עבור לתוכן

מסתמנת תחילת תקופת האנדרואיד בישראל.

Featured Replies

פורסם

המרקט לא זימין ברוב אירופה אז שיהיה זמין בארץ?

אני לא מאמין כי ניופאן סתם משקיעה זמן ומשאבים כדי לפתח אפליקציות למרקט והיא לא יודעת בוודאות כי המרקט יהיה זמין בקרוב לישראל.

• תגובות 35
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מאמין כי ניופאן סתם משקיעה זמן ומשאבים כדי לפתח אפליקציות למרקט והיא לא יודעת בוודאות כי המרקט יהיה זמין בקרוב לישראל.

אני מבטיח לך שכמות המשאבים שניופאן משקיעה נגמרת בPress Release שגורם לאנשים לקנות את המכשירים שהיא מייבאת.

פורסם

^^

כמה נכון...

פורסם

לגבי הזמינות של ה-market בארץ:

כל האפליקציות החינמיות במרקט זמינות מישראל כמו גם מרשימה ארוכה של מדינות בעולם, מה שלא זמין מכל מקום הן האפליקציות בתשלום.

האפליקציות בתשלום מהמרקט - זמינות אמנם רק מהמדינות ש"דובי זובי" ציין ברשימה (http://www.google.com/support/androidmarket/bin/answer.py?hl=en&answer=138294), אבל כמו שהוא הסביר - יש דרך לעקוף את זה... אני לא יודע איך הוא עשה את זה, ואם ידנית או לא - אבל יש אפליקציה נוחה מאד שעושה את זה בקלות, שמה: market enabler

ניתן להוריד מפה: http://code.google.com/p/market-enabler/

דרך אגב, שמעתי (לא ניסיתי) על דרך נוספת "לעבוד" על המרקט בלי להתקין marketenabler - פשוט להשיג sim אמריקאי (אפילו אחד לא פעיל), להכניס למכשיר - והופ. יש מרקט מלא (אני מניח שבתרחיש כזה צריך להיות ליד רשת אלחוטית, ולא להסתמך על לקבל DATA מהמפעיל הסלולרי)

החדשות הטובות: בגוגל ישראל עובדים כרגע על אנדרואיד עם עברית קומפלט, ההערכות הן שזה ישוחרר בתחילת יוני - תוכלו לקרוא על זה פה:

http://www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=1000543092 (נראה לי שקצת יש בעיה בגלובס כרגע, אז אם הכתבה לא עולה כמו שצריך, מצאתי בגוגל אתר שהספיק לשאוב מהם את הכתבה: http://www.virtualjerusalem.com/news.php?option=com_content&view=article&id=1866:google-israel-develops-android-in-hebrew&catid=4:finance&Itemid=1866 )

ובנוסף, בקרוב גם בישראל יהיה מרקט מלא: http://androinica.com/2010/03/30/google-adds-android-market-to-more-countries/

בכל מקרה, גם בלי עברית רשמית מגוגל - יש לי עברית בכיף על הנקסוס1, ולא היתה לי שום בעיה להפעיל market enabler, ויש לי רק דברים טובים להגיד על אנדרואיד, במיוחד לאור העובדה שמפתחי אנדרואיד מכל העולם עושים *המון* ותורמים *המון* לקהילה - מהיום הראשון שלי עם הנקסוס, כבר כ-3 חודשים - אני משתמש ב ROM של מפתח שנקרא Cyanogen - שלקח מערכת הפעלה מעולה, ועשה אותה הרבה יותר :)

במידה ולמישהו פה יש שאלות על אנדרואיד בכלל, או על הנקסוס בפרט - אני אשמח לענות.

פורסם

מה שאתה אומר פה הכל טוב ויפה, אבל שוב אתה חוזר לעבודה שאתה פאקינג צריך להרוס את האחריות על המכשיר בשביל כל הדברים האלה וכמות האנשים שקונה smartphone בשביל לשחק איתו היא אפסית, יש סיבה למה כמעט כל משרד היום עבד לiphone אפילו עובדי מט"ח לכל הרוחות.

כמות ואיכות האפליקציות אליו היא מטריפה, ומאוד קל לפתח אפליקציות פנים ארגוניות.

פורסם

בשביל להשתמש בחנות הייתי צריך לשנות את הקוד מפעיל במכשיר שלי(שיניתי לTmobile) ולהתשמש בכרטיס ללא ווידוא כתובת כמו Master Card לדומא.

מה שאתה אומר זה שאם אני משתמש ב-Master Card אני יכול להכניס איזה Billing address שאני רוצה במרקט או באתרים (כמו אמזון לדוגמא), ואף אחד לא בודק את זה?

פורסם

duh?

פורסם

מה שאתה אומר פה הכל טוב ויפה, אבל שוב אתה חוזר לעבודה שאתה פאקינג צריך להרוס את האחריות על המכשיר בשביל כל הדברים האלה וכמות האנשים שקונה smartphone בשביל לשחק איתו היא אפסית, יש סיבה למה כמעט כל משרד היום עבד לiphone אפילו עובדי מט"ח לכל הרוחות.

כמות ואיכות האפליקציות אליו היא מטריפה, ומאוד קל לפתח אפליקציות פנים ארגוניות.

אין ספק שכדי למצות את היכולות של האנדרואיד עד תום, אתה צריך להיות סוג של Power user... על זה אני מסכים לגמרי, אבל גם out of the box - זו מערכת הפעלה מעולה, ולדעתי - עם החומרה המתאימה (ואני יכול להעיד רק על סמך השימוש בנקסוס 1) - ברוב המוחץ של הקטגוריות - הנקסוס יוביל על האייפון.

אין ספק שהפופולריות של האייפון גדולה יותר, ולא תמיד מהסיבות הנכונות - אחוז ניכר מהסיבה לפופולריות הוא העובדה שזה מוצר של אפל, שהצליחו למצב את עצמם ככה שאפילו אם הם ידפיסו את סמל התפוח על טלפון חוגה - הוא יראה יותר סקסי ונחשק - וכל הכבוד להם על כך, אני לגמרי מצדיע. אבל זה לא תמיד מוצדק.

ואגב, אין ספק שמבחינת כמות אפליקציות - האייפון כרגע מוביל בגדול, אבל קצב הגדילה של כמות האפליקציות לאנדרואיד היסטרי, וזה רק עניין של זמן עד שיתיישר הקו. אל תשכחו שמבחינת פז"ם - האייפון מוביל בגדול.

בקיצור - לפחות מהבחינה הזאת - אנדרואיד עדיין לא אמרה את המילה האחרונה.

לגבי קלות הפיתוח - אני אמנם מתכנת, אבל מעולם לא ניסיתי לפתח לאייפון/אנדרואיד - אז איני יכול להגיב על ההבדלים בנושא הזה.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שגם בסופו של דבר כרגע כמות האפליקציות החינמיות לאנדרואיד גדולה בהרבה מבחינת אחוזים\ אפליקציות שימושיות מתקדמות בחינם.

ללא קשר עכשיו למלחמת האנדרואיד באייפון מדובר בתוספת שתעשיר מאד את השוק בישראל ואולי תביא את המרקט וההכרה בישראל לאנדרואיד.

פורסם

ואגב, אין ספק שמבחינת כמות אפליקציות - האייפון כרגע מוביל בגדול, אבל קצב הגדילה של כמות האפליקציות לאנדרואיד היסטרי, וזה רק עניין של זמן עד שיתיישר הקו. אל תשכחו שמבחינת פז"ם - האייפון מוביל בגדול.

בקיצור - לפחות מהבחינה הזאת - אנדרואיד עדיין לא אמרה את המילה האחרונה.

עדיין אי אפשר להשוות את האיכות של התוכנות שיש באנדרואיד לאלו שיש באייפון

על אחת כמה וכמה כשמדובר בשוק הישראלי.

בתור משתמש אנדרואיד אני ממש לא מתרשם מה50,000 אפליקציות שהם חצו לא מזמן.

פורסם

גם אני עם הנקסוס (לפני כן היה לי Hero) ותמיד בעלי האייפון מתפארים במספר האפלקציות שיש לאייפון, תמיד שבקשתי מבעלי אייפון "להפתיע" אותי עם אפלקציה הם לא הצליחו (להוציא משחקים)- כל אפליקצייה טובה שיש באייפון יצאה כבר מזמן לאנדרואיד

פורסם

תוכנות ישראליות? אתה רציני?

אתה יכול להזמין כרטיסים לסרט קולנוע בישראל עם תוכנה כלשהי?

לחפש מסעדה ולהזמין בה מקום בלי להתקשר או להזמין פיצה/מוזס ככה דרך אפליקציה בכיף (תוך כדי נהיגה הביתה מהעבודה?)?

לראות ערוצי טלוויזיה ישראליים+vod של סדרות בחינם/בכסף?

להיכנס לחשבון בנק שלך ולבצע פעולות כולל קנייה ומכירה של ניירות ערך (אגב, הדפדפן של הנקסוס לא נתמך ע"י הבנק שלי)

אתה יכול לגלוש בone/ynet/yad2 ועוד המון אתרים ישראליים עקומים בנקסוס שלך?

לאנדרואיד בכלל ולנקסוס בפרט יש המון יתרונות על האייפון

בתחום התוכנות (ובפרט הישראליות) המרחק הוא שנות אור

המרקט של אנדרואיד הוא הוכחה שכמות לא מעידה על איכות.

פורסם

לגבי שיחות וידאו - יש אפשרות (אפילו עם אפליקציה כלשהיא) להשתמש במצלמה האחורית לצורך שיחות וידאו?

אני יודע שלא יראו אותי בזמן השיחה אבל האם יש אפשרות להקטין רזולוציה ולהשתמש בה בכל זאת?

פורסם
  • מחבר

אני שמח לעדכן כי המוטורולה מיילסטון כבר זמין בסלקום, מדובר במכשיר בעל מפרט מרשים ביותר כולל עברית, ובמחיר מפתיע לכל הדיעות של בערך 67 שקל לחודש ! אם האנדרואידים ימשיכו להכנס במחירים אטרקטיבים כל כך יש בהחלט סיבה לאופטימיות בשוק הסלולאר בארץ.

פורסם

המחיר הנ"ל הוא רק למי שקונה דרך האתר של סלקום, שאר האנשים יצטרכו לשלם 75 שקל לחודש. לדעתי מחיר טוב מאוד ופעם ראשונה בתקופה ארוכה שאני רואה שחברת סלולר מציעה מכשיר טוב במחיר נמוך יותר מחנויות פרטיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים