עבור לתוכן

שלום . מהיכן אוכל ליקנות מלחם טוב (דגש על הטוב)

Featured Replies

פורסם

שלום.

התחלתי פרוייקט וכשבאתי להלחים גיליתי שהמלחם שלי סיים את הקריירה !

המלחם היה 30W-130W (עם בוסתר) והוא היה בצורת אגדח

המלחם עלה לי כ 142 ש'ח

הייתי מגדיר זאת כך . אני רוצה ליקנות מלחם טוב אך לא במחיר מופקע .!!

תודה למשיבים !!!

פורסם

שכחת לרשום פרטים כמו - תקציב, מטרה, עוצמה...

פורסם

1.צודק אז לגבי מחיר אני לא ממש בטוח ולכן הייתי מעדיף לקבל מחירים ופרטים מכם !

2.ההספק אמור להיות כל דבר מעל 80W

3. מטרה היא להלחים רכיבי אלקטרוניקה (רגישים ואגרסיבים)

4.רצוי שהמלחם יהיה כ 270 מעלות או קצת יותר

5. המלחם צריך להיות בצורת "עיפרון" לא אגדח (אני פשות שונא את הצורה אחיזה זה לא נוח )

פורסם

אתה יכול לקנות בטמבור,

אני קניתי משם.

יש להם כל מיני סוגים של מלחמים.

פורסם

שם של מלחם (חברה)

היכן טמבור (כל טמבור ? )

אין איזה שם של מלחם ידוע אך לא יקר ? בסביבות 400-500 שח ?

אולי עדיף מלחם תחנה <?

פניתי אילכם בישביל לאסוף מיידע ! :jump:

פורסם

כל טמבור...

אני קניתי מלחם בזול כ50 ש"ח.

אבל אני מאמין שיש יותר יקרים וטובים יותר בטמבור.

פורסם

אתה יכול לחפש אחד בתמבור אבל בתקציב ובדרישות שלך אני הייתי מחפש בחנויות אלקטרוניקה משו יותר איכותי אולי אפילו מותגים, יש כאן אנשים בפורום שיודעים על זה יותר טוב ממני ויכולים להמליץ לך על דגמים(נקווה שיגיבו פה בקרוב :P).

פורסם

גם אני מקווה . ועד אז אני אחקה בקוצר רוח :pissed::jump:

שמעתי על מותגים כמו weller ואחרים אך לא שמעתי מחיר הספק או כל פרט אחר

אם מישו מכיר פה מישו שיכול לעזור לי אולי תיקראו לו בפרטי ?

תודה למשיבים

פורסם

קודם כל- חיפוש!!! הנושא דובר הרבה פעמים כאן, אך מאמין שאף אחד לא ימות אם תשאל שוב, לפעמים התשובה כבר קיימת וחיפוש זריז יעלה לך את התשובה יותר מהר מאשר זמן כתיבת הפוסט הזה ואנשים שיגיבו לך אליו.

דבר שני, האנשים פה בפורום שמתעסקים בתחום ויודעים דבר הם אנטולי (ניק באנגלית) וענבר (I-PINK) (יש גם את המומחה החדש שמונה פה לקטגוריית מודינג, הניק שלו משהו כמו- 01010101000 עם אווטר מנגה יפני) ויש עוד בין היתר, אך אלו הם הבולטים.

דבר שלישי, מנסיון כואב הזמנתי לאחרונה מלחם פשוט וזול בסביבות 50 שקל שיצא לי לזכות בו במכרז באיביי, הדבר הזה פשוט על הפנים! אומנם עשה את העבודה פעם אחת- ראשונה ואחרונה שאשתמש בו, אך פשוט אכזבה שגרמה לי להבין שזה לא עסק לעבוד עם מלחם זול וסיני.

בעבר היה לי מלחם של WELLER שעדיין עובד, אך קיבלתי אותו מאבי שהחזיק בו איזה 20 שנה והוריש לי אותו וכל הראש שלו מלא ליכלו והתחנה שלו (ספק) בפועלת בהפוגות נורא ארוכות וזה מפריע על ההלחמה.

מה שכן, המלחם הזה סוס עבודה והוא עשוי על רמה שלא כמו הסיני הגרוע שעושה הצגות. המבנה והחומרים פשוט יותר רציניים וגוף המלחם יותר טוב.

דבר רביעי, חברות שיצא לי לשמוע עליהם בתחום זה וולר (מנסיון) והאקו.

נ.ב-

עד כמה חלקים קטנים אתה מתכוון להלחים?

פורסם

קודם כל תודה על התגובה

אני לא יודע (אין לי ניסיון במחשבים ) אבל אולי תיצור מעין "מנוע חיפוש" שיחפש אשכולות לפי נושאים כי לחפש ב300 עמודים זה יכול להיות מעיק

הגודל: בעיקרון אני לא מתכוון לעסוק ב"ננו טכנולוגיה" אבל אני חושב שהכי קטן שיצא לי להלחים יהיה גודל של נגד 1/8 W אני חושב שזה לא כזה סיפור.

אם אתה מתכוון לתאם את ראש המלחם : הקוטר של הראש קונוס של המלחם לא אמור להיות שנוי חד בזווית אלא בהדרגתיות .

שכחתי לציין שלמלחם חייב להיות טרמוסטט וכמובן הוא אמור להיות בעל טמפרטורה של 270 מעלות (לא חייב בוסטר) חייב להיות משהוא בין 400-ל 500 שח

תודה למשיבים !

פורסם

ב-500 שקלים אני חושב שכבר כדאי לבדוק תחנות הלחמה. רוב התחנות יכולות להגיע למעל 400 מעלות בלי שום בעיה, השאלה היא למה אתה צריך הספק גבוה כל כך (לפחות 80W)?

סתם לדוגמא, יש את ה-936 של Hakko שהיא בין הנפוצות בתחום בכלל, ללא קשר לתקציב (היא דיי בקצה העליון שלך, אולי מעט יותר, אבל אני מניח שאם תחפש מספיק אפשר להביא בתקציב שלך בארץ או מחו"ל). זו תחנה שהמלחם שלה בעל הספק של 50W, אבל לכל דבר סטנדרטי היא יותר מאשר תספיק. היא גם נוחה לעבודה, אמינה, ויש המון חלקי חילוף (כולל מבחר רחב של ראשים).

אם אין לך בעיה לרכוש מחו"ל, יש שם זיופים מאוד טובים של ה-Hakko, הן של ה-936 והן של ה-937 שהיא דיגיטלית. המחירים של הזיופים האילו דיי נמוכים, וחלקם נחשבים למאוד טובים. היופי הוא שהם תואמים בחלקים ל-Hakko, אז ברוב המקרים אם יקרה ומשהו יתקלקל, קונים חלק חילוף של Hakko ומרכיבים אותו. בתקציב שלך אפשר להכניס גם את הזיופים של ה-937, הוא גם 50W, אבל הוא מעט מהיר יותר בזמן ההתאוששות (דבר חשוב למי שמלחים כמות גדולה או דברים גדולים).

אם בכל זאת תצטרך הספקים גבוהים יותר, אז בתקציב שלך תחנה כנראה שלא תכניס (וזה חבל, כי מבחינת נוחות העבודה מדובר על הבדל ניכר). לצערי אין לי ניסיון אישי עם מלחמים חזקים מלבד דגם מסוים של Zico שיצא לי לעבוד איתו פעם או פעמיים, הוא היה דיי זול, ונחמד, אבל בגלל ההספק הגבוה, הוא היה גדול מאוד מה שהיה מאוד לא נוח לעבודה ברכיבים קטנים (לדעתי). מעבר לזה שתחנות בדר"כ מיועדות להספקים לא גדולים מדיי, אחרת צריך גוף חימום גדול יותר, וידית עבה יותר, וזה כבר מגדיל מאוד את המלחם, ומוריד מהנוחות.

פורסם

תודה רבה !!! :xyxthumbs:

פורסם

אני לא יודע (אין לי ניסיון במחשבים ) אבל אולי תיצור מעין "מנוע חיפוש" שיחפש אשכולות לפי נושאים כי לחפש ב300 עמודים זה יכול להיות מעיק

יש את זה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?action=search

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים