עבור לתוכן

התייעצות לגבי OC

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי E5200 שעובד לו על 3GHZ עם קרור AC ALPINE 7 PRO בסיסי וללא העלאת מתח בלי בעיה, אבל יותר מזה הוא לא יעלה (הלוח לא מאפשר העלאת מתח מעבד בביוס).

התכנון הוא קודם כל לקנות לוח G41 נחמד, כנראה של GIGABYTE (בלי שום קשר לOC, צריך לשדרג ת'MSI G31M3-F שלי למשהו נורמאלי יותר) ובנוסף לרכוש את ה-SCYTHE MUGEN 2 - כל זה כדי להגיע לסביבות ה4-4.3GHZ עם המעבד הזה.

השאלה היא האם אני ארגיש שיפור ניכר בביצועים במשחקים? הרי ככל שהתמיכה למרובעי ליבה נהיית שכיחה יותר כך גם מורגש הצורך למעבד חזק יותר...

במילים אחרות - האם, ברמה עקרונית, שווה לי להשקיע בשדרוג לוח האם וקרור המעבד כדי לקבל עוד 1-1.3GHZ במעבד?

פורסם

לוח האם שלך לא צריך להגביל אותך גם באס בסיסי של 333 צריך להביא אותך לאזור ה4GHZ בלי הרבה בעיה..

איך אתה בטוח שלוח האם מגביל אותך ? מה לגבי טמפ' במצב הנוכחי..מנוחה מאמץ ?

פורסם
  • מחבר

לוח האם מגביל בגלל שהוא לא נותן אפשרות לשלוט במתח המעבד, כלומר אני נעול ומוגבל ל1.2V הרגיל של E5200, מתח שלא נותן לי לעבור מעל 3GHZ באופן יציב.

הטמפ' לא עוברות את ה53-55 במאמץ ככה שזה לא קשור לטמפ'.

ברמת העיקרון השאלה שלי יותר מתמקדת בהאם אני ארגיש במשחקים בעיקר את הGHZ הנוסף לדו-הליבה שגם ככה נחשב לחלש למשחקים יחסית (מרובעי ליבה נכנסים חזק לתמונה בימינו) או לא..

פורסם

ההשפעה במשחק תלויה בהרבה גורמים :

א. תלוי איזה משחק.

ב. תלוי גם בכרטיס מסך שלך ובהאם אתהמתכנן גם עליו אוברקלוק.

ג. זה גם תלוי לכמה תצליח להגיע אני יכול להגיד בהערכה גסה שמעבר ל 500 מגההרץ תוספת כבר מרגישים בהבדל רק תשים לב שאתה לא מתקרב לטמרפטורות המסוכנות לאחר בדיקת יציבות של המעבד במאמץ מלא ( רצוי עם OCCT במשך שעה שעתיים מכל תוכנה אחרת).

בהצלחה

עידו

עריכה: שים לב שעם הקירור הנוכחי שיש לך אני לא חושב שתגיע רחוק אם אתה רוצה להשאר ברמת האובקלוק שאליה תגיע אתה צריך לדעתי להשקיע בקירור יותר טוב . מה שהצעת יכול להיות מוצלח . כי ב 4GHZ הקירור צריך לספוג כמות רצינית של וואטים . קח בחשבון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים