עבור לתוכן

טוויקים ל WINDOWS 7 לשיפור מקסימלי של ההורדות ובכללי (וגילוי מאוד מעניין)

Featured Replies

פורסם

אז אני אנסה לתת פה קצת עזרה בוינדוס 7 עם כמה כיוונים שאני מקווה שיעזרו לכמה אנשים שאו אם יש להם בעיות או שיעזור להם לשפר מה שכבר טוב.

אפשרי לבצע באופן יחסי את ההגדרות בויסטה אבל ב XP אפשרי רק מספר מוצמצם מאוד של הגדרות.

קודם כל לפני שנתחיל תיכנסו לשני אתרים תאשרו את כל האישורים שהם מבקשים ותפרסמו מה קיבלתם, אתם תקבלו לינק יחיד שתוכלו לפרסם.

זה אתר שיבדוק את הראוטר שלכם והקישור שלכם אם הוא תקין או בעל יכולות תמיכה מסויימות שנדבר בהמשך, אם זה עובר אז סימן שהוא תומך באפשרויות המתקדמות של וינדוס 7 ואפשר להפעיל את חלקם.

http://www.microsoft.com/windows/using/tools/igd/default.mspx

(חייב שיהיה JAVA מותקן במחשב)

באתר הזה אתם תבצעו בדיקה של ההגדרות המכוונות בוינדוס באופן מוחשי תוכלו לראות מה מופעל ומה לא תקין, אם משהו בגדר כיוון או משהו שמפריע (תצטרכו לבחור את צורת החיבור ואת מהירות החיבור אחרי שקובץ הבדיקה יירד, נגיד יש לכם 5MB אז תרשמו בקופסא 5000 אם יש לכם 7MB תרשמו 7000 בצורה של Kbit. ואיזה חיבור יש לכם זה בדרך כלל NORMAL אם זה כבלים אם זה ADSL אז PPPop ואז תצטרכו לבחור מערכת הפעלה תבחרו ב VISTA כי כעיקרון וינדוס 7 הם אותו הדבר בדבר הזה. תפרסמו פה את הלינק שיווצר לכם שנוכל לראות מה לתקן.

http://www.dslreports.com/tweaks

אז ככה נתחיל מהטוויקים ונגיע לגילוי המעניין שהזכרתי לעיל, זה ישפיע על הרבה מאוד אנשים פה, ההסבר יהיה די מסובך, לא אקטיבי לחלקם אבל אבל בדקתי את זה באופן מעמיק מאוד וגיליתי שבאמת זה מה שמשפיע, עשיתי את כל הדברים האחרים שאני עושה בד"כ וכביכול הבעייה או השינוי לא התרחש - התקיים.

אז נגיע לבסיס, קודם כל עידכון הדרייברים חשוב מאוד, אם אתה גיימרים מאוד מומלץ לבטל את Interrupt Moderation, אני לא זוכר את השם שלו בעברית אבל הוא יהיה רק בעל אפשרויות - הפעל או בטל ENABLE - DISABLE, אז תבחרו DISABLE בטל.

זה נועד לאנשים עם מעבדים חלשים שהכרטיס רשת יחלק באופן מעשי את הפאקטים (חבילות המידע) שמגיעות למחשב בחלקים של נגיד 4 קופסאות לשנייה במקום להעביר את כל הקופסאות במשאית אחד, באופן יחסי זה ישפר ב 30% את הפינגים במשחקים כי החבילות יגיע באופן מידי ולא בצרורות.

יש עוד אפשרות שרוב האנשים לא צריכים אותה והיא גורמת ל DELAY בקרב מחשבים או בקרב מחשבים יחידים שמחוברים לאינטרנט, מה שנקרא FLOW CONTROL TX & RX זה שולט בכיוון של זמן עצירה וקבלת נתונים גורם למן שילוב של רמזורים, משהו שאנחנו לא צריכים, אז מומלץ לבטל את זה. אם אתם לא מצליחים להתחבר או יש כל מיני בעיות שלא היו מקודם ברשת המחשבים אם יש לכם אז תחזירו את זה, אבל כל עוד אתם מגדירים את מהירות כרטיס הרשת באופן ידני במקום AUTO NEGATATION בצורה שאתם בוחרים את ההתאמה למודם או לראוטר לא תהיה כל בעייה.

עכשיו לפקודות של הוינדוס, להגיע לשם צריך ללחוץ על כפתור ה WIN שנמצא במקלדת WIN +R יפתח חלון של "הפעלה" תרשמו CMD ותאשרו.

עכשיו יהיה לכם חלון שחור שבוא נקיש מספר פקודות, אני יפרט בקצרה על כל אחד מהם ומה החיסרון ואם תרצו אני יוסיף אחר כך.

Netsh int tcp show global

Netsh int tcp set global rss=disable
Netsh int tcp set global chimney= enable
Netsh int tcp set global autotuning=normal or restr
Netsh int tcp set global netdma=disable
Netsh int tcp set global dca=disable
Netsh int tcp set global congestionprovider=none

netsh int tcp set heuristics disabled

עכשיו בקשר לפקודות

RSS אומר שימוש במעבד אחד בעל כמה ליבות, אם אין לכם לוח אם סופר חדש, או לוח אם זול, או קניתם כרטיס רשת במחיר של 50-130 שקל אתם לא יכולים להשתמש באפשרות הזאת וחייבים לבטל, אז תעתיקו ותדביקו והוא יבוטל, כל הפקודות לא צורכות הפעלה מחדש הם מתרחשות ברגע שאישרתם וקיבלתם הודעה OK.

chimney זה לרוב הכרטיסי רשת יש ומומלץ להפעיל את זה, זה אומר שהמידע יעבור לכרטיס רשת במקום למעבד, כלומר כל העומס ותהליך העיבוד של הנתונים שיעברו דרך הרשת יעברו בלעדית דרך הכרטיס רשת ויעקפו את המעבד בשביל שיפור הביצועים של המעבד עצמו ויפנה לפעולות אחרות, וכרגיל אם יש בעיות פשוט תבטלו עם DISABLE.

Autotunning (קודם כל נאמר שיש בעיות עם ההגדרה הזאת אם יש לכם ראוטרים ישנים או לא מעודכנים, ואפילו אם מעודכנים עדיין לא אומר שאפשרי) אומר שהוינדוס ישלוט על כמות המידע שיוכל לעבור בכרטיס רשת כלומר גודל החלון, זה כעיקרון אומר לו יש לנו 9000 מכוניות האם הם יכולים לעבור עכשיו בפעם אחת את הכביש ? אז ככה זה אומר לו אם יש לכם 16MB צריך להיות מוגדר RWIN מסויים שאומר לו בדיוק או בטווח כמה מידע יוכל לעבור בהתאם לחבילה (וינדוס ויסטה ו 7 עושים את זה באופן דינמי בהתאם למידע שאתם מקבלים באופן מקסימום ביצועים) , לא יותר לא פחות אחרת יש בעיות כי הוא מנסה לקבל יותר ופשוט אין בגדר הגיון, וגם כשיש פחות אז אתם תקבלו פחות מהירות כי הוא יוכל להעביר פחות מידע. מומלץ להשתמש ב NORMAL, אם יש לכם בעיות קריטיות טעינת אתרים איטית, אי אפשר לקבל אימייל, שליחה וקבלת קבצים איטית ברשת מחשבים או שתבטלו עם DISABLE או שתנסו קודם RESTRI, תבדקו.

NETDMA מומלץ לבטל באופן מידי כי הוא לשימוש רק עם כרטיסי רשת מיוחדים ומעבדי XEON של אינטל אם לוחות אם מיוחדים.

DCA גם מומלץ לבטל כי הוא השיפור ביחד של NETDMA.

congestionprovider כל האתרים ממליצים לאפשר את זה, אבל גיליתי שהדבר הזה כאמור טוב רק לחיבורי ATM , SATALITE, חיבור מהירות לא מסונכרן או לווין, לא לכבלים או ל ADSL אחרת יש השפעות נגטיביות, ובדקתי את זה, אז מומלץ להשאיר את זה על כבוי, אם אתם רוצים להתנסות אז תפעילו את זה באמצעות הפקודה CTCP אחרי ה =.

heuristics זה אפשרות שוינדוס ינסה להגביל את ה RWIN אוטומטית כשהוא רואה שהראוטר או הגלישה לא יציבה, אם יש לכם בעיות בטווח ארוך תנסו להחזיר את זה ל ENABLE, למרות שלוקח לזה המון זמן עד שזה משנה את ההגדרה לבד.

אחרי שסיימנו את כל זה תוכלו לבדוק אם המהירות השתפרה.

עכשיו לתגלית החשובה, כידוע כולם משתמשים בתוכנה הזאת, אבל אני גיליתי שהיא פשוט הורסת את החיבור או את ההגדרות לטווח ארוך, זהו הלא אחר מאשר Windows Live Messenger בגירסה הכי חדשה שלו, גיליתי שהוא פשוט מבטל לחלוטין את ה AUTOTUNING אוטומטי ומוריד את החיבור לחלוטין בגלישה, ב STREAMING - youtube וכו', וגם בסוגים שונים כגון UTORRENT. גם גורם באופן נדיר לניתוקים עקב השינויים שהוא גורם.

עכשיו אתם שואלים איך בדקתי ?

באתר השני שנכנסתם אליו יש בדיקה שמראה את ה RWIN ורמת הסקאלה שבו הוא מגדיל את החלון, בדרך כלל מבוטל מתחיל מ 65433 כל הכפלה זה מכפיל את עצמו בקפיצות של 2- כלומר 65433x2 ואז המספר הבא מגדיל את עצמו בעוד 2 וכו', זה אומר שרמת ההכפלה של פעמיים אומר 4 עד ל 14 מקסימום שזה רק לחיבורים של 1GBIT. אז כאמור ברגע שהסמנג'ר עושה את הפעולה הוא מפסיק את ההכפלה לחלוטין ומבטל אותו באופן עצמאי, ורואים את זה באתר ללא שום שינוי אחר שעשיתי. בבדיקות נוספות שעשיתי פשוט לא הרצתי את המסנג'ר, אבל הרצתי משחקים, תוכנות רגילות, דרייברים, אתרים, אינטרט, יוטיוב, יוטורנט, הורדות, שירים וכל מה שתחשבו וה Autotuning נשאר ברמה של עובד ופעיל.

בנושא כיוון ראטורים אני ינסה לעזור גם, יש כיוונים שחייבים לאשר בשביל ש 1. לא יפרצו לראוטר עצמו. 2. תוכלו לשחק משחקי רשת ללא בעייה 3. שיהיו הפורטים הנחוצים להעברת המידע של חיבור LT2P וכל הפורטים הנוספים שחייבים להיות מוגדרים ומופעלים.

חייב לציין שלכל מי שיש ראוטר, לבטל באופן מידי את ה FIREWALL של וינדוס לא משנה אם XP ויסטה או וינדוס 7, וגם לא להתקין שום תוכנת FIREWALL נוספת צד 3.

אז זהו לבנתיים מקווה שעזרתי לכולם ותפרסמו תגובות.

עריכה : עודכנו פרטים ותיקונים

עריכה : הוסף FLOW CONTROL כמצב DISABLE.

פורסם

נשמע טוב. מישהו ניסה? אין לי זמן כרגע.

פורסם

סחתיין על המאמץ, אבל אני בספק רב אם הכיוונונים האלו באמת יתרמו משהו לרוב המוחלט של האנשים.

קודם כל, הבדיקה באתר של מיקרוסופט היא מאוד בסיסית ומהאבחנה הראשונית שלי זה נראה כמו בדיקה ש99% מהנתבים המוצעים מהשנתיים האחרונות יעברו בלי בעיות.

דבר שני, לגבי פינגים. ההגדרות במחשב זניחות ביחס לדרך שהמידע צריך לעבור בינך לבין היעד (וההפך), כך שאני סקפטי למדי שהשינוי המדובר יביא לשינוי דרמטי עם בכלל.

וסתם בכללי, אני בספק אם איזה מהשינויים המתוארים פה מספק האצה משמעותית לחיבור אינטרנט כלשהו. אני אישית הייתי מנסה אותם רק במידה ובאמת הייתה לי בעיה שלא נבעה מכך שאחי טוחן טורנטים בחדר השני.

פורסם

חבר'ה אני ניסיתי את זה..בדיוק 7 דקות.

מרושם ראשוני, אני יכול לומר כל הכבוד X7-007!

אני משתמש בחיבור של 5 מגה דרך בזק בינלאומי.

חל שיפור די משמעותי בהעלאת הדף - אתר -

שיפור משמעותי בסטרימינג באיכות HD ביוטיוב...

סחטיין! ותודה רבה.

שווה לנסות

פורסם

חברה, אני מכיר את הבחור וזה באמת אמיתי....

הטוויקים ממש עזרו לי :)

תודה יוסי!! :yelclap:

פורסם

הנה שלי

יש מקום לשיפורים?

The TCP parameters differ between IPv4 and IPv6.
TCP Parameters for IPv4 Connections
----------------------------------------------
Receive-Side Scaling State : enabled
Chimney Offload State : automatic
NetDMA State : enabled
Direct Cache Acess (DCA) : enabled
Receive Window Auto-Tuning Level : normal
Add-On Congestion Control Provider : none
ECN Capability : disabled
RFC 1323 Timestamps : disabled
TCP Parameters for IPv6 Connections
Chimney Offload State : enabled
Add-On Congestion Control Provider : ctcp

[br]פורסם בתאריך: 20.04.2010 בשעה 14:41:53

תודה בקשר לinterrupt moderation אני זכרתי שיש איזה שיט כזה בהגדרות אבל לא ידעתי את השם

עכשיו הוא מבוטל

פורסם
  • מחבר

הנה שלי

יש מקום לשיפורים?

The TCP parameters differ between IPv4 and IPv6.
TCP Parameters for IPv4 Connections
Chimney Offload State : automatic
TCP Parameters for IPv6 Connections
Add-On Congestion Control Provider : ctcp

[br]פורסם בתאריך: 20.04.2010 בשעה 14:41:53

תודה בקשר לinterrupt moderation אני זכרתי שיש איזה שיט כזה בהגדרות אבל לא ידעתי את השם

עכשיו הוא מבוטל

כן יעזור אבל אם תגיד לי איזה כרטיס רשת יש לך ככה שנוכל בדיוק לכוון לפי התמיכה שהכרטיס יוכל לספק, כי יש הגדרות שצריך להפעיל דרך הכרטיס רשת לדוגמא ה RSS, וה CHIMNEY שהם ה TCP UDP OFFLOAD והגדרה מאוד ספציפית ל RSS. אז נתחיל מזה שכנראה אין לך.

Netsh int tcp set global rss=Disable

Netsh int tcp set global chimney=Enable

Netsh int tcp set global netdma=Disable

Netsh int tcp set global dca=Disable

Netsh int tcp set global autotuning=Restri

בפקודה האחרונה תנסה עם Normal ו Restri תנסה להוריד ולגלוש, מה שיעבוד לך יותר טוב לטווח ארוך תשאיר.

ב IPV6 בנתיים לא ניגע קודם נסדר את ה IPV4.

פורסם

זהו כרטיס הרשת

Realtek RTL8168C/8111C PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212) PCI

בלוח האם:

Motherboard Name Gigabyte GA-EP43-UD3L

דרך אגב, אחרי שאני משנה פקודות לבד זה לא מציג הפרדות אלא משתנה למשהו אחד כזה:

Querying active state...

TCP Global Parameters
Receive-Side Scaling State : disabled
NetDMA State : disabled
Direct Cache Acess (DCA) : disabled

זה עובד נחמד ככה, עדיין יש סרטונים ביוטיוב שהם 1080P שנעצרים לטעינה

אין שינוי ממשי בגלל שלפני זה הייתי על הטוויק שפרסמתי של ספידגייד

פורסם
  • מחבר

זהו כרטיס הרשת

Realtek RTL8168C/8111C PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212) PCI

בלוח האם:

Motherboard Name Gigabyte GA-EP43-UD3L

דרך אגב, אחרי שאני משנה פקודות לבד זה לא מציג הפרדות אלא משתנה למשהו אחד כזה:

Querying active state...

TCP Global Parameters
Receive-Side Scaling State : disabled

זה עובד נחמד ככה, עדיין יש סרטונים ביוטיוב שהם 1080P שנעצרים לטעינה

אין שינוי ממשי בגלל שלפני זה הייתי על הטוויק שפרסמתי של ספידגייד

שכחתי לשאול האם יש ראוטר ? והאם אתה משתמש בגירסה הכי חדשה של הכרטיס רשת ?

עריכה : תפעיל בחזרה את ה RSS הכרטיס שלך תואם בדרישות של NDIS 6.0 זה אומר תמיכה מלאה באפשרויות החדשות כגון Receive Side Scaling , TCP OFFLOAD וכו'.

פורסם

מודם rta1320a יכול לשמש גם כראוטר אבל כרגע מחובר כמודם והחייגן הוא בווינדוס

014+בזקNGN

10 מגה

ואני משתמש בדרייבר הכי חדש לכרטיס רשת

1080P עדיין נעצר לטעינות כל כמה זמן

720P זורם

אני חושב שמפה זה כבר תשתית וספק אחראים לשאר לא?

Querying active state...

TCP Global Parameters

פורסם

מה לגבי הכרטיס הזה:

Model Generic Marvell Yukon 88E8056 based Ethernet Controller

Speed 100 Mbps

צריך להפעיל את הReceive-Side Scaling State ?

תודה!

פורסם
  • מחבר

מודם rta1320a יכול לשמש גם כראוטר אבל כרגע מחובר כמודם והחייגן הוא בווינדוס

014+בזקNGN

10 מגה

ואני משתמש בדרייבר הכי חדש לכרטיס רשת

1080P עדיין נעצר לטעינות כל כמה זמן

720P זורם

אני חושב שמפה זה כבר תשתית וספק אחראים לשאר לא?

Querying active state...

TCP Global Parameters

כן עשוי להיות גם YOUTUBE עצמו, כל סרט תמיד טוען שונה. אבל יש גם כיוונים של הראוטר שצריך לכוון.

מה לגבי הכרטיס הזה:

Model Generic Marvell Yukon 88E8056 based Ethernet Controller

Speed 100 Mbps

צריך להפעיל את הReceive-Side Scaling State ?

תודה!

תתקין את הדרייבר http://extranet.marvell.com/drivers/driverDisplay.do?driverId=175

http://www.marvell.com/support.html

אבל לא רק החדשים יותר תומכים 58 ומעלה

פורסם
  • מחבר

אם רק 58 ומעלה תומכים, האם התקנת הדרייבר תביא לשינוי כלשהוא?

כמובן,,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים