עבור לתוכן

שאלה | עמידות במים/נוזל אחר

Featured Replies

פורסם

היי,

אני רוצה לעשות מודינג למחשב - לבנות אקווריום עם דגים ומחשב.

כלומר שהמחשב יהיה כולו בתוך המים ומסביבו ישחו דגים.

אני רוצה לדעת אם אפשר לשים רכיבים בתוך מים (מזוקקים, אני מניח בשביל הבידוד)..

תודה לעוזרים :)

פורסם

לא, אי אפשר.

נכון שמיים מזוקקים לא מעבירים חשמל, אבל:

1. מיים מזוקקים שאינם מעבירים חשמל, הם מיים שזוקקו בתהליך אידוי עיבוי בלבד - לא ע"י אוסמוזה!

2. כל גרר אבק שיבוא במגע עם המיים, יגרום לכך שהמיים יעבירו חשמל.

3. דגים אינם יכוליים לחיות בתנאים האלו (למרות שאפשר להרגיל אותם לאט, לאט..)

אני מניח שראית איזשהו פרוייקט "מחשב באקווריום" עם כמה דגי פלסטיק, וחשבת שהנוזל זה מיים מזוקקים.

אבל לא כך הדבר, אלו לא מיים אלא שמן (לרוב שמן תינוקות) שאינו מוליך חשמל.

פורסם

המים לא יתאימו בשום מצב, הם גורמים לקורוזיה.

פורסם
  • מחבר

לא, אי אפשר.

נכון שמיים מזוקקים לא מעבירים חשמל, אבל:

1. מיים מזוקקים שאינם מעבירים חשמל, הם מיים שזוקקו בתהליך אידוי עיבוי בלבד - לא ע"י אוסמוזה!

2. כל גרר אבק שיבוא במגע עם המיים, יגרום לכך שהמיים יעבירו חשמל.

3. דגים אינם יכוליים לחיות בתנאים האלו (למרות שאפשר להרגיל אותם לאט, לאט..)

אני מניח שראית איזשהו פרוייקט "מחשב באקווריום" עם כמה דגי פלסטיק, וחשבת שהנוזל זה מיים מזוקקים.

אבל לא כך הדבר, אלו לא מיים אלא שמן (לרוב שמן תינוקות) שאינו מוליך חשמל.

זה סרטון שראיתי שנתן לי את ההשראה:

תשובות:

1. מה קורה אם אני מחבר מכשיר שיסנן את המים כל הזמן?

2. המיכל יהיה סגור וכאמור, המים יסוננו.

3. אין דגים שיכולים לחיות במים מזוקקים?

המים לא יתאימו בשום מצב, הם גורמים לקורוזיה.

באיזה מתכת משתמשים למרכיבי המחשב? כלומר מלחימים עם בדיל, אבל באיזה מתכת משתמשים בשביל ה"רגליים" של השבבים?

פורסם

1. לא ממש יעזור - זה רק יכניס בנוסף משאבה - שעלייה יוכל להיות עוד אבק וכד'.

2. גם אם המיכל יהיה סגור ואטום - במידה והיה אפילו על הלוח אם עצמו טיפה לכלוך - במגע עם מים מזוקקים, זה יהפוך אותם למוליכים (אפילו בזמן שאתה שופך את המיים מהבקבוק\ג'ריגן\דלי אל תוך האקווריום - כאשר הוא יהיה באקווריום עצמו, ישנו סיכוי גדול שהמים כבר באו במגע עם אבק, אם זה מהאוויר, מהדלי\ג'ריקן\בקבוק או מהאקווריום עצמו).

3. ישנה אפשרות להרגיל את הדגים למיים מזוקקים - אך לרוב זה לוקח מינימום שנה, והסיכויים הם כמעט אפסיים.

ולגבי הסרטון - תסתכל טוב, טוב - אולי תראה איפה הדיסק קשיח ממוקם (לא, הוא לא יכול להימצא לא במיים ולא בשמן - אחרת הוא פשוט לא יפעל ויהרס).

*רמז - ישנה עוד קופסא באקווריום.

בקיצור - או שתעבור לשמן שאינו מוליך חשמל, או שפשוט תוותר על הרעיון להכניס מחשב אל תוך מיים+דגים - לא רק הדגים יסבלו מזה, אלא גם המחשב וגם אתה, אחרי שהמחשב יישרף וחס וחלילה יגרום לשריפה וכד'.

אני באמת ממליץ לך לרדת מהרעיון.

פורסם

יש לי רעיון בשבילך.

תבנה 2 תיבות, אחת למערכת מחשב שלך שהיא בעצם תיהיה הפנימית-שקופה כמובן, והחיצונית(גדולה יותר) תיהיה האקווריום עם הדגים שלך.

הרעיון הוא שהדגים יישחו במים רגילים בתיבה החיצונית, והמחשב בתיבה הפנימית יהיה עם שמן מינרלי(שאותו דרך אגב כן אפשר להפעיל עם מחשב), כך יווצר שמצב שאת התיבה הפנימית לא יראו כל כך, במיוחד אם תשים מכשיר בועות או מה שזה

פורסם

בסרטון שנתת נראה שלמעשה כל חלקי המחשב ממוקמים בקופסאות נפרדות ורק הכבלים עוברים במים.

אם מסביב למחשב יהיה מים זה יראה כאילו המחשב עצמו במים.

פורסם
  • מחבר

יש לי רעיון בשבילך.

תבנה 2 תיבות, אחת למערכת מחשב שלך שהיא בעצם תיהיה הפנימית-שקופה כמובן, והחיצונית(גדולה יותר) תיהיה האקווריום עם הדגים שלך.

הרעיון הוא שהדגים יישחו במים רגילים בתיבה החיצונית, והמחשב בתיבה הפנימית יהיה עם שמן מינרלי(שאותו דרך אגב כן אפשר להפעיל עם מחשב), כך יווצר שמצב שאת התיבה הפנימית לא יראו כל כך, במיוחד אם תשים מכשיר בועות או מה שזה

אם אני אשים תיבה מלאה בשמן בתוך תיבה מלאה במים, האור שישבר יבליט, לדעתי, את התיבה, בגלל צפיפות החומר.

ישנו החומר הזה:

http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_WW/electronics/home/productsandservices/products/chemicals/ElectronicLiquids/

קראתי שעשו ניסוי פעם ועכברושים (RATS) חיו בו כי הוא עשיר בחמצן, והוא מבודד ומטפל טוב בחום.

בכל אופן, מחר אני אתקשר לחברה שמייבאת אותו לארץ ואדבר איתם על זה...

פורסם

אקווריום אוויר בתוך אקווריום מים

פורסם
  • מחבר

אקווריום אוויר בתוך אקווריום מים

איך כדאי לי לקרר את המחשב בתוך תיבת האוויר? עם קירור מים?

פורסם

בכל הדרכים המקובלות

מה שכן

אל תיתן לאדים של מים (מהמים של הדגים) להגיע למחשב - יהיה לך קורוזיה. תן למחשב למשוך אוויר קירור ממקום יבש

אל תעשה קירור מים אם המים של הדגים - הגופי קירור ידפקו מהר. תשים מיכל מבודד

פורסם

איך כדאי לי לקרר את המחשב בתוך תיבת האוויר? עם קירור מים?

בעצם מה שיצא לך זה אקווריום מים בתוך אקווריום אוויר בתוך אקווריום מים :screwy:

פורסם
  • מחבר

בכל הדרכים המקובלות

מה שכן

אל תיתן לאדים של מים (מהמים של הדגים) להגיע למחשב - יהיה לך קורוזיה. תן למחשב למשוך אוויר קירור ממקום יבש

אל תעשה קירור מים אם המים של הדגים - הגופי קירור ידפקו מהר. תשים מיכל מבודד

אוקיי.. קיבלתי :)

בעצם מה שיצא לך זה אקווריום מים בתוך אקווריום אוויר בתוך אקווריום מים :screwy:

כן, אבל תחשוב איזה יפה זה יהיה! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים