עבור לתוכן

אורגן אורות

Featured Replies

פורסם

בעבר אחי הכין אורגן אורות דיי פשוט זאת אומרת

קופסא עם 5 מנורות בצבעים שונים (לא לד מנורות תקרה רגילות)שההאור עובר מאחד לשני לא לפי הקצב אלה פשוט אחד אחרי השני.

הוא אמר לי שהוא השתמש בגוקים אבל עדיין לא מצאתי מדריך מפורט איך זה עובד ואיך אפשר לעשות את זה..

אתם יכולים לעזור לי? מה צריך לעשות?

פורסם

זה אחד הדברים הכי חרושים בתחום האלקטרוניקה לחובבנים, אפשר להשיג את זה בקיט מוכן להרכבה.

נסה לחפש פה בפורום מידע על זה וגם בגוגל.

פורסם
  • מחבר

בקשר לקיט- רוב הקיטים הם לאורגן עם לדים. עוד לא מצאתי קיט לאורגן אורות מוגדל, אם יש אשמח אם תציג לי

ואני רוצה לבנות לבד כי קיט לא ילמד אותי הרבה כל הקטע שאני רוצה ללמוד.. וגם אני רוצה שזה יהיה אחד אחרי השני לא לפי קצב המוזיקה..

up

אני רוצה להכין משהו פשוט מס נורות שעוברות אחד אחרי השני

רק על תציעו לי להשתמש לכל נורה בממסר כי אמרו לי שזה מסוכן ויכול לגרום לשריפה..

פורסם

אורגן אורות אם לדים מתאים להיות מעגל הבקרה למנורות 240 V

במקום ממסר תשתמש אם מבודד אופטי. זה צ'יפ שיש בתוכו LED וקולט לאור של ה LED. ביניהם בידוד שמחזיק 240 V (והרבה יותר מזה). את הצד של ה LED אתה מחבר למעגל שלך כמו כל LED. מהצד השני אתה מחבר את המנורה דרך טריאק ונגד

מעגל לדוגמה. אותנו מעניין החלק של המבודד עצמו (IC2) וימינה (המעגל אם הטריאק)

http://i43.tinypic.com/2ez69f5.jpg

כשאתה בונה את המעגל תביא בחשבון שהטריאק צריך קירור. אתה אמור לבודד את הטריאק מהקירור מבחינה חשמלית אם פד סיליקון + פלסטיק מתאים שמתלבש אל הבורג

פורסם
  • מחבר

תודה אני אתחיל לעבוד בקרוב אני יעשה את זה אתה אומר שהבקר של הלדים מתאים לנורות גדולות?

פורסם

הוא מתאים ללדים ובפרוייקט שלך הוא יהיה מחובר ללדים - הלדים שבתוך המבודדים האופטיים

בתוך המבודד יש לד וקולט אור וביניהם פלטה מזכוכית או חומר דומה. הפלטה מבודדת מבחינה חשמלית את החלק של הלד (מתח נמוך) והקולט (מתח גבוה). כשהקולט רואה את האור של הלד הוא מדליק את המנורה הגדולה

תוודא שאתה מבודד טוב את החלקים של המעגל אחד מהשני ומחלקי מתכת חיצוניים - מרחק מספיק בין צד מתח נמוך וגבוה בכל המקומות המתאימים וכדומה + ספק כוח מתאים למעגל של האורגן אורות במתח נמוך

כמו כן תשים פיוז מתאים (הזרם של המנורה X2) בכניסה של L לכל טריאק

פורסם
  • מחבר

תודה..

אני אעשה גם את זה..

אבל אין משהו פשוט יותר שמריץ לי נורה אחת אחרי השנייה או באקראי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים