עבור לתוכן

קניית מסך Apple Cinema Display HD 23", החלטה חכמה?

Featured Replies

פורסם

כמו בכותרת, אני מעוניין לקנות את המסך הזה.

הוא כבר לא מיוצר, אז או שאקנה אותו כחדש מהשקית (זו לא בעיה להשיג), או יד שנייה, כחדש (גם לא בעיה).

בחרתי בו כי לדעתי העיצוב שלו מושלם, העיצוב מאוד מאוד חשוב לי.

ה- 24" החדש לא משתווה לו כלל מבחינת אסטתית לדעתי, וה- 30" פשוט גדול מדי (ה- 20" הישן קטן ולא רלוונטי).

אז נשארנו עם ה- 23".

רציתי לשאול - מבחינה טכנית - האם אני עושה החלטה חכמה? האם המסך הזה טוב גם כיום? (הייצור הופסק בסוף 2008).

קחו בחשבון, שאני צריך רק חיבור אחד (DVI מספיק), והשימושים שלי הם משרדיים בעיקר, והשאר - משחקים (אבל לא תחרותיים או אונליין).

בלי צפייה בסרטים ובלי עריכה גראפית.

* הדגם עבר עדכון טכני-פנימי ב- 2006, אני מקווה להשיג מסך מעודכן.

תודה מראש

:xyxthumbs:

פורסם

למה?

מה רע בU2410 למשל של דל?

פורסם

העיצוב מאוד חשוב לו.

לדעתי הכי חשוב האיכות, הפונקציונליות, ובמידה מסוימת גם המחיר.

יש לי U2410 חדש ואני מאוד מרוצה.

אני מאושר מכל הכניסות שיש לו והPIP שמצאתי מאוד שימושי.

אומנם מושלם הוא לא, אבל יחסית למחיר הוא לא רע בכלל.

זה המסך הכי טוב שהיה לי.

לדעתי הוא גם נראה טוב.

יש לו במקום כפתורים נורות מובנות בתוך המסגרת שמגיבות למגע ונדלקות כשהאצבע מתקרבת.

המעמד שלו חזק יציב ואיכותי ומאפשר לסובב אותו לצדדים ולמעלה וגם לסובב אותו על צירו ב90 מעלות למצב PORTRAIT.

ממליץ בחום. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אין שום דבר רק ב- U2410 של דל, להפך, התנסיתי בו והמסך מצוין.

אבל, הוא לא מעוצב בצורה מוצלחת כמו המסך הנ"ל של אפל, זה וגרסת ה- 30 אינצ'.

אז, השאלה עדיין עומדת בעינה.

פורסם

ראיתי תמונות שלו ולא התלהבתי מהעיצוב.

אין לי מושג אם המסך ההוא טוב או לא טוב.

אבל בוא נניח לרגע שהוא פחות טוב מאופציות אחרות, אתה תקנה אותו למרות זאת רק בשביל העיצוב ?

אם כן אז אין טעם לדון בעניין.

ואם לא אז צריך לברר מה יותר טוב ולשים את העיצוב בצד.

מכיוון שאתה מוכן לקנות משומש רק בשביל העיצוב התשובה די ברורה, ואין טעם לחפור בנושא.

פורסם
  • מחבר

א) זה עניין של טעם. אתה לא אהבת, אני חושב שהוא מושלם.

ב) אני כן מתכוון לקנות אותו רק בגלל העיצוב (למרות שגם שמעתי שהוא מסך לא רע בפני עצמו!). לפי דעתי יש לי סיבות מוצדקות.

ג) רק רציתי לדעת מהמקצוענים בפורום אם המסך הוא קנייה טובה, מבחינה טכנית, ללא קשר לעיצוב. אשמח לקבל תשובות מאלו שמבינים במה מדובר עקב הנתונים היבשים ו\או התנסו איתו ו\או ראו ביקורות וכו'.

פורסם

לא אמרתי שאני לא אוהב את העיצוב, הוא נראה טוב. אני רק לא חושב שהוא כזה מדהים שזה מצדיק להעדיף לקנות משומש על אחר חדש.

אפילו בלי לבדוק אני מאמין שהוא מסך סביר לכל הפחות כי APPLE לא יכולים להרשות לעצמם למכור זבל לגמרי.

סביר להניח שהמחיר יקר יחסית לאיכות כי APPLE ידועים כחברה יקרנית.

אני מאמין בלהשקיע במה שעושה לך טוב.

העיקר שאתה יודע מה אתה עושה.

שיהיה במזל.

פורסם
  • מחבר

אני לא בהכרח אקנה אותו יד שנייה (וגם אם כן - אז רק במצב mint \ כמו חדש \ מצוין, איך שלא תקרא לזה), יש גם ראשונה.

אני לא לגמרי בטוח מה אני עושה, לכן פתחתי דיון זה.

פורסם

אתה דיי החלטת שאתה רוצה אותו בהתבסס על זה שהכי חשוב לך העיצוב, אז למה כל הדיון הלא רלוונטי הזה?

פורסם

אם אתה כבר הולך לקנות מסך 23 ב5,000 ש"ח

אז כבר תוסיף כמה אלפי שקלים ותקנה IMAC 24/27 :lol:

פורסם

אם הייתי הולך להשקיע סכום של 5000שח על מסך 23-24 תוך כדי שימת דגש על איכות ועיצוב, הייתי הולך על Eizo או Nec בלי לחשוב פעמיים. אבל Apple? יצא לך פעם בכלל לעבוד מול מסך כזה, ועוד על PC? מבחינתי הוא פשלה נוראית מבחינת עיצוב וארגונומיה, וזאת אחת הסיבות הפחות חשובות למה בין משתמשי מק הרבה גרפיקאים מעדיפים להשקיע באחד המסכים שציינתי קודם.

פורסם
  • מחבר

הוא ממש לא עולה 5000 ש"ח. אולי בארץ, ואולי כשהוא יצא, אבל כיום המחירים זולים -בהרבה-.

הדיון הזה רלוונטי כי אם מישהו שהתנסה במסך יבוא ויגיד שהמסך נורא ואיום, אז אני אשקול את הקנייה למרות העיצוב.

מבחינה ארגונומית הוא נחות ביותר, זה ידוע לי, אבל לי זה מספיק.

אני לא גרפיקאי ולכן גם איני מתעניין ב- NEC או Eizo. ואם להיון כן, אז מבחינה קוסמטית, הם לא נראים טוב. לדעתי כמובן.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מי שלא גרפיקאי והעיצוב חשוב לו יותר מאיכות התמונה, יש את המוצר הזה: http://www.cinemaview.com/models.html

זה גם לא זול בשביל מסך כזה מעפן (IMHO) אבל לפחות זה כ50% יותר זול מApple, שזה $499 מול $899 MSRP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים