עבור לתוכן

שאלה לגבי מכפלה של זיכרון

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

יש לי לוח MA78LM-S2H של Gigabyte שתומך בתדר של 1066mhz של הזיכרון, ושתי סטיקים של 1066mhz של G.Skill של 2gb כל אחד.

נוכחתי לדעת כשאני מפעיל את המחשב שהזיכרון פועל על 800mhz מסיבה כלשהי, וכשניסיתי לשנות את המכפלה של הזיכרון ל1066 הוא פשוט קפץ לביוס הגיבוי ולא עשה בוט.

עכשיו יש לי קצת ניסיון עם OC, והשאלה היא האם אני צריך להמהיר בסימוכין את המעבד והזיכרון ביחד, כי לפי מה שהבנתי דרך הכי קלה היא פשוט להעלות את המכפלה של המעבד ובכך אני פועל מול גורם אחד ואין שום דבר שיגביל אותי חוץ מהמעבד.

אגב המעבד הוא Phenom x3 720 Processor Black Edition

עוד שאלה לגבי הטמפ' (עומדת על 38-47 סטוק-מאמץ ללא OC), הטכנאי של ksp הגאון התקין לי את הקירור של המעבד הפוך זאת אומרת שהוא לוקח אוויר מהצד השני של המארז שהמאוורר האחורי על המארז מכניס אוויר במקום להוציא(במרחק של 3 ס"מ מהמאוורר של המעבד) והמאוורר העליון של המארז מוציא אוויר.

עכשיו איך אני שומר על סירקולציה טובה בלי לפרק את הקירור של המעבד? יש לי אנטק 300

פורסם

אין סיבה לבצע OC..אם אתה משנה את המחלק ועדיין לא עוזר..בדוק בCPU-Z את הSPD שאכן הכל תקין שם..

לאחר מכן נסה להגדיר ידני את התדר/מתח/תיזמונים ראשיים ותראה איך הולך..

איזה קירור יש לך ?

פורסם
  • מחבר

עוד לא הגענו לשלב של הOC, כרגע אני לא מבין למה הזיכרון לא עובד על תדר הבסיס שלו כאמור 1066mhz אלא 800mhz.

יש לי AC 64 pro

ניראה לי שקצת ערבבתי בין הדברים בהודעה ככה שעדיף לתת התייחסות בינתיים לשתי השורות הראשונות.

פורסם

תעלה תמונה מהSPD שלה זיכרות מתוכנת הCPU-Z..וכמו שציינתי נסה להגידר ידני את הפרמרטים של הזיכרון תראה אם עובד..

פורסם
  • מחבר

הנה תמונה מה cpu-z מוזר שגם לתדר של המעבד אף פעם לא שמתי לב, משהו שם לא בסדר?אני קצת מפגר מבחינת ריבוי ליבות :P

http://img48.imageshack.us/img48/1112/81346039.jpg

פורסם

שהמחשב שלך נידלק.הזיכרונות במצב דיפולט וזה אומר עובדים-800MHZ..כאשר הולט נימצא על-1.8V

כדי שהזיכרון שלך יעבוד ב-1066MHZ.צריך להרים לא את הוולטים לפי הוראות היצרן

לדוגמא:חברת-GSKILL.יגידו לך דבר כזה הזיכרון שלנו עובד

1066MHZ-5-5-5-15...2.1V

ויכול לעבוד גם:

800MHZ-5-5-5-15...1.8V

הזיכרונות שלך רוצים כיוון ידני בביוס

פורסם

כמו שציינו..שים לב לנתונים של הEPP בSPD..אתה צריך לכוון את זיכרונות בביוס בהתאם אליהם..מתח של 2.1V..

תדר 1066 ותיזמונים ראשיים של 5-5-5-15, בהתחלה הייתי מגדיר רק את התדר והמתח..התיזמונים אני מאמין יופיעו שם לבד ;D

פורסם
  • מחבר

אוקיי נשמע דיי קליל תודה רבה, מה לגבי המעבד יש איזוהי סיבה שהוא על 800mhz בcpuz?

ובכל מקרה אשמח לדעת עד איזה טמפ' במאמץ להפסיק כבר OC למעבד הנ"ל? נראה לי דיי גבוה ביחס למעבד הישן שלי

פורסם

המעבד מוריד מכפלה עקב מצב חיסכון..בצע בדיקת מאמץ עם OCCT ותראה אם התדר עולה בחזרה..

טמפק MAX באזור ה65+-..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני כבר יעדכן לגבי הOC בפוסט חדש כשאני יקבל את ארבעת ה S-FLEX

שבת שלום

עריכה: עוד לפני שהרצתי את המעבד בOC הוא אפילו לא עבר את הבדיקה בסטוק:| קצת מעציב.

Error Detected on core #0

זה לאחר שתי דקות שזה רץ, כשהמעבד מגיע ל51 מעלות.

יש איזה כיוון?

פורסם
  • מחבר

אוקיי גם בפריים95 יש שגיאות, אני משער שהתיזמונים של הזיכרון יוצרים את הבעייה, לא שיניתי שום דבר פרט לזיכרון כאמור תדר מ800 ל1066 ומתח 1.8 ל 2.1 .

צירפתי תמונה של האיזי טיון וcpu-z של תיזמונים.

ובכל מקרה חיפשתי בביוס אפשריות זיכרון לשינוי תזמון ללא הצלחה, איפה פספסתי את זה? :kopfpatsch:

43451262.th.jpg

פורסם
  • מחבר

בשביל להיות בטוח בדקתי שוב אך ללא הועיל, מוזר שזה לא נמצא. יש איזושהי דרך לשנות את זה תוכנתית?

פורסם

בביוס שלך בלשונית הMIT זה מופיע כSET MEMORY CLOCK קבע שם את התדר שלהם (שזה בעצם המחלק)..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים