עבור לתוכן

סוללה של UPS במתח 240V מעל האדמה - הגנות

Featured Replies

פורסם

מצאתי offline UPS קטן של אדוויס. ה UPS עצמו תקין

הסוללה המקורית שלו דפוקה - 12V 4AH

יש לי סוללה גדולה יותר 12V 7AH וכן מצבר של אוטו 12V 40AH. הייתי רוצה להוציא מה UPS 2 חוטים ולחבר את אחד מאלה אליו (במקרה שאני אשתמש במצבר אני מוסיף ל UPS מאוורר לקירור - הוא מגיע בלי)

הבעיה היא כזאת - במעגל בתוך ה UPS ניתן לראות קווים במעגל שהולכים (כל אחד דרך כמה נגדים ודיודות) מה 240V IN ולתוך החלק של המעגל שעובד במתח נמוך (ומכיל את הסוללה)

מסקנה - כשה UPS עובד המתח מהסוללה לאדמה יכול להיות 240 V !

הסוללה עצמה עשויה מפלסטיק ואני יכול להשתמש ב UPS בלי לגעת ב + - של הסוללה. אבל אם נוצר קצר כלשהוא מהסוללה לאדמה (למשל נזילה של אלקטרוליט שנוגעת באדמה או חוט שמתנתק ונופל) המעגל מתח נמוך של ה UPS מקבל 240 V אל 2 נקודות לא ידועות במעגל (החוט שנוגע באדמה ו L ב AC IN) ויכול להידפק

1 בשימוש ב UPS כ UPS - יש דרך להגן אל המעגל במקרה הזה ? (חשבתי לשים מפסק פחת אל 2 החוטים של הסוללה אבל לא בטוח שהוא מספיק רגיש / מהיר כדיי להגן אל המעגל)

2 בשימוש ב UPS כממיר ל 240 V באוטו - הצד - של הסוללה יוצא מחובר לאדמה ו 2 החוטים של ה 240 V במתח לא ידוע מעל האדמה כל אחד. אם עכשו יקרה קצר לאדמה במשהוא שאני מחבר ל 240 V (או סתם חיברתי מטען של מחשב נייד שיש בתוכו קבלים מ AC IN לאדמה) שוב אני סוגר 240 V אל חלק לא ידוע במעגל של ה UPS (הסוללה ואחד מהחוטים ב AC OUT) ויכול לדפוק אותו. שוב האם ניתן להגן אליו איכשהוא ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים