא מחובר ללוח אם עם 3 חוטים.

מה זה יכול להיות ?????

תודה לעוזרים.

פורסם

מהירות מעבד משתנה עם עבודה אתה יודע. ובכל זאת, יכול להיות שהיא משתנה ואתה לא רואה. אל תשכח שהיכולת שלך לראות את פעולות החומרה במחשב מגיע ממערכת בקרה מובנת שנקראת Hardware Monitor. יכול להיות שבוצעו שינויים מסויימים בBIOS ומנעו הפעלה של תכונה זו.

פורסם
  • מחבר

תאמת שיחקתי בביוס, אם אין לי שמה הרבה מה לעשות כי זה מחשב ישן ואין לי שום אופצית שינוי שמה במה שקשור לכל נושא הטמפ' ומהירות המאווררים.

עשיתי לביוס set to default וגם זה לא עזר.

לפני זה הייתי רואה את מהירות המאוורר משתנה ביחס לטמפ' בדיוק כמו שצריך, ככה שאני כמעט בטוח שכרגע זה לא עובד כמו שצריך. :-\

פורסם

תאמת שיחקתי בביוס, אם אין לי שמה הרבה מה לעשות כי זה מחשב ישן ואין לי שום אופצית שינוי שמה במה שקשור לכל נושא הטמפ' ומהירות המאווררים.

עשיתי לביוס set to default וגם זה לא עזר.

לפני זה הייתי רואה את מהירות המאוורר משתנה ביחס לטמפ' בדיוק כמו שצריך, ככה שאני כמעט בטוח שכרגע זה לא עובד כמו שצריך. :-\

אתה לא צריך לשנות. ה-Hardware Monitoring נותן לך בכלל את האפשרות לראות, מה שלא היה קיים בלוחות אם ישנים יותר (מערכת הבקרה בעצם נמצאת ב-CHIPSET אבל נשלטת על ידי ה-BIOS.)

תבדוק שלא עשית לו Disabled לאפשרות של מערכת הבקרה הזאת. מעבר לכך, אתה לא צריך לדאוג בקשר למהירות, היא משתנה כשצריכים. אתה רואה בעיה קשה עם פעילות המעבד? כי אם לא, אין צורך לתקן אתה יודע..

פורסם
  • מחבר

לפני זה למשל בטמפ' של 45 מעלות מהירות המאוורר הייתה בכ 1000 RPM יותר מעכשיו באותה טמפ'...

גם כשהעלתי את הטמפ' של המעבד ל 65 מעלות, ה RPM היה על אותו מספר כמו בטמפ' של 35 מעלות כשאני מפעיל את המחשב...

איך נקראת מערכת הבקרה הזאת בביוס ??

תודה על העזרה.

פורסם

לפני זה למשל בטמפ' של 45 מעלות מהירות המאוורר הייתה בכ 1000 RPM יותר מעכשיו באותה טמפ'...

איך נקראת מערכת הבקרה הזאת בביוס ??

תודה על העזרה.

תראה, מהירות המאוורר לרוב תישאר גבוהה כי מאוורר הוא חפץ שבכל מקרה צורך כלום חשמל ויכול גם לחיות עם מתחי AC (אך בכל מקרה יקבל מתח DC אז זה לא משנה), אבל אם אתה רואה שהמחשב לא מאט את עבודתו, חבל על הזמן, אין צורך בתיקון.

המערכת נקראת כמו שכתבתי - Hardware Monitor, ולוודא שהיא ב-Enable.

פורסם
  • מחבר

בדקתי, ואין לי בכלל אפשרות של enable/disable, פשוט יש לי רק אפשרות להיכנס לזה ל sub menu ששמה אני רואה את הטמפ' וה RPM והמתחים, וגם שמה אין לי אפשרות לשנות כלום.[br]פורסם בתאריך: 24.04.2010 בשעה 20:02:53

עדכון חדש.

לקחתי מפזר חום והפעלתי אותו לתוך המארז, ה RPM של המאוורר עלה ישר !!!!!

סימן שהכל עובד טוב.

אבל מוזר שמהחום של המעבד המאוורר של מגביר את המהירות.

אגב, ה RPM של המאוורר נקבע לפי חיישן שנמצא ליד המעבד, או חיישן שיש במאוורר עצמו ??

אולי לא הידקתי מספיק את המאוורר לגוף קירור או משהו כזה.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

פרה פרה.

אמרתי לך מקודם שהמאוורר פועל בהתאם לחום המעבד, והמעבד מתחמם בהתאם לפעילות שלו. מכיוון שלא העמסת עליו, הוא לא האיץ ולכן לא התחמם. המפזר שהפעלת חימום את המעבד ולכן המאוורר הגביר את הסיבובים.

זה לא בדיוק חיישן על המאוורר. צלעות הקירור מקררות ומזרימות את החום, אבל כשחום המעבד עולה, הרי המאוורר מחובר ללוח האם ומקבל הוראה משם על ידי חישוב המעלות של המעבד מהסוקט (שאלת את עצמך פעם מדוע כל הסוקט הוא מתכת?) ולפי כך מתפקד.

פורסם

שתהיו בריאים...העיקר שהבנתם אחד את השני :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים