עבור לתוכן

צביעת מארז

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני חשד בקטע של המודינג ואני רוצה להתחיל לעשות מודינג אלב אני מתחיל ממארז ישן שיש לי בבית אז אני רוצה להתחיל בחיתוך חלון אני קונה מחר דרמל ועושה חלון, ובשל השני השני אני יצבע את המארז.

אז יש לי כמה שאלות בנושא :

איזה צבע הכי טוב בשביל צביעה של מארז?

בחיפוש קצר שערכתי בפורום הבנתי שצריך לשייף ולצבוע בערך 5 שכבות זה נכון ?

אם אני רוצה להגיע לאפקט מראה אז כמה שכבות בערך אני צריך לעשות ?

כשאני רוצה לשייף את המארז בפעם הראשונה ובכלל אחרי כל צביעה אם איזה נייר שייוף אני צריך להשתמש ?

תודה לעוזרים ושבוע טוב

פורסם

אפקט מראה בשביל מוד ראשון, זה יפה מאוד!

ענבר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה אבל שאלתי כמה שאלות יש סיכוי שמישהו יענה לי עליהם ?

וצבע חשבתי חקחת צבע א ושל בונדו או של טמבור (עדיפות לחברה בונדדו :P)

אבל על שאר השאלות לא מצאתי משהו אז אם תוכלו לענות זה יעזור מאוד ואני יתחיל אם זה כבר ביום ראשון הקרוב

פורסם

אם המארז ללא שריטות וכאלה אתה יכול לעבור קצת עם נייר 400 ואז לצבוע בצבע בסיס (המטרה היא להחליק הכל ואז לצבוע בצבע שיקשר את הצבע השחור)

כל ספרי יעשה את העבודה

אם הצבע יצא חלק אין שריטות ונזילות (במידה ויש תשפשף אותם שוב עד לכדי העלמות הצבע וצבע מחדש) אתה יכול לעבור לשחור מט ועליו כמה שכבות טובות של לכה , שתים שלוש אבל ממש דקות .

את צבע הבסיס ואת הצבע השחור אתה יכול לקנות בכל טמבוריה 15 שקל לפחית

בקשר ללכה

אני ממליץ להשקיע במשהו עמיד ואיכותי ..

בזמן הצביע רצוי לצבוע במקום מאורר

האדים של הספרי מסוכנים

ולייבוש

תן לו 48 שעות טובות בתוך איזה ארון נקי לחלוטין ,

פורסם
  • מחבר

טבו תוד אבל אני רוצה אפקט מראה וממהשקראתי פה צריך לעשות כמה שכבות ולחכות בינהים משהו כמו 24 שעות ובין כל שיכבה לשיכבה לשייף אם נייר שיוף זה נכון ואם כן אז אם איזה מספר להתחיל ואיך לעלות (לאיזה מספרים)

ואיזה צבע בסיס לקחת כאילו אני אל ממש מבין בצביעה אז מה זה צבע בסיס ולמה הוא משמש

ולמה אני צריך לקה ?

תודה רבה

שקד

פורסם
  • מחבר

מישהו ?

פורסם

אתה תקבל אפקט מראה אם תעשה מה שאמרתי..

צבע בסיס רגיל פשוט עולה 12 שקל בכל טמבוריה

צבע בספרי

כנ''ל לגבי הצבע השחור

לגבי הלכה

תחפש משהו איכותי

לכה שקופה מבריקה , רצוי משהו עמיד על בסיס פולואריתן .

אתה צריך לכה על מנת שהצבע השחור מט שאתה מרסס לפני יהפוך למבריק .

פורסם
  • מחבר

ובאיזה מספר של נייר שיוף להשתמש ? רשמתה להשתמש ב400 אם אין שריטות ואם יש אז באיזה מספר להשתמש ?

פורסם

ובאיזה מספר של נייר שיוף להשתמש ? רשמתה להשתמש ב400 אם אין שריטות ואם יש אז באיזה מספר להשתמש ?

צבע יסוד נועד לתת שכבה מקשרת בין המתכת החשופה לאחר השיוף ובין הצבע החדש ונועד גם לתת גימור יותר איכותי לצבע הסופי.

אתה יכול לעיין במוד שלי (שנמצא בחתימה) צבעתי שם עם צבע יסוד של AMERICAN EAGLE שהוא ממש זול וגם דיי איכותי לטעמי (עולה 17 ש"ח לספריי של כ 400ML)

בקשר לגימור מראה אם אתה רוצה ממשלהיות מקצועי וללכת עד הסוף יש מדריך שמסביר את זה פה.

http://www.mnpctech.com/case-mod-paint-computer-pc-case-mod-how-to.html

אבל באמת מה ש PEGASUS הציג זה באמת יותר ריאלי בקיצור לסיכום :

קח את המארז ותשפשף אותו לגמרי בנייר 400 GRID או פחות (אני הייתי הולך על פחות כי 400 לטעמי לא מספיק אני חושב ש 200 יהיה יותר טוב) שים לב לא להפעיל יותר מידיי לחץ על הנייר (על אף שהוא לא כזה מחוספס) כדי לא ליצור שריטות עמוקות יותר מידיי שתצתרך למלות עם בונדו (בונדו זה חומר איטום של תיקוני צבע של מכוניות בעיקר שיש להם סריטות זה כמו גבס שממלאים איתו חורים בקיר לפני הצביעה כדי שא יראו את החורים בקייר אחרי) אם כבל זאת יש שריטות עמוקות רצוי להשתמש בבונקו כי הסריטות לא יעלמו אח"כ עם הצבע אם הם עמוקות)

אחרי שסיימת להוריד את הצבע נגב רא המארז מאבקת הצבע כדי שיהיה נקי לגמרי ממנה (שדי שלא ידבק לצבע ויהרוס את הגימור).

אחריזה קח את הספריי פריימר (צבע יסוד) וצבע איתו את המארז בתנועות של הלוך ושוב (אל תעמוד במקום אחד אלא תן שכבה הלך ושוב על כל הפנל תן לו להתייבש כמה דקות ואז תתן שעבה שניה ושלישית לפי העין. אל תניח את הפנלים על עיתונים(כי אח"כ הם נדבקים לצבע תצבע על חתיכות עץ) ואל תצבע במקום מלוכלך שכן הספריי יכול להעלות אבק שידבק לצבע כמו כן צבע במקום מאוורר ועם מסכת צביעה.

רצוי ששתניח את הפנלים בצורה אופקית(כדי למנוע טפטופים) בזמן הצביעה ותקפיד שהספריי יהיה אופקי עד כמה שאפשר (שים לב לא להניח את האצבע שלך על ההדק של הספריי יותר מידיי קדימה שהשפריץ של הצבע לא יפגע לך באצבע ויתיז טיפות על הפנל.

תן לצבע להתייבש במקום נקי מאבק ככל האפר במשך לפחות 24 שעות לפני הצביעה השניה לאחר שוידאת שכל הפנל צבוע כמו שצריך ואין חורים או איזרים שלא נצבעו תעבור לשכבה הסופית עם אותם דגשים של הפריימר .

אחרי שסימת לצבוע תחפש ספריי לקה שקופה (לא קל למצוא מנסיון) תנסה בחנויות של צבע ותצבע עם אותם דגשים.

בהצלחה

עידו

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המעמיקה הזאת

עכשיו אני רוצה שתדע שהפרויקט שלך הוא אחד הדברים שגרם לי להחליט לעשות מודינג סתאם בשביל שתדע.

ועכשיו שמע הבנתי הכל אבל רק שאלה קטנה הצבע בסיס הוא כמו הצבע הרגילך שאני צובע איתו את כל המארז ?

פורסם

רגע לפי מה שאני יודע צריך לצבוע כמה שכבות בין כל שכבה לשייף עם גריט בהתאמה(להתחיל עם מספר נמוך-גס ולעבור לכמה שיותר גבוהה-עדין), לא?

פורסם

רגע לפי מה שאני יודע צריך לצבוע כמה שכבות בין כל שכבה לשייף עם גריט בהתאמה(להתחיל עם מספר נמוך-גס ולעבור לכמה שיותר גבוהה-עדין), לא?

זה נכון בעיקרון אבל יש 2 שיטות לעשות גימור מבריק ... אחד זה לעשות כמו שאמרתי עם לקה שזה עושה את זה כמו רכב חדש יענו צבע מבריק שיכול ליצור השתקפות והדרך השניה זה מה שאתה אומר והיא לוקחת המון זמן ומאמץ שלדעתי לא כזה שווה את זה . את הדרך השניה אפשר לראות בלינק שצירפתי אבל כמו שאמרתי זה יכול לקחת שבועות להגיע לתוצאה שהגיו לשם אם בכלל ... ואני בכלל לאמדבר על הציוד שהשתמשו שם שעולה לא מעט.

קודם כל תודה על התגובה המעמיקה הזאת

עכשיו אני רוצה שתדע שהפרויקט שלך הוא אחד הדברים שגרם לי להחליט לעשות מודינג סתאם בשביל שתדע.

ועכשיו שמע הבנתי הכל אבל רק שאלה קטנה הצבע בסיס הוא כמו הצבע הרגילך שאני צובע איתו את כל המארז ?

קודם כל תודה!

לא הבנתי מה התכונת שאמרת "צבע רגיל" אם הוא נראה כמו צבע רגיל? בד"כ צבע יסוד מתחלק ל 2 צבעים צבע אפור או צבע שחור . זה נראה מאוד דומה לצבע רגיל רק שהוא נקשר למתכת חשפה יותר טוב מצבע רגיל והוא יוצר מין שכבה של כיסוי שמכסה שריטות זעירות ויוצרת אחידות במשטח כמו שאמרתי קודם ליצירתגימור יפה יותר של הצבע הסופי.

פורסם
  • מחבר

לא אני מדבר על זה כאילו שצבע יסוד זה גם הצבע שאיתו נא יצובע אחרי שאני צובע את השיכה הראשונה ? (שהיא בעצם צבע היסוד)

ובדרך כלל צבע יסוד זה צבע שמגיע כספרי או כצבע רגיל שצריך למרוח ?

פורסם

צבעב יסוד מגיע כספריי.ולא, צבע יסוד צובעים רק פעם אחת שהיא בעצם הבסיס ולאחריו צבע שחור רגיל

תראה אני לא מדבר על רמה כמו שהגיעו שם, אני מדבר אפילו קצת פחות, לפי מה שאני יועד לא צריך פוליש ווקס ושויות כאלה...לדעתי תוך יומיים של עובדה כולל התייבשות יכולה לתת אחלה תוצאה

רגע, ואם אני עושה את הדרך הקשה היותר.(לא ברמה שהגיעו שם), ובנוסף בסוף נותן לקה?

פורסם

לא אני מדבר על זה כאילו שצבע יסוד זה גם הצבע שאיתו נא יצובע אחרי שאני צובע את השיכה הראשונה ? (שהיא בעצם צבע היסוד)

ובדרך כלל צבע יסוד זה צבע שמגיע כספרי או כצבע רגיל שצריך למרוח ?

צבע יסוד זה דבר אחד וספריי לקה זה דבר אחר.

אתה שם שכבה אחת עד שלוש של פריימר (לפי העין) ואז צובע בצבע רגיל ולא משתמש שוב בפריימר.

צבעב יסוד מגיע כספריי.ולא, צבע יסוד צובעים רק פעם אחת שהיא בעצם הבסיס ולאחריו צבע שחור רגיל

תראה אני לא מדבר על רמה כמו שהגיעו שם, אני מדבר אפילו קצת פחות, לפי מה שאני יועד לא צריך פוליש ווקס ושויות כאלה...לדעתי תוך יומיים של עובדה כולל התייבשות יכולה לתת אחלה תוצאה

רגע, ואם אני עושה את הדרך הקשה היותר.(לא ברמה שהגיעו שם), ובנוסף בסוף נותן לקה?

אגם שם הם עש את זהעם פוליש תקרא את כל המדריך ותראה זה לא העבודה כל כך זה יותר הכסף שאתה משקיע אבל איך שאתה רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים