עבור לתוכן

Bluetooth ואבטחה

Featured Replies

פורסם

מקווה שזה הפורום הנכון.

ברשותי אוזניית bluetooth - מהרגע שפעם אחת התאמתי אותה עם הטלפון (הייתי צריך להקיש קוד "סודי" בסגנון של 1234), אני יכול להתחבר אליה מהטלפון ללא צורך בהתאמה מחדש.

השאלה הנשאלת היא מהם אותם פרמטרים שנשמרים במכשיר ומה מונע מאדם זר עם כוונות זדון, להתחבר לאוזנייה או לכל התקן בלוטות' אחר, בהנחה והוא יודע את אותו קוד "סודי"?

פורסם

גם אם הוא יתחבר אליה אתה הוא זה שתשמע את השיחות שלו.

פורסם
  • מחבר

מדובר על שאלה עקרונית. באותה מידה זה יכול להיות מחשב מול טלפון סלולרי.

כמו כן, במידה ויש חיבור, אני בטוח שניתן לעשות מניפולציה כלשהי ולצוטט לתעבורה.

פורסם

כדי להתחבר לאוזניה, היא צריכה להיות במצב צימוד ורק בעל האוזניה יכול להכניס אותה למצב צימוד (בדרך כלל לחיצה של 12 שניות על מקש ההפעלה ואז הצבע של נורת החיווי משתנה) ולכן רק אתה יכול לחבר אליה התקנים חדשים. איני יודע האם ניתן להאזין לתקשורת בין המכשיר שלך לאוזניה כאשר הם מחוברים אך אני מניח שקיימת אבטחה מסוימת במקרים כאלו, לא זכור לי שנתקלתי אי פעם בתוכנה או חומרה שמאפשרת האזנה כזו אך אין זה אומר שזה לא אפשרי.

פורסם
  • מחבר

^ בוא ניקח עכשיו מצב בו נעשה צימוד בין האוזנייה לטלפון (או בין מחשב למחשב). אני מכבה את הבלוטות' בטלפון ומדליק אותו מחדש - הטלפון ידע להתחבר לאוזנייה, והאוזנייה תקבל את החיבור ללא צורך בצימוד נוסף. על כך השאלה שלי - מהם אותם פרמטרים המאפשרים חיבור זה, ומדוע צד שלישי לא יכול (במידה והוא מגלה אותם) להשתמש בהם?

פורסם

אתם צריכים לזכור שBT מוגבל בטווח שלו

פורסם

אתם צריכים לזכור שBT מוגבל בטווח שלו

אם כי האזנה מכמה כסאות ליד בבית קפה אפשרית לחלוטין מבחינת טווח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים