עבור לתוכן

נגדים למתח גבוה - איך מוצאים כאלה

Featured Replies

פורסם

מצאתי מסך CRT flat 21` DELL P1110

במסך יש תקלה של בהירות גבוהה - כל התמונה בצבע לבן מחוק כזה גם אם שמים את ה light / contrast אל 0

screenxe.png

חיפוש ב google - זה תקלה קבועה של המסך הזה. ממליצים להחליף נגד במעגל כדיי להוריד את אחד מהמתחים

http://www.adrian-smith31.clara.co.uk/pctips/monitor_tips.htm#Dell

this seems to be a common problem with these monitors and the only way to repair them is to either adjust the G2 voltage using the Sony DAS software and jig or if this is not available, some component changes. There are two 10meg ohm resistors in series on the tube base board that provide feedback to the G2 regulator and lowering either or both of these resistors will reduce the brightness. Try replacing one with 4.7M ohms first then 6.8M ohm but this depends on how bad the excessive brightness is. The component locations are R457 and R459 if I remember correctly. Note that the resistors must be rated at least 1KV and 0.5W or they will not last very long and could burn up

עכשו יש שם 2 נגדים של 10 M (חום שחור כחול צהוב). הנגדים הם בגודל כמו של נגדים רגילים (1/8 W ?) והצבע רקע שלהם הוא תכלת כזה (תכלת מבריק כמו ה 'צהוב חול' של נגדים רגילים - לא דומה ל 'אפור בטון' של נגדים להספק גבוה יותר)

איך בודקים שהנגד שאני שם מתאים ל 1 KV ? זה קשור לצבע רקע הכחול ? לקו האחרון שהוא צהוב רגיל במקום זהב ? משהוא אחר ?

מה המתח שמחזיק נגד 1/8 W רגיל שהצבע רקע שלו הוא 'צהוב חול' כזה ? (אם אני מחבר בטור 2 נגדים רגילים במקום אחד מיוחד)

כתוב שם לשים נגדים של 1/2 W. הנגדים המקוריים של 1/8 (?) W עבדו כמה שנים ואין אליהם סימנים של התחממות. למה 1/2 W ?

פורסם

אם אתה קונה חדשים אז פשוט מוצהר מה המתח שהם מסוגלים לעבוד איתו.

והבקשה לנגד עם הספק גבוה יותר נשמעת הגיונית כי מקטינים את ערך הנגד.

ואולי כי הוא הקודמים נשרפים?

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון - 2 הנגדים האלה (מבחינתי נגד של 20M 2KV) הם מחלק מתח ביחד אם נגד קטן (נניח 100ohm - סתם דוגמא לא בדקתי תכלס איזה נגד יש שם). המתח החלקי של המחלק מתח הולך למעגל בקרה

אם כך - המעגל בקרה 'יתקן' תמיד את המתח כך שאל הנגד של ה 100 יהיה מתח קבוע שהוא רוצה. והמתח הגבוה תלוי ישירות בהתנגדות של כל המחלק מתח

אם כך 2 - המתח הגבוה נמצא בפרופורציה ישירה להתנגדות של הנגדים. אל 10M יהיה 1KV. אל 4.7M יהיה 470V וכן הלאה. אם כך ההספק של הנגדים בטוח לא אמור להיות גבוה יותר ובטח לא פי 4

נקודה נוספת שמביאה לאותה מסקנה - אם המתח היה נשאר אותו דבר או לא יורד בצרה משמעותית אז הזרם ב 2 הנגדים היה עולה ואז היו חייבים להחליף את הנגד השני של ה 10M לנגד אם מתח / הספק גבוה יותר (כי עכשו הוא היה מקבל יותר מתח)

נגד של 10M במתח 1KV יקבל 0.1W וזה מתאים לנגדים של 1/8W. הבעיה איך שאני רואה אותה זה יותר המתח פריצה של נגד (במיוחד אחריי שהמתח הגבוה שם מושך אבק) ולא ההספק

יש לי כמה נגדים זהים בצבע 'צהוב חול' של 10M 1/8W ואם המתח הוא לא בעיה אני פשוט אחבר כמה ב 'רשת' של טור ומקביל כדיי לקבל את המתח שאני רוצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים