עבור לתוכן

נורת לד מהבהבת

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני חדש פה בפורום אבל גולש הרבה באתר.

יש לי שאלה שאינה מתקשרת למחשבים אבל היא קשורה לתחום האלקטנוריקה והמודינג.

אני רוכב על קטנוע מזה כשנתיים ומאד רוצה להכנס לתחום המכינקה ומערכת החשמל של כלי הרכב.

בתור התחלה חשבתי על פרויקט קטן, לא חוקי במיוחד אבל זה באמת בעיקר לצורך הלמידה.

אני רוצה להוסיף נורת לד קטנה בצבע כחול בדיוק ליד הנורה שמאירה את הלוחית רישוי מאחורה.

אני רוצה שהנורה תיהיה מחוברת למפסק שיישב על הכידון וכל פעם שאני אלחץ עליו הנורה תתחיל להבהב בקצב מהיר.

אשמח לדעת מאיפה ניתן להשיג נורה מהבהבת כז ומאיפה ניתן להשיג מפסק ושאר החלקים.

בנוסף, אשמח אם תתנו לי סוגים נוספים של נורות בצבעים כמו הנורה שמשמשת לבלמים (גם ברכב).. אם יש כאלו בצבעים שונים או שרק באמצעות הפלסטיקה נוצר אפקט הצבע.

תודה רבה.

פורסם

חפש באינטרנט 555 LED flasher circuit

אל ידיי שינוי גודל הקבל במעגל ניתן לשנות את מהירות ההבהוב של ה LED

מבחינת חוקיות עד כמה שאני יודע אינך חייב רשיון חשמלאי בשביל מערכת חשמל במתח נמוך מאוד (לא בטוח לגמרי)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה.

אולי כדאי לציין שאין לי כ"כ רקע באלקטרוניקה כך שסרטוט של המעגל לא אומר לי כלום.

אני מחפש לקנות את המוצר שלם (נורה מהבהבת), לחבר לה 2 חוטי חשמל עם מלחם, לקבל מתג, ולחבר למצבר.

חיפשתי קצת ב EBAY ומצאתי נורות לד מהבהבות (ללא מעגל חשמלי נלווה, הוא כנראה נמצא בתור הנורה עצמה).

אני בכל זאת מעדיף לקנות בארץ ולחסוך את הזמן הארוך עד שזה יגיע.

פורסם

אם אתה רוצה להיכנס לתחום אתה חייב לדעת לקרוא ולהבין מעגלים וסכימות. אין לך תירוץ לא להתחיל עכשו. יש מעל ומעבר חומר למתחילים באינטרנט

ה LED האמור אכן מכיל את מעגל ההבהוב בפנים

אתה עדיין אמור לחבר בטור אם ה LED נגד (חישוב הנגד באתר http://led.linear1.org/led.wiz ) כדיי למנוע מה LED להישרף בזרם הגדול שהמצבר של האופנוע יכול לתת

בנוסף תוודא שה LED יכול להחזיק 12 V כשהוא מכובה ושאתה שם הגנה מתאימה נגד קצר (פיוז) בין המצבר והמערכת של ה LED

פורסם

בבקשה גבר תהנה זה מעגל שאני מצאתי ברשת בזמנו בלינקר

שיפר אותו קצת ובנה את המעגל

עובד פצצות והשיפור זה שאתה יכול גם לשלוט בהיבהוב ע"י נגד משתנה http://www.youtube.com/watch?v=HvUjlZyhuE8

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים