עבור לתוכן

שינוי כתובת IP של D-Link 2760U כחלק משפעול AP-WDS.

Featured Replies

פורסם

היי,

ברשותי ראוטר קיים אשר עובד כ-DHCP לשאר המחשבים ברשת בסגמנט 192.168.2 [כתובת הראוטר היא 192.168.2.1].

כחלק מהוספת ראוטר נוסף לרשת שישמש כ-AP באמצעות WDS, קיבלתי ראוטר מסוג D-Link DSL-2760U [מעודכן לגרסת קושחה 2.26] אשר עובד בסגמנט שונה 10.0.0 [כתובת הראוטר היא 10.0.0.138].

חיברתי את הראוטר החדש והתחברתי אל ממשק ההגדרות שלו, תחת הגדרות ה-Advanced Setup בלשונית LAN ניסיתי לשנות את כתובת ה-IP [במטרה שהראוטר הישן יכיר בו] של הראוטר ולבטל את שירות ה-DHCP. מה אני אגיד לכם? זה לא כ"כ עובד :-\

הראוטר לא יודע איך לאכול את זה ופשוט נתקע ... רק Hard Restart [שחזור הגדרות היצרן] מאפשר לגשת חזרה אל ממשק ההגדרות של הראוטר.

מה עושים? מישהו נתקל בבעיה?

האם יש פתרון אחר מלבד לנסות לבצע את שינוי ה-IP בראוטר השני כך שיתאים לראוטר החדש?

תודה רבה.

פורסם

אחרי שאתה עושה את שינוי הIP של הראוטר, תגדיר IP ידני לכרטיס רשת - מהפול החדש, ואז תמשיך לשינוי הDHCP.

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את שירות ה-DHCP בראוטר החדש, הגדרתי לו כתובת IP חדשה [שמחוץ למרחב הכתובות שהראוטר הקיים מחלק] ושמרתי את השינויים.

לאחר מכן הרצתי ipconfig /release ו-ipconfig /renew ואני מקבל כתובת IP מהמרחב כתובות של הראוטר החדש.

משום מה אני עדיין מקבל Default Gateway של הכתובת הישנה של הראוטר [משמע 10.0.0.138], אף ע"פ שכתובת הראוטר השתנתה ואני כעת מסוגל לגשת אל הראוטר בכתובתו החדשה.

בכל אופן, ב-Edimax הגדרתי אותו כ-AP with WDS והגדרתי את הכתובת MAC של הראוטר החדש, הורדתי את הגדרות האבטחה באופן זמני. בראוטר החדש, קיימת אפשרות תחת Wireless שבה אני יכול להגדיר את הראוטר או כ-AP או כ-Wireless Bridge. מה אני אמור לבחור?

האם העובדה שתשתית האינטרנט שלי היא בכבלים והראוטר החדש הוא מסוג ADSL אמורה להשפיע?

תודה רבה. שבת שלום.

לירן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים