עבור לתוכן

צריך מאווררים חדשים למערכת חמה מידי

Featured Replies

פורסם

הגיעה אלי תכני מחשבים ואמר לי כך

להוסיף מאוורר קדמי ואחורי 120 MM

להחליף משכה טרמית ולשים קירור טוב יותר למעבד (קירור שעומד של זלמן )

להחליף את המאוורר ה 240MM של EZCOOL במאוורר של חברה אחרת כמו זלמן (אותו גודל)

הוא אומר שהכרטיס מסך חם מידי (106 מעלות) וזה כשהמשחק ברקע אז הבעיה זה סיקרקולציה

אז בקיצור אני צריך 2 מאווררים 120MM(*שליטה מהלוח אם)

מאוורר 240MM איכותי(*שליטה מהלוח אם)

מאוורר איכותי למעבד (זלמן איכותי)

אני הולך להרכיב את הכול אז אני השמח לקבל קצת עזרה בעניין

תקציב 500 שח

תודה מראש .

הכרטיס מסף HD 4850

מעבד Q6600 תושבת 775

לוח אם MSI P6NGM

בדקתי ויש רק כניסה אחת למאורר שנשלט על ידי המערכת

הוא המליץ לי על מאווררים כאלה

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3934&CatCode=553

אבל לא הבנתי איך הם אמורים להטפס ללוח אם

אין להם את הברגים שלהם...

מה אתם חושבים על המאווררים האלה ?<

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4949&CatCode=554

יש להם חיבור ללוח אם ?

והמכשה הזות

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2353&CatCode=555

אני מבקש שתדריכו אותי שלב אחרי שלב ... תודה

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

פורסם

לא חבל שתקבל אזהרה על הקפצה לא במקום של דיון?? רק אחרי 24 שעות מותר לך להקפיץ דיון...

מאוורר 120 מ"מ במארז מקדימה ומאחורה לא מצריך חיבור ללוח אם ,זה אפשרי בכל מאוורר אבל לא הכרחי בכלל.

למאוורר יש חיבור 3 או 4 פינים שמתאים לחיבורי מתח למאווררים בלוח אם - אם המאוורר מגיע עם חיבור מלבני גדול יותר , יש מתאם שניתן לחבר כדי לחבר אותו ללוח אם , שוב , זה לא הכרחי בכלל..

לגבי המשחה , יש טובות ממנה , תחפש בזאפ MX-2 או MX-3 (אם יש בארץ)...

תוריד את התוכנה REALTEMP או CORETEMP ותעלה תמונה משם , לא בטוח שאתה בכלל צריך קירור חדש למעבד...

כנ"ל לגבי המאוורר 240 מ"מ , יכול להיות שברגע שתוסיף את המאוורר בקידמת המארז ומאחורי המארז , תהיה סירקולציה טובה יותר של אוויר.

שים לב , רצוי שהמאוורר הקידמי ישאב אוויר למארז והאחורי יוציא אוויר חם מחוץ למארז (על כל מאוורר בצידו יש חץ עם הכיוון של זרימת האוויר)

(סתם בשבילך , *משחה* , *טכנאי* , *הזאת* , *אשמח* , יעזור לך ולאחרים להבין מה בדיוק אתה מחפש וצריך :xyxthumbs: )

פורסם
  • מחבר

כול משאמרתה אני יודע תרגיש חופשי לדבר איתי במושגים (שגיאות כתיב לא חייבות להגיד משהוא ;))

חיבור מלבני גדול יותר= מולקס = חיבור ישיר לספק כוח

בדקתי עם REALTEMP

לצערי אני לא יכול להראות לכם טמפרטורות כשזה קורה כי כשזה קורה הכול תקועה

כשהמשחק היה ברקע

טמפ הכי גבואה של המעבד היה 70 של הכטיס מסך 106 וזה כשהמאוורר על 100% (עשיתי UNLOOK ל אוברדרייב) יחסית נורמאלי למצב של מעמץ אבל לא למצב שהמשחק ברקע כבר חצי שעה

אני רוצה שיהיה חיבור ישר ללוח אם בשביל שלמחשב תיהיה שליטה על המאוורר

כשצריך יותר שיהיה יותר

כי אחרת המאוורר איתן 50% כשהוא יכול לתת 100%

אני ממש לא רוצה לקנות פעמיים אז חשבתי על חברה טובה כמו זלמן ..

מה אתם חושבים על המאווררים שהבתי ?

נ.ב אני צריך חנויות מחדרה לא יותר מזה .... לא קונה באנטרנט ...אז אם תמצה לי משכה יותר טובה רק בחדרה אז סבבה ...

אהה כן עוד דבר ... אני קונה מחר את כול הדברים ומחר אני יעשה את הכול

אז אני צריך תשובה מהירה .. תודה :xyxthumbs:

פורסם

70 מעלות במאמץ למעבד שלך זה לא הרבה לדעתי , אני חושב שזה אפילו מצויין.

הכרטיס מסך באמת חם אבל זה כנראה נובע מסירקולציה רעה בתוך המארז.

כשאתה מחבר מאוורר 120 מ"מ (לצורך הדוגמא) לחיבור מולקס , אתה תקבל 100% RPM ולא 50%.

רשמת שיש לך רק חיבור 3/4 פינים על הלוח אם , מה יעזור אם תקנה מאווררים ולא יהיה לך לאן לחבר אותם??

אני אישית חושב שיש חברות טובות יותר מזלמן - גם בגופי קירור,מאווררים ושמחות טרמיות.

בתחום החומרה ואביזרי מחשב לא צריך להינעל על מותג כזה או אחר , זה שפה בארץ לא מכירים חברה X למשל , לא אומר שהיא רעה , להיפך , היא יכולה להיות הרבה יותר טובה וגם הרבה יותר זולה.

יכולים להגיד לך כל מיני דברים אבל המשחה הטובה והפופולרית ביותר היא דווקא הMX-2 או הMX-3 החדשה (יחסית) , הן נותנות את הביצועים הטובים ביותר.

לגבי המאווררים , שוב , יש טובים יותר וגם די בטוח ששקטים יותר - זה לא אומר שהם רעים אלא שיש אופציות אחרות בשוק כמו מאווררי SCYTHE לדוגמא...

מצטער , אני מת"א , אני לא מכיר חנויות בחדרה... :nixweiss:

לגבי הטמפ' , דווקא לא רציתי לראות בזמן שזה קורה אלא דווקא בזמן מנוחה , יכול להיות שאם בזמן מנוחה יש לך טמפ' גבוהות מהרגיל אז אולי היה אפשר לבדוק מה מקור הבעיה בפירוט...

פורסם
  • מחבר

במנוחה מעבד 56

כ.מ 67-70

יש חיבור אחד של 3 פינים על הלוח אם

בכייף מה שאתה יודע שטוב תגיד לי ....

התקוונתי שתתן לי קישורים לחנויות שנמצאות בחדרה

למשל איבורי

למרות שאומרים עליהם הרבה דברים ... כבר קניתי את המחשב שם וכבר מקירים אותי שם ...

אין לי שום דבר מיוחד אם איזה חברה סתם עלה לי הזלמן ... אבל את המאוורר למעבד זה בכוונה בשביל שהמאוורר יזרום עם הסירקולציה ... האוויר נכנס מקדימה הולך למעבד,כרטיס מסך ואז למאוורר מאחורה ולספק כוח ... אז חשוב שהוא יעמוד ויהיה לכיוון הצד(כמובן חזק ואיכותי וכו..)

רק לא הבנתי איך אני תופס אותו ללוח אם בלי הברגים ...

פורסם

שוב , אני לא חושב שאתה צריך קירור למעבד.

אני חושב שאתה צריך קודם לשפר סירקולציה במחשב , להחליךף משחה טרמית על המעבד (עם גוף הקירור הנוכחי שלך) ואז לבדוק שוב טמפ'.

למה לקנות קירור חדש למעבד אם לא חייבים?

מקסימום תקפוץ פעמיים לקנות (במקרה הכי גרוע) , במקרה האופטימלי חסכת כסף...

המאוורר של המעבד יכול לעבוד בכל מיני כיוונים , השאלה היא איך אתה מרכיב אותו , אתה יכול להרכיב אותו בצד ליד המאוורר האחורי שמוציא אוויר חום (כיוון זרימת האוויר זהה לשניהם) , אתה יכול להרכיב אותו שידחוף אוויר קר מקידמת המארז ואתה יכול גם לשים אותו שימשוך אוויר חם וישחרר אותו לחלק העליון של המארז (אם יש לך מאוורר עליון) - בתכל'ס לדעתי הוא הבעיה הפחות מרכזית כרגע.

תשמע, באייבורי אין מבחר גדול של מאווררים (לא לפחות לפי מה שרשום באתר שלהם) יש את האנרמקס שהם יקרים יותר או הזלמן.

תיגש אולי לKSP בחדרה , תקנה שם משחה טרמית MX-2 או MX-3 (יוצא 40 ש"ח ו 50 ש"ח בהתאמה - כמובן לא צריך את שתיהן ,אחת מהן איזה שתרצה - זה לא קריטי,מעלה אחת או שתיים הבדל לטובת הMX-3) , תקנה שני מאווררי SCYTHE (סקייט) כאלה:

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksphadera&uin=9965

הם עולים 70 ש"ח כל אחד , מגיעים עם חיבור 3 פינים ללוח אם ומגיע איתם מתאם מ3 פינים למולקס.

תרכיב אחד בקידמת המארז ,אחד מאחורה , תחליף משחה טרמית על המעבד (שכבה דקה מאוד!!! לא צריך הרבה) ותנקה את כל המאווררים שיש לך מאבק (כולל את המאוורר של הכרטיס מסך) ואז תבדוק שוב טמפ'.

הבעיה הכי גדולה שלך כרגע היא הכרטיס המסך ולא המעבד.

אם זה יעזור , אז סבבה , אם לא , אתה צריך לבדוק איך להוריד את הטמפ' של הכרטיס מסך - יכול להיות שהוא לא טוב וצריך לממש עליו אחריות (אם יש) או לקנות קירור ייעודי לכרטיס מסך (כשנגיע לשם כבר נראה מה עושים)

עוד שאלות?

פורסם
  • מחבר

אין לי קומפרסור ואני יכול לנקות את הכרטיס מסך בקושי

יש לי את הגירסה השקטה של ספיר (צבע כחול) וכול הגוף קירור בתוך קופסה ... איך אני יכול להוציא את האבק ? אין לי קומפרסור

שידרגתי את המחשב לפני שנה בשידרוג הוספתי את הכרטיס מסך הנוכחי החלפתי ספק כוח (OCZ500W) והוספתי זיכרון RAM

לפני היה כרטיס מסך עלוב אבל גם אז היו את התקלות האלה

נכון שהכרטיס חם מאוד אבל בגלל שהתקלה הייתה אפילו לפני הכרטיס מסך אז זה מפנה אותנו גם למעבד ...(שנמצה עם אותו קירור כול השנתיים ועבר מספר ניקויים והחלפת משכה טרמית...)

מצד שני אולי זה בכלל משהוא אחר לגמרה :smile1: אני כבר מבולבל :-\

גם אני לא גר בחדרה ואין לי רשיון אז בשביל להגיעה לשם אני צריך את ההורים שלי והם לא יכולים תמיד ...

אז אני לא יודע אם הוכל להגיע פעם שניה אחרי זה

...

עריכה

בדקתי את המאוורר זלמן שהבתי

הוא עושה 1800RPM לאומת 1600RPM של סקייט

ובמצב מנוחה הוא יותר שקט 20DBA לאומת 28DPA

במעמץ הזלמן 34DPA בסקייט לא רשום ...

http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=200

ונראה שגם הוא מתחבר ללוח אם ולספק לפי התמונות

לגבי המאורר של המעבד ...

מה הכי כדאי ?

אין מאוורר למעלה יש רשת אבל אין מקום למאוורר

פורסם

RPM הוא לא מדד לאיכות המאוורר , כמות האוויר שהוא דוחף במהירות הזאת היא זו שקובעת את האיכות שלו (זה ושקט יחסי) - מניסיון אני אומר לך שהוא יותר טוב.

לא צריך קומפרסור - קופצים לאופיס דיפו וקונים מיכל אוויר דחוס (באופיס דיפו זה נקרא "מנקה אבק עם ראש אקדח" - ציטוט ישיר מהמיכל עצמו)

אני חוזר על דברי שוב כי כנראה שאתה לא בדיוק מבין את הנק' שלי - אין טעם לקנות קירור למעבד כל עוד לא שיפרת את הסירקולציה במארז והחלפת משחה טרמית ואז בדקת שהבעיה חוזרת או נעלמת. - תבדוק ואז נמשיך הלאה , חבל סתם להוציא כסף , סירקולציה במארז אתה צריך לשפר בכל מקרה...

בנוסף , אם לא מרחת את המשחה כמו שצריך (לא אחיד או שכבה עבה מדי ) , זה פוגע ביכולת של המשחה לשנע חום ("יותר" במקרה הזה לא אומר שזה יותר טוב - להיפך , זה גורע מהביצועים של המשחה , המשחה היא רק מדיום שנועד ליצור שכבה מקשרת בין המעבד לגוף הקירור שהם לא תמיד משטחים ישרים ברמה המיקרוסקופית ועוזרת להעביר חום מצד אחד לשני)

המאוורר של סקייט ב1600 RPM דוחף 63.7 CFM (זה פחות או יותר נפח של אוויר ביחידת השטח הנתונה) כאשר המאוורר של זלמן ב1800 RPM דוחף 72 אבל מרעיש הרבה יותר.

תעשה את השיקול שלך ותקנה מה שבא לך , תאמין לי הלוואי והייתי מקבל אחוזים על מכירות של סקייט אבל אני לא מקבל אז לא ממש משנה לי מה תקנה... :lol:

פורסם
  • מחבר

אני נראה לי יקח את הזלמן כי לא כול כך הכפת לי רעש :lol:

אני יעדכן אחרי זה

תודה בנתיים :)

פורסם

הZALMAN רועש..אם אל מפריע אתה מוזמן..תעדכן אותנו בתוצאות..

פורסם
  • מחבר

כן אבל במחיר של שניי סקייט אפשר לקנות 3 זלמנים שמכניסים הרבה יותר ...

אם אני קונה שתיים ומתקין אותם אחד על השני זה יכניס יותר ?

פורסם

הZALMANים לא דוחפים הרבה יותר אוויר..מה גם שבמקום לרכוש שני מאוווררים חזקים ופחות רועשים..

אתה קונה 3 מאווררים רועשים ופחות חזקים :-\ :-X

התקנה של מאוורר על מאוורר לע תעבוד טוב..תוותר על זה..

פורסם
  • מחבר

המאוורר של סקייט ב1600 RPM דוחף 63.7 CFM (זה פחות או יותר נפח של אוויר ביחידת השטח הנתונה) כאשר המאוורר של זלמן ב1800 RPM דוחף 72 אבל מרעיש הרבה יותר.

לפי משהוא אומר זלמן נותן יותר ועולה פחות רק עושה רעש

במקרה הכי גרועה אני ישמן אותו (אם אפשר)

זה לא שהמחשב שלי עובד לילות

הוא כולה עובד מהבוקר עד הערב

ובעמצה שאני ישחק עם כול הרמקולים שלי אני לא מאמין שהמאוורר זה משיפריעה

וגם במחיר של 2 סקייט שמכניסים 127.CFM אפשר לקנות 3 זלמנים שמכניסים 216 CFM

וגם ישאר לי עודף ... חחחח

בכול מקרה אני צריך 2 מאווררי זלמן ועוד מאוורר 240MM

אז אם אתה יכול למצוא לי באיזה חנות באזור חדרה כי אני לא מוצא :-\ תודה...

פורסם

אתה שוכח שהזלמן בעל RPM גבוה יותר ובעל רמת רעש גדולה יותר..קח SCYTHE בעל 1800-1900+- RPM ותראה כמה אוויר הוא דוחף..

בכל מקרה..לגבי ה240 מ"מ..בספק אם תמצא..הכי גדול שתגיע בארץ זה 200מ"מ של ANTEC..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים