עבור לתוכן

קריסה בOC למעבד CORE I3

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רציתי להתחיל לעשות OC למערכת HTPC שלי:

מפרט:

*CORE I3 530

*GIGABYTE H55M-UD2H

*OCZ PLATINUM 1333MHHZ

*OCZ 550W FATALITY PSU

רציתי לשאול לגבי העלאת מתחים למעבד ולהגיע לOC של 3.520 ו1600MHZ לזיכרונות.הקירור שלי הינו

glacialtech igloo והמארז הינו TT 103 עם מאוורר 120 מכניס ו2 70 מ"מ מוציאים.

טמפ' מעבד במנוחה ֹSTOCK :25

מאמץ : 36 מעלות

כדי להגיע לתדר הנ"ל איזה מתח מומלץ למעבד/זיכרונות והאם צריך לשענות עוד דברים (כמו קיבוע SPD וכו')

תודה.

פורסם

פותח התרד אין הגדרות קבועות..אף אחד לא יכול לתת לך הגדרות שיעבדו ספציפית למערכת שלך..

תאלץ להגיע לזה לבד..

כמו כן אין בדקת טמפ' במאמץ ? עם OCCT ?

פורסם
  • מחבר

שלום לך TATTO רציתי פשוט לדעת על מתח מומלץ (יחסית) לתדר מסויים ועל מתח מקסימלי לזיכרונות שלי מסוג OCZ OCZ3G1333LV4GK (קיט של 4GB)

כרגע הוא יושב על 1066 ועל מתח AUTO של 1.5V אם אינני טועה.

בודק עם OCCT גירסא 3.1

*שאלה נוספת היא אם אפשר לקבל המלצה לגבי תוכנת ניטור מומלצת למעבד הזה כיוון שOCCT לא מראה לי טמפ'

פורסם

שוב אין משהו מסוים ביחס לתדר וכו..לזיכרון שלך תיתן את מה השיצרן הגדיר..אם אתה מתכנן לעלות מעבר לתדר לשהם אז בדוק לכמה הם יכולים להגיע ואל תחרוג מה 1.65+- במתח..

OCCT משמת לבדיקות מאמץ..לטמפ' יש לך את REAL TEMP..

פורסם

היתי אומר שדי הגזמת עם הזכרון, תחזיר אותו למהירות המקורית

פורסם
  • מחבר

תראו חבר'ה..ברגע שאני מחזיר את הזיכרון לDEFAULT הוא יורד ל1066 ולא ל1333,מוגדר על 1.5 וולט עכשיו וכל העלאת תדר למעבד גוררת קריסות בOCCT (גם העלאת מתח למעבד ל1.28V שהוא הרבה מעל לDEFAULT והעלאת מתח לזיכרונות ל1.6)

מה אפשרי לעשות פה ואופציית הTURBO BOOST על STANDARD כיוון שאין אפשרות לבטל אותה

האם מומלץ לבטל את אופציית הEIST?

פורסם

לפני הכל שנה את המחלקים של הזיכרון ככה שיעבוד על 1333MHZ..ומשם תמשיך..

והמעבד שלך יכול לספוג גם 1.45V כל עוד הטמפ' נורמלית..1.28V זה בסדר גמור..

פורסם
  • מחבר

תודה על העידכון,

רציתי לשאול לגבי הגדרות מומלצות לזיכרון OCZ3G1333LV4GK כרגע הוא יושב על מתח של 1.600 במקום 1.500 ועל 9-9-9-20 במקום 7-7-7-16 בDEFAULT..

רציתי לדעת אם צריך לכוון ידנית עוד הגדרות זיכרון כמו TRD וכו'??

הסיבה לשאלתי היא שהמערכת קורסת משום מה..(לפי OCCT)והמעבד על 2.98MHZ ללא שינוי מתדר הבסיס

האם צריך לשנות עוד הגדרות ע"מ למנוע קריסה?

פורסם

אפשרי בהחלט לכוון את שאר התיזמונים אבל לרוב זה לא נחוץ..באיזה בדיקה בדיוק המערכת קורסת ?

שנה בOCCT או PRIME95 את הבדיקות למעבד בלבד (שימוש בRAM מינימלי) ותראה...כמו כן בדוק את הזיכרון במצב סטוק עם MEMTEST...

פורסם
  • מחבר

TATTO לשאלתך,הבדיקה שקורסת הינה OCCT לאחר כ-10-13 דקות בטענה ש:ERROR DETECTED ON CORE,מבחינת המעבד המתח יושב על 1.250 (העלאת מתח לא עוזרת לקריסה),מתח זיכרון יושב על 1.660 והתזמונים על 9-9-9-20 לאחר שבDEFAULT הלוח מקבע אותם על 7-7-7-16.

תדר המעבד הינו מקורי ומכפלת המעבד היא X22,כמו כן ביטלתי את אופציית הEIST וC1 אך ללא הועיל לבדיקה.

מה אפשרי לעשות?

פורסם

שלום! גם לי יש את הזכרונות האלו ואכן צריך לכוון אותם ידנית ל 1333 ו 7-7-7-20 אחרת יש קריסות של המעבד, ככה לפחות היה אצלי.

העניין ש OCZ כל הזכרונות בהתחלה עובדים על 1066.(לפחות כל ה DDR3)

אפילו שלחתי להם אימייל על זה.. והינה התשובה.

The reason you're seeing the 1066 speed when you initially start up is due to the fact we program all of our DDR3 modules to POST at this speed for compatibility reasons. Not all boards are capable of running faster than 1066 right away. You can safely manually adjust the memory frequency (speed), the voltage, and timings (latencies) to get the memory adjusted and working up to spec.

לגבי המעבד - תבטל את ה EIST תעלה את התדר של המעבד לתדר הרצוי והלוח יעלה את המתח לבד. ככה זה קורא אצלי. אה ותעדכן את הביוס.

פורסם
  • מחבר

mindblast תודה על תגובתך.למרות שרשום על הזיכרונות תדר מוצהר של 1333 וזמני גישה 9-9-9-20 לפי מה שהצלחתי לדלות מהאינטרנט עדיין צריך לכוון ידנית ל7-7-7-20??

העניין הוא שהצי'פ שיושב בזיכרונות הללו הוא סטנדרטי לכן הם לא מצטיינים בOC כלל..רציתי לעשות OC למעבד בלבד אך עדיין ללא הצלחה.

בכל מקרה עידכנתי FIRMWARE לביוס לחדש ביותר וכאשר אחזור אנסה שוב לבצע את השינויים הנ"ל.

פורסם

טעיתי קצת , יש לי דגם שונה מעט אם טימימנגים של 7-7-7-20. שלך זה 9-9-9-20 תכוון אותם ככה.

כאשר אתה עושה OC למעבד אתה גם ממהיר את הזכרון , כדי שזה לא יקרה צריך להוריד את מכפלת הזכרון מ 10X133 ל 8X166 למשל ואז הזכרון עדיין יהיה 1333 אך תדר המעבד יעלה בהתאם.

בלוח שלי אפשר לכוון מתח ידנית או שאני נותן לו לכוון אוטומטית ומה שאני עושה זה רק משנה את BCLK תבדוק אם זה גם אצלך ככה.

אל תשכח לנעול PCIE ל 100.

אה ועוד דבר , תעלה את המתח של הזכרון ל 1.65 או מה שהכי קרוב ברשימה רק לא מעל זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים