עבור לתוכן

כמה שאלות על ה-Kindle

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות קינדל מחו"ל ויש לי כמה שאלות:

1. אני יודע שאמזון לא שולחים לארץ, אבל האם השרות הסלולרי יעבוד? צריך להכניס סים משלך, או שזה עובד עם מה שמגיע עם הקינדל?

2. אם לא, אז איך קונים ספרים? אפשר לקנות מאמזון דרך המחשב ואח"כ להוריד לקינדל?

3. יש ספר שרציתי לקנות, אבל הוא כותב שאי אפשר לקנות מהאזור שלי, אפשר לקנות דרך פרוקסי או משהו בסגנון? (אני יודע שאסור לדבר על פריצות, אבל אני מדבר על לקנות בכסף ולא להוריד משהו פרוץ). זה הספר:

http://www.amazon.com/On-Intelligence-ebook/dp/B0028QH5DE

תודה!

פורסם

*מעקב*

פורסם

אל תקנה. בשוק קיימות עשרות אלטרנטיבות מעולות ל-Kindle. ה-Kindle הוא כמו אייפוד של עולם הספרים כלומר תמיכה מאד מצומצמת בפורמטים ושפות, תלות בחנות של אמאזון, מחיר יקר ואיכות מכשיר בינונית. אם אתה לחוץ לקנות עכשיו לסוני יש מספר מכשירים מעולים. אני אישית משתמש ב-Pocketbook 301. זה מכשיר של חברה רוסית. המכשיר מיוצר ע"י יצרן אחר הם רק מפתחים את התוכנה. מכשיר מעולה שתומך כמעט בכל פורמט שקיים ומגיע עם תמיכה מלאה בעברית ורוסית מהקופסא. בחרתי בו כי המכשיר נתן את היחס הטוב ביותר במחיר תמורה. כמו כן המכשיר מגיע עם נרתיק מקורי מתנה אביזר שנמכר בנפרד במקרה של ה-Kindle. אם אתה רוצה לחכות Asus הכריזו על מספר מכשירים מעולים. הטוב שבהם כולל מסך מגע ו-Wifi.

זו טבלה המרכזת את כל המכשירים שקיימים בשוק או עתידים לצאת. הטבלה מתעדכנת כל חודש בערך.

http://wiki.mobileread.com/wiki/E-book_Reader_Matrix

מבחינת מאגר ספרים נכון, החנות של אמאזון הכי גדולה, אבל יש חנויות אחרות שמוכרות ספרים אלקטרונים במחירים מעולים. למשל http://www.ebooks.com/ הספרים שלהם עובדים עם כל המכשירים בשוק. בקיצור אין טעם לרכוש קינדל מסורס ויקר שבספק יעבוד בארץ כאשר יש מבחר כל כך גדול של מכשירים יותר חזקים ואיכותיים בשוק. בכלל, התחום צובר תאוצה אדירה בזמן האחרון. יותר ויותר יצרניות גדולות נכנסות לשוק, המחירים יורדים והמכשירים משתפרים.

פורסם

נחמד לראות שאני לא היחיד שמתעדכן ב-Mobileread למרות שלא חייבים לרכוש מכשיר ייעודי וניתן להשתמש במכשירים משולבים, לדוגמא Smartq V7 שקיימים עליו מספר דיונים ב-MR. דרך אגב, אמזון בהחלט שולחים את הקינדל לארץ, בניגוד למה שנכתב בשאלה הראשונה.

פורסם

מוזר. בדקתי לפני רגע באמאזון והם לא שולחים לארץ. בכל מקרה, אם הולכים על קינדל אז רק על הדור ה-3. לדעתי אמאזון יכריזו עליו עוד חודש - חודשיים. אין להם ברירה. הדור ה-2 כבר מאד מיושן.

פורסם

אומנם לא הדיוק הכי קשור ואני גם לא רוצה לגנוב את הת'רד או משהו,

אבל איך חווית הקריאה על מסכי ה-e-ink? או על מסכים אחרים למיניהם (אם יש קוראים עם מסכים מסוג שונה)?

אני מאוד מעוניין במכשיר בסגנון (אם כבר ה-nook קורץ לי יותר מהקינדל) אבל הבעיה

העיקרית שלי זה שלא יצא לי עדיין להתנסות עם מכשיר בעל מסך שכזה ולראות אם זה נוח או לא.

ואם מישהו מכיר חנות בירושלים (או תל-אביב, אם אין ברירה) שניתן לראות בה מכשירים דומים

בשביל לשחק איתם ולהחליט כמה נוח זה אני אודה לו מאוד...

פורסם

איכות מעולה. כמעט כמו נייר. עבור ספרים מכשיר מעולה. אפשר לקרוא שעות בלי להתעייף, משקל נמוך וסוללה אני מטעין פעם בחודש. עבור קבצי Pdf לא משהו בכלל. מסך 6 אינץ', שזה גודל סטנדרטי של קורא ספרים אלקטרוני, קטן מידי עבור pdf והמעבד חלש מידי. הדור החדש עם מסך 9/10 אינץ' (בהתאם לדגם) אמור להתמודד עם pdf הרבה יותר טוב. אם השימוש העיקרי יהיה בעבודה עם קבצי pdf דווקא ipad יכול להיות אופציה מעולה בזכות מסך גדול ומולטי טאץ'. אינני ממליץ על ה-nook כי הוא יהיה מסורס בדיוק כמו Kindle. קיימות אופציות מעולות בשוק בלי הגבלות דרקוניות.

פורסם
  • מחבר

אל תקנה. בשוק קיימות עשרות אלטרנטיבות מעולות ל-Kindle. ה-Kindle הוא כמו אייפוד של עולם הספרים כלומר תמיכה מאד מצומצמת בפורמטים ושפות, תלות בחנות של אמאזון, מחיר יקר ואיכות מכשיר בינונית.

האמת שאני דוקא מסתכל על הקינדל בגלל החנות ספרים של אמזון. בדקתי לדוגמא 2 ספרים שרציתי לקנות ב-ebooks.com, אחד מהם לא היה במאגר, והשני עלה 15$ כאשר באמזון הוא עולה פחות מ-10$.

מבחינת פורמטים הקינדל תומך ב-txt,html,mobi ובפורמט של אמזון, שזה נראה לי די מספיק (PDF על כל קורא אלקטרוני בגודל "6 נראה גרוע בכל מקרה).

הדבר היחיד המשמעותי שחסר זה נראה לי ePub, אבל בטח יש ממירים בין ePub ל-mobi או משהו דומה.

בכל אופן, יש מישהו שיודע את התשובות לשאלות ששאלתי בפוסט הראשון?

פורסם

הנה המידע לגבי משלוח של קינדל לארץ:

http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_navbox_596184_faq?nodeId=596198

ניסיתי להוסיף קינדל לסל הקניות ולעשות משלוח לכתובת שלי וזו הודעה שאני מקבל:

Kindle Wireless Reading Device (6" Display, Global Wireless, Latest Generation) cannot be shipped to the selected address.

אם אני מנסה להוסיף קינדל דרך התפריט הבינלאומי שנראה ככה:

אם אני לוחץ על Live Outside the U.S.?

Good news. Kindle can now be shipped to customers outside the U.S.

Click here to see important information specific to your country

ובוחר ישראל אני מקבל הודעה

Unfortunately, we are currently unable to ship Kindles to Israel.

כמו שאמרתי אין משלוח ישיר לארץ. לפותח הדיון אם אתה סגור על קינדל תמתין לדור ה-3. אין טעם לרכוש מכשיר מיושן במחיר מופקע. אפשר לרכוש Sony Reader ולהשתמש בחנות המקוונת שלהם. יש שיטה לעקוף את ההגבלה האזורית.

פורסם

רצוי לשלוח מייל לאמזון לבדיקת הנושא, יכול להיות שניתן לרכוש רק גרסא ספציפית (DX למשל).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אם מישהו מעוניין זה ה-ereader של Asus. מסך מגע בשילוב טכנולוגיה E-Ink גרם להשתקפות שהפריע מאד לקריאה בתאורה חזקה. (מי שמעוניין ניתן לראות ב-YouTube הדגמה. תעשו חיפוש Sony PRS-700/600). המכשיר של Asus עושה שימוש בטכנולוגיה חדשה בשם SiPix. הטכנולוגיה הזאת מאפשרת לשלב מסך מגע בלי השתקפויות.

זה המכשיר של אסוס בתערוכה CeBit 2010:

נראה מרשים מאד. עיצוב סולידי, איכות מסך מעולה (על סמך עדויות) מסך מגע מגיב נהדר, מכשיר מהיר מאד וכמעט ואין הבזק שחור כמו ב-E-Ink רגיל. בקיצור מחכה בקוצר רוח. כנראה זה יהיה המכשיר החדש שלי.

http://www.youtube.com/watch?v=0uxxF3n2kLg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים