עבור לתוכן

בנית מישר מתח

Featured Replies

פורסם

צריך עזרה בבנית מישר מתח

יש לי מתח חלופי בין7-12V ואני רוצה להפוף אותו ל12V ישר

צריך סירטוט של המעגל ואת הנתונים של הקבל ,גשר דיודות והמיצב

תודה למי שעוזר

פורסם

כל הנתונים והרכיבים תלויים במה שאתה רוצה לעשות אם המתח ועד כמה ישר הוא אמור להיות

מה אתה רוצה לחבר מה 12 V DC ?

מה זה אומר 7 - 12 V AC ? כמה יש שם בתכלס ? אתה צריך לעלות את המתח ל 12 V אם יש שם 7 או שתסתדר אם 7 במקרה הזה ?

פורסם
  • מחבר

עם הDC אני רוצה להפעיל מגבר של מנורת קסנון שחייב מתח ישר בלי קפיצות

והזרם החלופי בא מתוך הדינמו של הקטנוע שעובד על המנוע אם הטורים עולים ככה הזרם עולה עד 12 ויורד עד 8 7 V

פורסם

יש לך יותר נתונים של הממיר והמנורה ? (הספק / זרם עבודה מקס' / זרם התחלתי / איך הוא מתנהג אם מנסים להדליק מחדש מנורה חמה / וכו)

יש לך מעגל שלו ? (תצלם את המעגל ותעלה לכאן אם ניתן)

לאיזה הספק / זרם בנוי הדינמו ? הוא מתאים למנורה שלך ?

עוד קטע

אם הדינמו ירד למתח נמוך יותר ממה שאנחנו נביא בחשבון הממיר יתכבה. חלק מהממירים לא יכולים להדליק מחדש מנורות חמות (אתה תחכה שהמנורה תתקרר). חלק יכולים אבל יכולים למשוך זרם גבוה יותר וכו' במצב הזה ולא יודע עד כמה זה טוב למנורה לעבוד ככה

פורסם
  • מחבר

נתונים על הממיר הספק 35W זרם עבודה מקס 12V זרם התחלתי 9V אפשר להדליק מנורה חמה

לא אין לי מעגל שלו אבל לאניראה לי שצריך

הדינמו בנוי להספק כי המנורות של הקטנוע גם 35W והוא מתאים למנורה

פורסם

המנורה היא 35 W. הממיר והמנורה ביחד יקחו יותר. בדרך כלל לא הרבה יותר. זה שונה במצבים שונים כמו כשהמנורה סתם עובדת או זמן קצר אחריי שהדליקו והיא לא התחממה מספיק וכו

המתח אליו הממיר בנוי הוא 9 - 12 V. זה לא זרם. תחפש נתון ב A או mA שכתוב אל הממיר

בתור התחלה

תיקח 4 דיודות 24 V 20 A )או לזרם ומתח גבוה יותר)

דיודות כאלה חייבות גוף קירור וחייבות להיות מבודדות (חשמלית) מהגוף קירור אם פד כזה מסיליקון ופלסטיק מתאים אל הבורג שמחזיק אותם. ניתן למצוא כאלה (כולל גוף קירור וכל הבידוד שצריך) בספק ג'נרי שרוף של מחשב (תיקח ממעבדת מחשבים) - בכל ספק יש כמה כאלה אל הגוף קירור בצד של המתח הנמוך. אחריי שהלחמת החוצה את הגוף קירור תבדוק באינטנרט את הנתונים של כל מה שיש אל הגוף קירור כדיי למצוא דיודות מתאימות. בכל רכיב כזה יש 2 דיודות. אני ממליץ לחבר את שתיהם במקביל

קבל - תחבר במקביל כמה קבלים (רצוי מאוד זהים) של 12 V כדיי להשיג בסכום את הקיבול שצריך

כמה קיבול ? תלוי בדינמו (כמה Hz הוא מוציא במהירות הנמוכה יותר שלו) ובזרם עבודה של הממיר. אני משתמש באתר http://www.pronine.ca/rccir.htm כדיי להעריך כמה מהר הממיר מוריד את הקבל. המטרה היא שבין כל 2 נקודות מקסימום של המח לאחר המיישר המתח של הקבל לא יספיק לרדת מתחת למינימום שהממיר צריך

פורסם
  • מחבר

המגבר צורך זרם של 3.5A

אתה יכול לתת לי סירטוט

פורסם

אין HZ של הדינמו ואי אפשר למצוא את הקבל. בכל מקרה זה חייב להיות קבל ענקי באיזור של 0.1 F או דברים דומים

במקום קבל אוליי הייתי שם סוללה של UPS (12 V) וכך נותן למעגל אפשרות לעבוד גם אם הדינמו מאיט והסוללה יכולה להחליף את הקבל (ניתן לשים קבל קטן יותר בהרבה כשיש סוללה)

אבל לא בטוח שהדינמו יכול להחזיק את הסוללה טעונה. V יש צורך במשהוא כמו 14.5 - 15 V ולא 12 V בשביל זה (יש אפשרות לעשות מכפיל מתח אם 2 סוללות של 6 V אבל הדינמו אמור להיות הרבה יותר חזק בשביל זה)

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים