עבור לתוכן

כאבי ראש לאחר צפייה ממושכת במסך.

Featured Replies

פורסם

שלום.

לפני מספר חודשים קניתי מחשב חדש ללא מסך.

לאחר הקנייה, שמתי לב שקשה לי לשבת מול המסך ושהראש שלי מתחיל לכאוב לאחר צפייה של יותר מכמה דקות על המסך. המסך נראה מעט "מטושטש". בנוסף, כאשר אני מדפדף בדפי האינטרנט עם הגלגל של העכבר המסך מתחיל "לרצד" באופן ניכר.

החשד עלה עוד פעם לאחר שאחי הגדול גם כן התחיל לשבת מול המסך וטען את אותו דבר.

יש ברשותי כרטיס מסך של ATI Gigabyte 4850.

המסך הוא של Viewsonic מדגם VP930. יש לציין שהמסך נקנה לפני שנתיים ועבד מצויין במחשב הקודם.

ניסיתי לשחק עם ה-Brightness וה-Сontrast - לא עזר.

ניסיתי להחליף דרייברים לכרטיס מסך\למחוק ולהתקין מספר פעמים ביחד עם DriverCleaner - לא עזר.

ניסיתי להעביר ל-DVI השני של הכרטיס מסך - לא עזר. ניסיתי להחליף כבל DVI - לא עזר.

בעיה נוספת שקוראת היא שכאשר אני עושה ריסט למחשב, המסך לא מצליח להנעל על יציאת ה-DVI ונשאר שחור עד שאני מחליף לו ידנית את היציאה לDVI (על ידי לחיצה על כפתור 2 במסך - למכירים את המסך). האם קיים קשר בין הדברים?

יש לציין שכאשר אני מתקין מסך אחר (Samsung SyncMaster 740B), הבעיה של הטישטוש מעט משתפרת, אבל לא באופן ניכר, והבעייה השנייה נפתרת והמסך ננעל אוטומטית על DVI.

תודה לעוזרים.

פורסם

1. האם וידאת שתדר הרענון מכוון אופטימלית למסך?

2. לגבי הנעילה, יכול להיות שמשהו לא תקין במסך.

פורסם
  • מחבר

1. כוונתי אותו לתדר המקסימלי שמאופשר במחשב (75Hz). לפי מיטב זכרוני לקצב הרענון אין משמעות במסכי LCD, לא?

האם יש דרך לבדוק דרך Everest\Sandra Sisoftware שהדרייברים הותקנו בצורה תקינה \ אינדיקציה לבעיה כלשהיא?

תודה על התשובה.

פורסם

א. קודם כל, מסך LCD עובד ב-60 הרץ, אם אתה מגדיר ל-75 הרץ זה פשוט אומר שאתה מאבד 15 פריימים בשנייה, תחזיר ל-60 הרץ.

ב. תגדיר "מרצד", מסכי LCD לא אמורים לרצד כמו CRT, אתה רואה היבהובים?

פורסם

יכול להיות קשור ל contrast בין המסך והתאורה בסביבה של המחשב. תנסה לשנות את התאורה בחדר

יכול להיות שהמסך מחוץ ל sync אם המידע מהמחשב. תפתח במחשב לוח שחמט 1x1 פיקסל אל כל המסך. תכוון את התפריט של המסך כך שהוא יראה תמונה יציבה בלי 'גלים' ללא פוקוס או אפקט של 'זרימה'

יתכן שהפרעות 50HZ מהחשמל מסתננות למסך ועושות רעידות בתמונה. תוודא שהמסך והמחשב מחוברים לאדמה בצורה טובה ומאותו שקע חשמל. תנתק כבלים שמביאים אדמה מרוחקת כמו כבל רשת או אינטרנט של הוט. אם יש לך UPS תוודא שאין הצלבה בין L ו N בכבל מהחשמל של הבית ל UPS או תנסה ללא UPS

יתכן שהפרעות שונות מהחשמל של המחשב מסתננות למסך או לכרטיס מסך. תנסה ספק כוח אחר או לחבר את הכרטיס מסך ממסילת 12 V שונה מהמעבד

פורסם

נזכרתי במאמר שקראתי המדבר על תאורה פלורסנטית שמשמשת לתאורה (שמהבהבת בעצמה) שבמקרה מסוכרנת עם ההיבהובים של התאורה הפלורסנטית האחורית של המסך שגורמת לכאבי ראש אצל אנשים הרגישים לכך.

האם החדר שלך מואר ע"י פלורסנט?

פורסם
  • מחבר

א. קודם כל, מסך LCD עובד ב-60 הרץ, אם אתה מגדיר ל-75 הרץ זה פשוט אומר שאתה מאבד 15 פריימים בשנייה, תחזיר ל-60 הרץ.

ב. תגדיר "מרצד", מסכי LCD לא אמורים לרצד כמו CRT, אתה רואה היבהובים?

א. הוחזר.

ב. ריצוד שקורה בעת גילגול\דיפדוף אקראי באינטרנט (גם בדפי הפורום של HWzone). הריצודים מזכירים מעט מצב שבו אין דרייבר שמותקן או מצב של 60Hz במסכי CRT. אמנם לא מצב זהה, אך קיים דימיון.

יכול להיות קשור ל contrast בין המסך והתאורה בסביבה של המחשב. תנסה לשנות את התאורה בחדר

יכול להיות שהמסך מחוץ ל sync אם המידע מהמחשב. תפתח במחשב לוח שחמט 1x1 פיקסל אל כל המסך. תכוון את התפריט של המסך כך שהוא יראה תמונה יציבה בלי 'גלים' ללא פוקוס או אפקט של 'זרימה'

יתכן שהפרעות 50HZ מהחשמל מסתננות למסך ועושות רעידות בתמונה. תוודא שהמסך והמחשב מחוברים לאדמה בצורה טובה ומאותו שקע חשמל. תנתק כבלים שמביאים אדמה מרוחקת כמו כבל רשת או אינטרנט של הוט. אם יש לך UPS תוודא שאין הצלבה בין L ו N בכבל מהחשמל של הבית ל UPS או תנסה ללא UPS

יתכן שהפרעות שונות מהחשמל של המחשב מסתננות למסך או לכרטיס מסך. תנסה ספק כוח אחר או לחבר את הכרטיס מסך ממסילת 12 V שונה מהמעבד

שינוי Сontrast אינו משנה כל כך את המצב. גם כאשר התאורה בחדר מכובה (שזה מרבית הזמן) "הטישטוש\מריחה" קורים.

אתה יכול להרחיב יותר על "מסך השחמט"?

המסך והמחשב מחוברים לאותו שקע חשמל מוארק.

קיים ליד המסך ראוטר שמחובר אליו ETH מהמחשב שלי ו-ETH נוסף ממחשב בחדר סמוך. קיימת סיבה שזה ייצור הפרעה כל שהיא?

לא מחובר UPS למחשב (לצערי).

ספק כוח אחר - לא כרגע. הספק הוא Seasonic 400W.

מסילות 12V מהמעבד? אתה לא מתכוון אולי למסילות מהספק כוח?

מדוע אתה סגור על כך שהבעיה נובעת עקב כשלים חשמליים ולא חומרתיים?

נזכרתי במאמר שקראתי המדבר על תאורה פלורסנטית שמשמשת לתאורה (שמהבהבת בעצמה) שבמקרה מסוכרנת עם ההיבהובים של התאורה הפלורסנטית האחורית של המסך שגורמת לכאבי ראש אצל אנשים הרגישים לכך.

האם החדר שלך מואר ע"י פלורסנט?

החדר אכן מואר על ידי פלורסנט. למרות זאת, נדיר שאני מדליק אותו ויושב מול המחשב (ביום אין צורך, ובלילה הוא נשאר מכובה).

פורסם

כשהמסך הוא מקור האור היחיד בחדר זה יכול דווקא לגרום לכאב ראש. תשים מנורת שולחן אם CFL בצבע לבן של 9 - 11 ואט ותכוון אותה לקיר צדדי בחדר כך שהשטח המואר יהיה באותה בהירות כמו לבן במסך והרקע מאחוריי המסך יהיה חשוך יותר

תוריד את התמונה המצורפת ותעשה אותה רקע בדסקטופ tiled. תעלים את האייקונים. תכוון את המסך כך שכל פיקסל במסך יהיה בדיוק פיקסל שחור או פיקסל לבן ולא יהיו פיקסלים בצבעים באמצע או הרגשה של זרימה אופקית בתמונה במסך

תנתק כל כבל שמביא אדמה משקע אחר כמו הכבל רשת של המחשב השני או כבל של הוט. תוודא שחוט האדמה בכבלים של המחשב והמסך תקינים (אם מולטימטר או מנורה או תחבר את המסך ללא המחשב לחשמל אם כל אחד מהכבלים ותבדוק אם טסטר אם יש מתח במתכת החיצונית של תקע ה DVI. יש מתח = אין אדמה)

הכוונה היא מסילת 12 V של הספק שונה מהמסילה שאליה מחובר המעבד

הבעיה יכולה להיות מבעיות חשמל או חומרה. לא בהכרח חשמל

[attachment deleted by admin]

פורסם

סליחה שאני מתפרץ לדיון אבל בזמן האחרון גם אצלי עם 2209WA ..קורה שאני יושב כמה שעות וחוטף כאבי ראש וכאבי עניים וסחרחורות פה ושם ..

:-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים