עבור לתוכן

ביקורת זריזה על GPS סיני עלום שם

Featured Replies

פורסם

בעקבות פרישתו לפנסיה של ה-iPAQ הקשיש של אבא שלי, החלטתי לתת הזדמנות למכשירי ה-GPS הסיניים עלומי השם שמציפים את E-Bay כמו מכת ארבה.

http://cgi.ebay.com/5-0-A4-Thin-GPS-MP3-MP4-Player-Built-in-2GB-2009-Maps_W0QQitemZ190383212376QQcmdZViewItemQQptZGPS_Devices?hash=item2c53b94758

לאחר 87 דולר והמתנה של שבועיים, נחתה אצלי היום החבילה.

החבילה מכילה את מכשיר ה-GPS, מעמד יניקה לרכב, מתאם למעמד היניקה, כבל USB, כבל למצת הרכב וזוג אוזניות לבנות.

במבט חיצוני המכשיר נראה לא רע. איכות גימור סבירה. כפתור הפעלה מלמעלה, רמקול וכפתור אתחול מאחור, אנטנה שליפה מימין ויציאות Mini USB, uSD, Headphones ו-COM משמאל.

איכות המסך סבירה מאוד. מלמעלה ו-2 הצדדים רואים מצויין. זוית הראייה מלמטה מעט צרה והצבעים מתהפכים.

מיקום הרמקול מעט לקוי, כיוון שהמתאם לזרוע חוסם אותו ואת כפתור האתחול. ההשפעה על עוצמת השמע אינה קריטית.

זרוע היניקה יציבה מאוד, ולא נראה כאילו היא עלולה להתנתק. המכשיר לא רועד בכלל בזרוע.

ממשק המשתמש לא מרשים בכלל. בנאלי לחלוטין ומכוער. יש שגיאות כתיב פה ושם. סה"כ בשורה התחתונה הוא עושה את עבודתו. מאפשר להריץ את היישומים של המכשיר בשימוש באצבע. תוכנת ה-GPS היא כמובן iGO 2008 עם מפות עדכניות (לפחות זו של ישראל שבדקתי).

ה-GPS הסתנכרן מאוד מהר. כ-30 שניות לאחר הפעלת התוכנה, מיקומי זוהה. התוכנה מכילה אפשרות לממשק והנחיה קולית בעברית.

המכשיר די זריז. התוכנה עולה תוך כ-25 שניות. הניווט בתפריטים זריז ונעים. לא נראה שהמעבד מתקשה בעידכון המסך. לא ראיתי תלת מימד, לא יודע אם אין במקום שהייתי, התוכנה לא תומכת או שאני לא יודע להגדיר. במבט על, על פני שטח נרחב קצב עדכון המסך נמוך משמעותית, אבל עדיין סביר מאוד.

יש נגן מוסיקה, סרטים, מסמכים, איזה משחק מטופש ומחשבון. יש גם משדר FM.

לא בדקתי אותם, ולא ניסיתי לנווט תוך כדי ניגון מוסיקה.

זהו בינתיים, אם יהיו תובנות נוספות - אעדכן בהמשך.

פורסם

נשמע נחמד בשביל GPS שעולה סה"כ 320 וקצת

פורסם

30 שניות ועוד 25 שניות לעליית תוכנה זה לא מהר במיוחד, אבל אני מניח שגם לא רע במיוחד.

נשמח לעוד תובנות, ובעיקר איכות קליטה באיזורים מכוסי עצים\בניינים גבוהים, למרות שעקב היות המכשיר סיני אני חייב להגיד שאני לא בוטח בהדירות תוצאות לגבי קנייה של מכשיר דומה.

פורסם

יצא לי לעבוד עם מכשיר כזה, החסרון הגדול שלו שהוא מכיל מקלט GPS דור ישן (Sirf II המקלטים שנמכרים במכשירים כבר כמה שנים הם Sirf III), האות מהלויינים לא יציב, והביצועים של המקלט נמוכים (מיו 168 ישן, עם אותו מקלט, עם ביצועים טובים יותר).

חוץ מזה המעבד חזק, המכשיר מהיר מאוד, ובהחלט שווה את הסכום המצחיק של כ- 320ש"ח.

אם היה מכשיר כזה עם מקלט Sirf III, הוא היה מושלם לאנשים שמחפשים מכשיר קבוע באוטו לניווט.

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איזה דור המקלט בפנים, אבל הביצועים שלו יותר טובים מאשר בנייד שלי (HTC Tytn II).

במפרט כתוב Sirf A4.

פורסם

Sirf A4=Sirf II/LP

פורסם
  • מחבר

סבבה.

עדכון נוסף: משדר ה-FM הפנימי לא שווה גרוש. בקושי נקלט ברדיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים