עבור לתוכן

OC לHD4770 של SAPHIRRE כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

שלום, רציתי לשאול האם הכרטיס בעל פוטנציל טוב לOC?

אם כן תוכלי להכווין אותי איך לעשות את הOC - כוונתי היא באיזה תוכנה להישתמש, קראתי בכל מיני מקומות שATI TOOL היא תוכנה טובה וחלק לא המליצו עליה (גם הבנתי שיש בה OC אוטומטי, איך זה? לא מסוכן?), איך לבדוק יציבות אחרי כל העלאת מהירויות? ומהו סדר הפעולות הברור?

וכמה מסוכן זה OC לכרטיס מסך?

קראתי את המדריך בנעוץ אבל עדיין אני צריך הכוונה לפחות כללית לדרך הביצוע, אשמח לתגובות.

תודה רבה, דניאל.

פורסם

הכרטיס הנ"ל הוא אוברקלוקר לא רע בכלל.. אפשר להגיע איתו לביצועים דומים ולפעמים אפילו לגבוהים יותר מאשר ה4850 (כאשר הוא במצב סטוק כמובן).

אתה יכול להשתמש בCatalyst לשם OC אבל אז אתה די מוגבל מבחינת מהירות ליבה (הם מתעקשים להגביל את המהירות ל-700mhz).

בכל מקרה, אתה יכול להשתמש בriva tuner. תוכנה מאוד ידידותית למשתמש.

סדר פעולות? אין ממש משהו שחקוק בסלע, כל אחד והעדפות שלו. אני אישית נוטה להעלות את תדר הליבה ולבצע בדיקות יציבות לכרטיס עד שהוא מגיע לנקודת שבירה, לעבור באותו המצב לזכרונות ולבדוק מתי אז הוא קורס. ואז להוריד טיפה משניהם על מנת להיות בתחום הבטוח.

מסוכן? בתאכלס אם אתה לא משחק עם המתחים של הכרטיס אין ממש סכנה, זה עלול לקצר את חיי הכרטיס. אבל מי מתכנן גם ככה להשתמש בכרטיס מסך במשך 20 שנה?

מה שכן, את הOC אתה יכול לבחור לבצע רק לפני כניסה למחשקים/תוכנות עריכה על מנת לשמור יותר על חיי הכרטיס..

פורסם

כמו כן יש לך מדריך באתר ולא מעת תרדים בפורום..תריץ חיפוש קטן :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה התגובות.(!)

עשיתי OC עם הCATALYST ונעזרתי בבדיקת היציבות הקטנה שיש שם והגעתי עד הסוף(כמה שהוא נותן גם בזכרונות וגם בליבה) ולא ראיתי ממש שינוי בביצועים.

אבל רציתי שתפנו אותי לשיטה מסויימת וטובה לעשות בדיקות יציבות כל פעם אחרי העלת מהירויות(כל פעם שמעלים אפילו קצת עושים בדיקה נכון?)?

וכשאתה מגיע למהירות המקסימאלית של הליבה ואז עובר לזיכורות, אתה מחזיר את המהירות של הליבה לסטוק או ממשיך מאיפה שסיימת?

ושאלה אחרונה חביבה - איך עושים את הפונקציה הזאת שמעלה למהירות OC רק לפני משחק? והאם זה מומלץ ולא גורם נזק?

שתי השאלות הראשונות ממש עוצרות בעדי מלהתחיל לעשות OC אז אשמח לעזרה =]

פורסם

היי!

לגבי בדיקות, אתה יכול להשתמש בFURMARK לבדיקת יציבות הכרטיס בOC.

כעקרון כשאתה ממהיר, אתה בודק כל חלק בנפרד (זכרונות, ליבה) ואחרי שהגעת לתדר יציב בכל אחד מהם בנפרד, תמהיר את שניהם למהירויות שהגעת אליהן בנפרד ובדוק יציבות.

מבחינת העלאת תדר לפני משחק - זה היה קיים בATI Tool, לא יודע אם יש גרסא עדכנית אבל הכרטיס שלך מוריד מהירות כשהוא לא מעבד 3D גם ככה...

פורסם
  • מחבר

הורדתי FURMARK ונסיתי את הSTABILITY TEST. רק לא הבנתי כמה זמן אני אמור להפעיל את זה אחרי כל העלאת מהירות? ומה אני אמור לראות אם משהו לא בסדר כי הוא לא רושם שום הודעה כשיוצאים (הכוונה אם הבדיקה עברה בהצלחה או לא).

ובנוסף הורדתי RIVATUNER והוא לא נותן לי את האפשרות לעשות OC זאת אומרת הוא לא מציג את התמונה של הכרטיס מסך הזה(והורדתי את הקונפיג הזה שאמור לזהות את ה HD4770 וזה עדיין לא עובד)

גם ATITOOL הורדתי וגם הוא לא מזהה את הכרטיס ונותן הודעת שגיאה כזאת -"The video card you selected for overclocking in ATITOOL does not seem to be used by windows

visual testing has been disabled atitool

to fix this, go to Display Properties, settings and enable the monitor output of the card" - כשאני לוחץ על SHOW 3D VIEW או כל דבר אחר שם.

אני ממש מצטער על החפירה פשוט אין לי מושג בדברים האלה אני משתדל תמיד לחפש פיתרון בגוגל ולא מצאתי מה לעשות פשוט..

פורסם

גם לי ה rivatuner לא זיהה את הכרטיס אז ערכתי את קובץ הקונפיג. אני העלתי לך אותו עכשיו פשוט תשים אותו בתיקיית ההתקנה של rivatuner ותאשר את ההחלפה:

http://www.f2h.co.il/944454362616

פורסם
  • מחבר

אוקי הסתדרתי עם הRIVATUNER.

התחלתי להמהיר את הליבה של הכרטיס ואחרי כל העלאה של 10MHZ עשיתי בדיקת יציבות בFURMARK של 3 דקות בערך (3 דקות כי בזמן הזה הטמפ' של הכרטיס יציבה על 60-61 וניראה שהוא יציב).

שאלותי הן כאלה:

האם בדיקה של 3 דקות מספיקה לאחר העלאה של 10MHZ כל פעם?

למה כאשר הגעתי לבערך 950 MHZ הסקאלה הכחולה בRIVATUNER נגמרה ואם אני עובר אותה יש סימן קריאה (!) ליד התמונה של הצ'יפ?

אני הפסקתי את ההמהרה של הליבה כאשר נגמרה הסקאלה הכחולה מתוך אי ידיעה אם זה בסדר להמשיך. זה בסדר להמשיך?

לגבי המהירות של הזיכרונות, הגעתי ל853 ומעבר לזה אם אני מעלה ישר אחרי שאני לוחץ "החל" ניהיה לי מסך עם פסים שחורים ולבנים, יש סיבה לדבר? האם זו המהירות המקסימאלית של הזכרונות?

נ.ב התחלתי להמהיר את הזכרונות במצב האחרון שהשארתי על הליבה כלומר - 950 MHZ, זה בסדר?

תודה רבה רבה על העזרה!!!

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

מה שהכי לא מובן לי זה למה אני לא מסוגל לעלות את מהירות הזכרונות יותר מ850?(מיד אחרי שאני מעלה המחשב נתקע על מסך שחור עם פסים לבנים ורק על ידי RESET אני יוצא מהמצב הזה)

ראיתי הרבה אנשים שהגיעו עם הכרטיס הזה למהירויות של מעל 1000MHZ בזכרונות, האם אני עושה משהו לא בסדר?

פורסם

תבדוק לכמה אתה מגיע כשהליבה במהירות רגילה.

אצלי הזיכרון מגיע רק ל-900 ומשהו...

פורסם
  • מחבר

עשית את הבדיקה הזאת, החזרתי את הליבה לסטוק ונסיתי לעבור בזכרונות את ה850 ואותו דבר קורה מסך שחור והפסים הלבנים האלה...

יש למישהו מושג אולי? \=

פורסם

תרגיש חופשי להתבאס. :silly:

בסה"כ, כל כרטיס נבדק לעבודה בתדרים הרגילים שלו.

לעיתים קרובות אפשר לסחוט מהכרטיס יותר ביצועים, ע"י הפעלתו יותר קרוב לתדר המקסימלי האפשרי, אבל זה לא תמיד אפשרי.

יכול להיות שהכרטיס שלך פשוט לא מסוגל לעבור תדר של 850MHZ לזכרונות. לפחות לא בלי תוספת מתח.

יש כרטיסים מוצלחים יותר ויש מוצלחים פחות (אפילו מאתה החברה ומאותו הדגם).

פורסם
  • מחבר

חחח אני אשקול את עניין ההתבאסות ^^

בכל מקרה, מה שמוזר לי הוא זה שלרוב ראיתי שעם הכרטיס הזה אנשים מגיעים עם הליבה לסביבות ה900 ודווקא עם הזכרונות מגיעים ל1000 פחות או יותר ואצלי אפשר להגיד שזה הפוך :S

נ.ב גם אחרי שסיימתי להעלות את הליבה והעלתי את הזכרונות ראיתי הבדל רציני בביצועים לעומת ההעלאה של הליבה, מוזר :S

אתה חושב שיש מה שאפשר לעשות או שפשוט נפלתי על כרטיס לא ברמה גבוהה לOC?

תודה רבה על התגובות !

פורסם

אין הרבה מה לעשות..אם קירור לא מגביל אותך..אז אכן זה הMAX שהכרטיס מסך שלך מסוגל (בלי תוספת מתח וכו)..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים