עבור לתוכן

עזרה בנושא GPS לסלולארי למי שמבין

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לדעת על האפשרות לקלוט בחינם דרך האנטנה של הטלפון הסלולארי קליטה של GPS

אם אין אפשרות כזו אז על האפשרות של קליטה דרך לווין וכמה זה עולה

וכמובן קליטה דרך האינטרנט ?איך זה מתבצע ?מה?למה?וכמה

הנושא ממש חשוב לי ואשמח לכל עזרה

פורסם

אם אין לך GPS מובנה בטלפון אתה יכול לקנות אנטנה חיצונית שמתחברת בBT.

יש כל מיני מוצרים כאלה.. החיסרון הוא שזה עוד מכשיר שצריך לסחוב.

פורסם

מוצר יקר..עדיף לקנות מכשיר טלפון שיש בתוכו מקלט GPS

וכמו שנאמר לפני אתה רוצה ניווט GPS אז אתה צריך מקלט GPS - אין כזה דבר דרך אינטרנט או אנטנה שמשמשת את המכשיר לשיחות

אגב מכשירי טלפון בימינו באים עם GPS או AGPS

כדי לנווט עם טלפון מבוסס AGPS יש צורך בחיבור נתונים עם הרשת הסלולרית ולבקש מהם להפעיל את שרות ה- GPS שכרוך בתשלום חודשי

לעומת זאת טלפון מבוסס GPS (בד"כ זה כל מיני סמארטפונים) אינו מצריך חיבור נתונים כך שאין שום תלות במפעיל הסלולרי

פורסם

אני מעוניין לדעת על האפשרות לקלוט בחינם דרך האנטנה של הטלפון הסלולארי קליטה של GPS

אם אין אפשרות כזו אז על האפשרות של קליטה דרך לווין וכמה זה עולה

וכמובן קליטה דרך האינטרנט ?איך זה מתבצע ?מה?למה?וכמה

הנושא ממש חשוב לי ואשמח לכל עזרה

נראה לי שאתה קצת מבולבל. יש שני רבדים שלא קשורים אחד לשני שצריך לדאוג להם כדי שיהיה לך ניווט GPS בפלאפון:

1) מקלט GPS: הדבר הראשון שאתה צריך זה שבב ואנטנת GPS, כי אי אפשר לקלוט אות GPS מהלויינים באמצעים אחרים. רוב המכשירים החכמים בזמן האחרון מגיעים עם GPS, אז סביר להניח שאתה מכוסה. אם אין לך מקלט GPS במכשיר אז, כמו שאמרו פה, תצטרך לקנות מקלט חיצוני ולחבר אותו עם Bluetooth. מקלט GPS לבדו מסוגל לתת לך את הקואורדינטות שלך, אבל לא מאפשר לך לנווט בלי תוכנה - הרובד הבא.

2) תוכנת ניווט: תוכנת ניווט מקבלת את הנתונים הגולמיים ממקלט ה-GPS ומתרגמת אותם למיקום שלך על המפה, מהירות תנועה, כיוון וכדומה. יש תוכנות שהן חינם להורדה, כגון Waze, ויש תוכנות שעולות כסף, כמו Sygic. גם התוכנות מתחלקות לשני סוגים: עם מפות על המכשיר ובלי מפות על המכשיר. תוכנות ששומרות את המפות על המכשיר לא צריכות, עקרונית, חיבור לרשת כדי לעבוד, אבל המפות תוספות מקום רב על המכשיר. בנוסף, אני לא מכיר תוכנות כאלה בחינם, רק בתשלום. מצד שני, תוכנות שמסתמכות על מפות אונליין דורשות חיבור נתונים קבוע שגם עולה כסף. תוכנות הניווט שמציעות החברות הסלולריות, תמורת דמי מנוי, הן מהסוג הזה. אבל, אם יש לך חבילת Data בכל מקרה לצרכים אחרים, אתה יכול להשתמש בתוכנה אחרת. תשים לב שדמי המנוי האלה בד"כ נפרדים מחבילת הגלישה, והם תמורת גישה למפות בלבד.

AGPS שהזכירו פה, זאת טכנולוגיה שעוזרת להינעל מהר יותר על לויינים בעזרת מידע מהרשת הסלולרית שלך, שיכולה לתת הערכה גסה של המיקום שלך לפי האנטנות הסלולריות שמשרתות אותך באותו זמן. אין קשר אינהרנטי בין AGPS לצורך בחיבור נתונים, זה תלוי בעיקר אם התוכנה שלך מכילה את המפות או לא. זאת מפני ש-AGPS מסייע לנעילה הראשונית ורוב מקלטי ה-AGPS יכולים להינעל לבד גם אין אין חיבור נתונים זמין, אם כי ייקח להם יותר זמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים